Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, August 12, 2009

happy SunDay

before layan gambar2 nie...nk mintak maap coz lama sgt off blogging. banyak hal uitm nk disettlekan. sooo, terpaksa la kn. ok now, jom layan ammar main ngan teto {tee's pet cat}.

sunday mmg hari tok abah n ammar layan jadi beruang kutub. yer la, hibernate the whole day. sampai nk masak pon macam lepas ker tak heheee. so, dh nak petang baru la ammar dapat makan bubur dia. semenjak dh dapat blender n dh wat rencah {ikan bilis} tok ammar, mmg berkobar gak nk jadik chef ammar nie. jadi last sunday wat kan la ammar bubur nasi + brokoli + kubis bunga + ikan merah...ammar mmg layan, 1st serving was around 4-5pm kot...time tue mmg banyak sayur lagi jadi pas dh blend mmg kaler pon cantik jer ala2 hijau. then second serving after maghrib dh kurang sayur kaler pon x berapa nk ijau. tapi yang heran mayb sebab kelaparan sgt, satu pinggan penuh nie ammar berjaya habiskan. mmg terharu sbb sedap la kot ammar dpt habiskn {sebenarnya ammar lapar x hengat pastu sendiri angkat bakul hehee} tp pas makan, ammar siap ketawa2 happy n pelok umi dia tau {tanda tenkiu n sayang coz masak tok dia kot} sob...sob...uuuuu.

nie sebelom ammar makan...layan dulu main ngan teto sbb umi blom habis masak lagi. sib baik ada teto nk jugak bagi ammar distracted. huhuhhhuuu. other than that our sunday was like every usual sundays...tdo, tv n makan... {hahaa boring ker? dh biasa...}




p/s : skng nk bawak ammar kuar jalan2 pon takot coz H1N1 dh merebak merata sgt. baik la x kuar umah kn...ya allah, lindungi kami sekeluarga, amin.

2 comments:

alyyani said...

ammar makan bubur, blen lg ek? bestnye ammar makan ikan. aritu tryla beli sepotong ikan merah. tp nia reject habis2an. masih nak ayam jugak. sabajela..

nmpk cam sedap je tu. nurin buat rencah ikan bilis? buat siap2 ke? cmne tuh? tips2... :D

Anonymous said...

to alya from nurin :

yup alya sbb masuk kn sayur jadi en suami takot ammar tercekik. jadi still blen bla ada sayur, if not x la... hmm, nie mesti sbb nia dh rasa yang best dulu, tue pasal dia reject ikan. xper, nti besar dia makan la...lagi pon ikan bagus gak..

hehee tenkiu. yup, basuk bersih2 ikan bilis, then goreng tanpa minyak. nurin x pasti kena garing ker tak, tp nurin buat x sampai garing sangat takot hangit. then blend jer. kn lama sket baru betul2 jadi serbuk k...slamat mencuba.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails