Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, August 19, 2009

@ 1 YEAR OLD


  • sebut 'kakak' clearly, abah/babah/bahhh, miii tok umi, immaa tok nyima, papa tok yayipa, bak tok mintak barang n bagi barang, mamam & the rest...baby talk :D
  • tunjuk apa nak and cakap bak..bak..bakkk...{sampai kita orang comfius apa dia nak sebenarnya}.
  • stand unsupported, menari-nari sambil berdiri, 3-5 steps {few times terhuyung-hayang gak...}
  • always practice bertatih, selalunya suka tarik tangan kita orang and bawak dia jalan keliling rumah.
  • naik & turun tangga nak berjalan {orang pimpin}
  • not interested anymore kalu letak dalam walker.
  • makan mesti breakfast : nestum / omelette. nasi bubur 2x {lunch & dinner}. sides : baby bites, roti kosong gardenia, abc sphagetti {bila saturday /sunday} & fruits.
  • suker menari-nari bila dengar lagu opening mickey mouse clubhouse n ending lagu hotdog {ammar mmg sangat dengan mickey mouse okay} siap bila menari kluar tangan movement {yayipa yang ajar dia}
  • dah tau sedih & rindu bila dah lama x jumpa. {kes nyima last week balik langkawi. bila dah balik nangis2 nak main ngan nyima bila tarik masuk bilik} {nek nyang, bila lama x jumpe n jumpe mesti nak didukung, cium muka n menempek jer kat nek nyang...jadi macam baby newborn hehee}
  • suker sangat dengan bag/handbag/purse. beg i mesti bila sampai umah dia korek sampai kluar sume isi beg. beg n purse nyima pon dia suker nak korek. n last but not least beg mama long. dah 2 rosak ammar kerja kan. 1 sampai tanggal butang, satu lagi habis dia kopek kulit beg tue. sowwwiiii ein, nanti aku kaya sket aku hadiahkn ko satu beg k.
  • n macam-macam lagi sebenarnya tapi klu tulis mesti sampai besok hehee...n oh yes, ammar nyer weight last checkup tok 1 year vaccination ialah 7.5kg. agak sket la kan tp ok la asal dia sedap makan its fine by me.

2 comments:

alyyani said...

best la nurin bole list down ape yg ammar da achieved. alya nak gak buat, tp mesti ade je point penting yg tertinggal. so da lama tak buat entry bila nia up lg 1 bulan.

ammar dgn nia bole gang bila time lagu mickey mouse clubhouse. kalau nia, begoyang2 la badan dia tuh mcm org tgh berwirid. nak menari2 tak reti lagi.

ammar cepat jalan ok! nanti ummi mesti bangga..

elani makrai said...

to alya : tue kn tulis dulu sume point alya, klu x mmg ada jer point yang lupe... lg pon ni gak nak jadi bukti in the future kita btul tau pasal anak kita {mana tau satu hari ammar dh bole baca}. sama la, lama x buat gak. jd nie pon dh masuk 1 tahun 5 hari baru update achievements ammar.

yer ker? ish3x...kdg2 rasa ammar n nia sama jer. heheee nanti nurin upload video ammar menari2 hehee... klakar...

yup! mmg harap ammar dpt jalan cepat. klu x membuas jer keje nyer hah...nia pon kena jalan cepat sbb nk dpt adik dh heehee... uuuuiiii, bukan jer bangga, kembang lagi nanti...mesti moment yg menusuk hati heheheee... :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails