Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, August 25, 2009

protes di pagi hari~

hari ni btul2 xder idea nak citer pasal per...hehee tapi yang pasti harini x bole puasa lagi. nampak macam besok pon x lepas lagi...tolonggg laaa, banyak nak ganti nanti huhuu.
.
.
.
oh yer, hampir luper. per kata update pasal ammar. semalam badan ammar ada rasa panas sket sbb even masa dia nenen pon bole rasa bahang kat mulut dia. tapi perangai sket pon oker jer, ketawa2...berjalan {dengan berpimpin okay} tawaf satu rumah n appetite pon okay. tapi risau gak...{rasa jangkit ngan acu yaya nie}. so alkisah pagi lepas sahur nak tepek la cool fever kat dahi, tapi ammar bole plak bangun n bukak benda tue. pastu dh risau dia bangun n xmo tdo. siap dia dah duduk lagi. slowly pujuk la dia suh pakai. yang best nyer ammar siap geleng kepala lagi. amboi, dah pandai geleng kalau xmo dah ammar nie. jadi maknanya dia dh faham guna geleng bila xnak sesuatu & also dia dah pandai angguk bila ok ngan something....uuuu 1 improvement baru kat ammar nie. jadi, alamatnya mmg x tepek la. nasib baik bila kita ikot cakap dia, ammar pon sambung balik tido. fuuuh selamat. cuma bangun pagi tadi lepas minum susu, bagi ammar makan ubat sket. hoping that he'll be better, insyaallah. x mo la demam2 nie...takot mokcik huhu.
btw, nurin baru 1st time beli cool fever pelekat tue. dats why ammar xmo pakai sbb mmg x biasa. ada sesapa tau kaedah paling jadik nak tepek benda tue tanpa diorg perasan? bagi la idea...yang pasti buat time tdo pon dia bole terjaga. 1 cara fail dah...

5 comments:

kakngah said...

ank aku pun xmo lekatkn mende tu kt dahi. rimas agaknya la..
hhmmm.. bahaya kalau suhu keep naik. memandangkan dai xmo pakai natang tu... ko sentiasa lapkan bdn ammar ngn towel basah.. so.. temp dia blh turun..

Blueberry Nights said...

ala...jangkit dari aku ke...tsk..=,( sian ammar....tp aku xleh nk resist ammar....hahaha...hmm..betul gak slalu lap dia..maybe temp leh turun...

acu yaya

elani makrai said...

to kak ngah : yer ker? xmo gak? tp orang dh try lekat kt dahi. xder rasa menda pon cume sejuk jer la... tue yang merimaskan kot...

hmmm, jawab nyer kena buat cara old skool la kan. orait, tenkiu kak ngah for the info.

to tee@acu yaya : aku rasa la sbb ko jer yang x sihat hehee... takper la nak jadi, so before lagi truk baik aku amik precautions kan. tadi call mama dia oke jer. cm x lalu sket nk makan. tapi susu maintain minum banyak. huhu

alyyani said...

nurin, mmg fail kalau ltk cool fever kt dahi tu. diorg ni kan tangkas2 belaka. so letak belakang badan. bole kurangkan suhu badan gak. jgn letak dpn, lagi la laju diorg tanggalkan.

1st time nia geleng kepala masa alya soh dia clap2, tapi dia takmo. serious comel (puji anak sendiri takpe ek, hehehe...) siap adik alya rekod lagi sebab kebetulan masa tu kat perak. mmg kalau rindu tgh keje, tgkla video tuh. :)

elani makrai said...

TO ALYA : itew la kan? saper la yang design cool fever nie klu dh tau mmg ltk kat dahi x jalan nyer. ehhh, boley eh? baru 1st time dgr nie...alya yang xperimen sndr ker kaedah nie? pandaiiiii~ hehehe

hehee tue la, diorg skng mmg makin bijak kan (kita kn puji anak sendiri, klu x sapa lagi). yer ker? ala, nurin x dpt rekod tau tp yang macam2 lain mmg banyak pon. skng tringin nak rekod ammar bila dia dh bole jalan nti...mesti diorg pon dah besar nanti tringin nak tau macam mana masa diorg kecik2 kan?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails