Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, August 30, 2009

Dugaan K.A.M.I

sabtu lepas kami 3 beranak ke wangsa walk untuk beli kan ammar baju raya. alhamdullillah dapat la 2 pasang yang berkenan & at the same time beli la jugak pampers, susu n mcm tok ammar lagi. jadi lepas tue pon kita orang gerak untuk balik sebelum en suami kata jom singgah kat maybank, dia kata nak cucuk duit. masa nie la kejadian ngeri nie menimpa kami. en suami belok untuk park kereta...{sambil tue dalam kereta...i & ammar ngah dok sibuk try kasut raya ammar} elok jer belok, mana tau sampai kat kotak parking tetiba...kereta macam terlaju then naik curb n x stop. trus jer meluncur laju ke arah 1 orang awam yang tengah duduk kat tangga tue. seakan kereta en suami aim tok langgar mamat tue. masa time tue i rasa i dah jerit tok stop tapi sume nyer jadi dengan pantas. tau kita orang dah langgat dinding bangunan nie. dalam kepala otak nie mmg dah terbayang orang kat tangga tue mati kena penyek n kita orang dah remuk sbb langgar dinding...ya allah, time kasih sebab panjang kan umur kami lagi. lepas tue jer mamat tue pon meloncat keluar n baju dia nampak basah. i mmg ingat darah dah time tue sebab gelap jer cecair kat baju melayu dia, mana tau rupe-rupenya minyak yang memancut keluar.
.
lepas kereta stop {sbb dah langgar dinding} en suami keluar tok tengok orang tue n before dat dia ada suruh kita orang keluar tapi pintu sebelah i dah stuck. dalam hati tolong la jangan kereta ni meletop. mak oooiii, mmg ngeri n takot campur panik sume ada. trus panjat driver's seat ngan ammar kat tangan. sume benda tinggal kan jer dalam kereta. trus en suami call mama n bagi tau keadaan kita orang. i dah panik n menggeletar sampai x bole pikir. check ammar ok ke tak, nasib baik pakai tali pinggang n time jadi i betul2 tahan dashboard sbb takot hentak ammar yang ada kat pelukan n riba i. huuuu mmg terok btul. pastu apa lagi, kerumun la orang ramai kat kete kita orang. tapi thanx tue ada 1 couple yang baik tolong panggil kan polis n bagi tau apa yang perlu kita orang buat. trus call agen MAA n mintak tow truck datang. kita orang menapak kat situ dari time kejadian pukul 3.30 sampai nak pukul 5 ada kot {x ingat dah}.
.
yang x best nyer mamat yang bernama Mat nie orang yang mintak derma dari pihak kebajikan pengkalan hulu perak. tapi cakap kelantan n dia sendiri mengaku dia orang kota bharu. time tue iya2 dia kata dada dia sakit tapi dari segi luka luaran mmg ada la luka kat muka dia x banyak pon, juz scratch. tapi masa paramedik datang dia x mo pon naik ambulans sampai la sume orang suruh n paramedik kata nie prosedur. okey, masa time nie mmg nampak kesian gak kat dia. tapi bila dah sampai balai, dia mintak en suami bagi duit air n roti. okey en suami kata stakat 100-200 bole la, pastu dia xmo. nak rm400 okay. lagi x best sebab dah buat report polis tapi lagi mintak duit. siap masa malam tue jumpa kat luar balai polis jalan bandar. dia datang dengan sluar pendek n t-shirt DKNY okay. bawak geng lagi naik satria. papa n tee ada ikot sekali. n papa teman en suami jumpe budak tue n bila nampak papa ada kat situ trus dia bagi signal kat kawan dia suh tunggu. klu korang nak tau, kengkawan dia mengikot description papa n tee...sorang macam bonzer n the other 1 berambut panjang gerbang macam muka pecah rumah. agak2 klu en suami pegi sorang2 mesti dia kena rompak...nauzubillah. pastu dia siap kata lagi, mintak halal yer duit nie. bole ker? huiiissshhh, i btul2 rasa {n papa, tee n mama} en suami mmg kena tipu kaw2. rasa2 nyer kita jangan terpedaya dengan sindiket minta derma diorg nie konon2 anak yatim n dari kebajikan. tapi klu dari kebajikan kenapa x datang orang dari badan kebajikan kan? sooo, bagi i kesian kat en suami sebab kereta dia truk rosak n kesian jugak sebab kena tipu. hmmm, jadi...adakah kereta kitaorang nak accident sbb dah nasib kita orang or bole jadi jugak pengajaran kat mamat tue yang konon2 mintak sedekah tapi sebenarnya penipuan semata-mata {tapi rasa dia x insaf pon, yer la berani lagi mintak duit}. korang rasa?

kereta en suami yang terpelosok ke dinding.
nie la tong mintak sedekah si MATbumper depan mmg dah sedia maklum jatuh. pintu belakang kemek n tayar depan pancit n rim kemek...huuuhuuu tapi syukur kami ber3 selamat. aminnn~

5 comments:

alyyani said...

OH NURIN! MENAKUTKAN! KALO ALYA TU MMG DA GIGIL2 SATU BDAN DAH. + KENA DUKUNG AMMAR LG KAN? MS TU MESTI INGAT NAK PROTECT DIA JE KAN APE2 JD KAN?

TERUK GAK KETE ABAH AMMAR NI. NASIB LA NURIN SEMPAT TAHAN TGN KAT DASHBARD TU & TAK JADI APE2 KAT BOTH OF U.

LEPAS TU BOLE PULAK ORG TU AMIK KESEMPATAN KAT KORANG EK. APE LA DIORG NI. BURUK BETUL PERANGAI.

ALHAMDULILLAH KORG TAKDE APE2. MMG DUGAAN NAK2 RAYA NI LA KAN? SABA EK..

elani makrai said...

TO ALYA : MMG! SGT2 MENAKOTKAN ALYA. HEHEE MMG DAH GIGIL N BLANK SGT TIME TUE. X BOLE PIKIR PER. TUE LA, DUKUNG AMMAR. SMPI SKNG HERAN MACAM MANA PANJAT KE SEAT SEBELAH NGAN AMMAR DUKUNG. SKNG PON ASYIK TERBAYANG2 DINDING TUE. SCARYYYY SGT!

YUP, YANG PENTING AMMAR MESTI DULU SELAMAT ALYA. TUE JER! HUBBY PON KATA MASA DIA NAK TARIK HANDBRAKE DIA SEMPAT NAMPAK KITA ORNG 2 MMG DIA DH NGERI TIME TUE.

HAA, TUE YANG TAK LARAT TUE.
SIAP BAWAK GENG LAGI. DAH LA HUBBY NURIN BUKAN BESAR SANGAT. TUE LA, HAL DIA LA TANGGUNG NGAN ALLAH KN.

MMG SYUKUR SGT...TUE JER! TUE LA, KN POW 400, RAYA NAK JOURNEY JAUH LAGI...HUHUUHUUU PONING.

Anonymous said...

Aiyoyo Kak Dek,

What happened? Xper2, as long as sumenyer selamat n xde pape, syukur alhamdulillah.

tp i think what that Mat guy did was totally wrong, he's an opportunist, taking advantage of the situation. xper la, tuhan tau, and org baik mcm Kak Dek and Gaffo Baba will get your returns ok, Insyaallah. Mane tau menang lucky draw nnt dapat kereta baru..hehehe..u never know how things work. Biarkan Mat tue, da la bulan2 puasa,mmg selfish,and org2 mcm ni la yg buat org2 cam kite x pecaye whether or not a person is a genuine beggar or sumone yg cume malas nak bekeje tp amik duit org jer tau when given the chance. But again, prolly its a lesson for him.

But thank God, ammar's fine. Sian ammar, kecik2 da experience byk bende da. My poor nephew. Takper2, nnt aunty baby balik, aunty b bawak byk2 toys for ammar k.

Ok Kak dek,miss u n take care k. Btw,kem salam Gaffo Baba.

i love Ammar a lot lot lot, kisses n hugs for Ammar from Aunty b. Ammar comelllll!!!!!!

aunty B.

elani makrai said...

TO BEE : hmmm panjang cite tp cut short...mmg scary la... ingat tak masa kita accident kat kulim back then. macam tue la rasa nya jugak.

itew la, but to be honest la bee, aku rasa ramai yang suke amik kesempatan kat gaffo baba. donno la... mayb sbb dia agak lembut hati kot. huhuuu sabau jer la kan. tue jer yang bole buat. macam ko cakap, mana tau things happen for a reason. only HE knows...jadi berserah jer la. uishhh, aku ada masuk contest tok menang grand livina...klu masin mulut ko, dapat aku 1...gumbira hati makcik nok!

yang x best tue sbb ammar la. he's been tru so much...mmg aku rasa dia trauma habis la. wif xperiance operation n wat not...tsk* cian ammar.

yup bee, i miss u too...dok counting the days till u be here wif us. time tue aku dah sambung study, so probally ada banyak masa kita ley spend together gether...

okey bee to all ur regards, nanti aku sampai ka sume kay.

Nieza Ishak said...

adoiiii ... nasib semuanya selamat.Seram jugak baca cerita Nurin, tue yang pepatah cakap 'malang tak berbau' .. sekelip mata jerk jadik ...

yang Mat tue, mmg tak patut betul org2 menipu mintak derma .. aipppppppp

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails