Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, August 5, 2009

bila bos jahat & syaitan menghasut

akhirnya buat decision tok half day hari ni...{sempat update blog dulu before blah...mmg jahatttt} hehee ketawa berdekah2 sket. tp i sebenarnya nk half day tok settle kn isi borang tpm tue. setiap hari kata nk isi2...isi separuh simpan nyer berminggu2...x ley jadik...jadi kang mmg bersemangat nk settlekn...insyaallah...

* * * * * *

ikot kan en suami yang nak balik awal hari nie sebab semalam dia bz buat keje sampai lewat malam {emmm, xder kena mengena ngan i k...hehee}. i n ammar dah lama terbongkang tdo... tau2 kul 5.30am terjaga n nampak ammar dok pandang atas...rupe2 nya dia nampak abah dia dok kat meja komputer. uuuuiiiiihhhh, bz wat keje macam pagi nie nak amik exam {beriya buat keje kan}...last2 pagi nie alarm fon dia berdesing sampai 3x pon dia wat tak tau jer...kejut punyer kejut pon x mo bangun. hahhh tue la keje sampai awal subuh mana la ada daya nk bangun pagi ni kn... last2 masa dia nk g keje sempat lagi kuar statement "i balik awal hari ni...x larat".



p/s : jadik jgn la anggap i nk balik awal sbb nk "bermanja2" ngan en suami yer {hehehehe ketawa jahat sket sbb pk yang bukan2}...i tau dia nyer balik awal ialah habis office hour baru cabut...klu x dia kerah sume soh o.t. mmg kejam dia nie...hehee {sayang jgn marah i, mmg kenyataan pon}!

p/s 2 : apa kena nie ngan tajuk bos jahat kn? mmg dia jahat coz potong gaji kita org sampai gaji i tahap tea lady...bebudak yang lain ada yang gaji taraf general worker {kitaorg bagi taraf2 tue sbb sket sgt baki yang tinggal...abih xder la nurin nyer gaji diorg kata bawah lagi dr taraf cleaner} siooot btol.

5 comments:

kakngah said...

huh??? potong gaji??? mmg jahat bos ko.... nak kene babab tuh!

PenagihAyamGoreng said...

ciss..mengapa perkara itu terjadi??

alyyani said...

kalau nak amik half day terus boss nurin bole immediate approve ek? kalau kat sini jangan harap la. 2 weeks before kena mintak even half day pun. tp tak la tak berperi kemanusiaan boss kitorg smpi nak cut gaji banyak sgt. melampau la! cecepat smbung study... heheh..

elani makrai said...

to kak ngah :

tau pon kak ngah, mmg nk kena babab dia nih...jahat oooo dia... sakit ati gak tp biar la dia buat kita kn...

to P.A.G :

dia sakit ati sbb skng ari sabtu dh kn keje ari sabtu {sedangkan dlm confirmation letter x der pon state kn menda alah nie} aritue 18hb mmg ramai yg x dtg. dia sakit ati n ugut potong gaji...siap ngan half year terlebih guna kn potong... cinabeng btoi laaa...

to alya :

klu dia ada dia bagi trus la. tp kadang2 nurin pon jahat gak klu dh tension sgt dok kt office nie. :P

tue la dh kata company dia kn, dia suker ugut kitaorg cara tue la. xper, dia x tau nov nie nurin nk tender resign heheehee baru ko tauuuu...hamik ko!

Anonymous said...

Kita berhibur jap dengan pantun di bawah, yang dipetik dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’ hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails