Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, August 27, 2009

my little secret...sshuuuhhhh

korang nak tau satu rahsia tak?
secret nie tapi nak gak citer n kepoh kat korang.
semalam i balik n rasa kat bon*o* nie sakit sangat.
bagi tau kat mama, n dia komen nie mesti pant**s dek ketat sangat kot.
"huuuiiisssh, x la..." i kata.
then mama kata g tukar seluar la klu dok sakit2 lagi.
dalam hati dah agak sumting nie...
.
.
.
.
alkisah, masa buat degree kat uitm shah alam dulu, ada la satu restoran kegemaran i n geng.
restoran Sup Ani Utara {ada sape2 penah g makan kat sana?} mmg sedap n kena ngan selera i.
sooo, tengah hari tue g ngan mila. kita orang dua bantai makan nasi n sup n taruk cili banyak2 kat sup. fuuuhhhh, mmg sedap n terangkat! mana la tau, benda nak jadi. sampai kat hostel {slalu lepak hostel mila nie coz berulang hari2 shah alam kl mmg penat...} perut dah rasa sakit. g la melampiaskan per yang patut. as usual la cibi* tue mmg x lari ngan i nie. sampai nak duduk kat lantai, addddoooiii mak sakit nyer. dok kat tilam pon sakit. rasa macam pedih jer. cakap kat diorg. diorang kata nie mesti dh kena buasir. sbb ada rasa menda kt luar tue...oooohhh tidaaakkk!
....jadiiii...
.
.
.
perkara nie dah berulang lagi walaupon i sangat jaga makan tau. dh tak makan cili banyak2 lagi. tapi kenapa dia berulang lagi? huhuuu sakit ooo, nak duduk tue mmg kena la tersenget sket. nie lain kali i kena berjanji dgn diri sendiri tok xmo dah selalu mencangkong kat jamban, mandi kan ammar pon mesti duduk kat kerusi kecik n jgn dok mencangkung jer. n bila main ngan ammar pon x mo cangkong {berapa banyak cangkong daaa}. pendek kata jgn banyak mencangkong kalau dah disahkan ada buasir...mmg cari nahas. sedeyyy kan? per nak buat? sesapa ada petua? share la ngan i nie.
p/s : nak dok kat kerusi office pon x selesa. lebey best meniarap tau...huhuu tsk* ;(

6 comments:

~ FaizalZahidah ~ said...

try baca kat wiki nih.. aku pun baru cari td sbb xsure sgt buasir ni menda.. huhu..

http://ms.wikipedia.org/wiki/Buasir

elani makrai said...

TO ZACK : uuuu tenkiu. nak godek google skng gak.

kakngah said...

adk aku ada buasir. mmg pantang giler2 bab mkn. mcm2 ubt dh dia pakai + guna + mkn. huhuhuhu!!!

alyyani said...

la nurin, gitu sekali? mcm alya, mmg jarang membuang. kadang sampai sebulan tu tak membuang. doktor ckp metabolisme alya tinggi. smpi kena masuk ubat paksa kua. nanti ade toksik dlm badan. tp sekali dah masuk toilet, naik sembelit la. tp belum buasir. still sakit bontot. tp tak la lama. tak gi jumpe dktr nurin? jgn ade buasir tau. i mean, yg membawa kpd operation. seab sekali da kena, akan kena lg. arwah atuk dulu, selalu sgt operation sebab buasir. cousin nye husband umo da 30 setakat ni da 2 kali operation buasir. jgn makan pds lgsg la ek ;) bole tahan ke? heheh..

elani makrai said...

TO KAKNGAH : ye ker? pastu per dia buat lagi? mmg x ley ilang la eh? huhuuuhuuu truk niee...mmg pantang la jwp nye smpi bila2.

TO ALYA : hmm, kita yang kurus nie mmg high metabolisme alya. jadi alya kn slalu ker masuk ubat bagi nak membuang?

nurin masa dalam pantang, allah jer yang tau. sembelit sampai berjam3 dok dlm toilet. siap luka2 lagi, mmg naik takot nk g buang air besar. last2 minum air bergelen-gelen then satu time ok jer buang. mmg sakit tau.

nak g tapi takot la per dia nak kata nanti. patut ker alya? ermm, mmg slalu nyer diorg kata klu operation x kn stop kn buasir jadi baik jaga makan. tapi tue la mana satu yang patut pon x tau.

n tau tak sebenarnya cause utama sbb dok lama sangat tau, batuk, meneran, angkat barang berat n per satu lagi tah. huhuuu dugaan btul la.

LyDia DeLia said...

wakk..kita pernah kena sembelit dan buasir..cuba awak minum phyto fiber..elok tauuuu..najis pon tak keras..banyak lak tu..opss..kekeke..die cuci abis sisa dlm usus..try la..rasa pon sedap..cm jus buah..saya skang dah elok dah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails