Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Monday, August 17, 2009

lil celebration for lil ammar~

last friday ammar dah sampai 1 tahun. 10.40am tahun lepas ammar dh selamat dilahirkan dengan berat 2.76kg n tinggi 50cm. hmmm, mmg best pengalaman mendeliverkan ammar nie. mmg kelakar coz tringat nurse ckp yang i salah teran. time nie jugak la abah ammar trauma ketakutan sbb tgk kepala ammar nk kluar, trus xmo tdo kat rumah {mmg penakot sket en suami ni}. n yang best nyer bila kita org dua recall time ammar beranak en suami kata ammar x nangis trus masa keluar, dia pandang sana sini then baru jerit sekuat hati. heheee ammar2 mmg seorang yang observant. skng ammar dh satu tahun n dh mula berani melangkah 3-5 tapak {siap umi terlepas n stakat dapat tangkap baju ammar jer jatuh terhantuk dinding...cian~}. tapi nk trus berjalan blum time lagi, mungkin dalam beberapa hari lagi? saper tau? ammar jer tau...
so, the 1st present ammar got was from mama long, baba long, kak echa n abang adam. tenkiu guys!

present from ein n family.
ammar suker sangat...bila ammar dh boley jalan baru dpt pakai k.
cake from nyima...ermmm delicious

tee was the baker of the day...tenkiu tee

birthday boy was very happy smpi gelek2.


p/s : tak tau la klu ammar faham apa tue birthday, masa semua nyanyi lagu birthday kat dia ammar mmg sangat happy. sampai umi tertiup lilin ammar marah2 nangis hehee klakar.
umi doakan ammar all the best in ur life sayang n jadi lah anak yang soleh n respect sume orang tua, panjang umo, murah rezki n sentiasa bahagia n happy.


10 comments:

~ FaizalZahidah ~ said...

Happy Belated 1st Birthday to your Ammar!!!

~ FaizalZahidah ~ said...

to cake flavor ape tuh?? ur mum wat ehh?

hushuss said...

Happy Birthday Ammar! Ammar dekat2 birthday dgn aunty Huspa. yeyeh! Augustians rock!

Nieza Ishak said...

happy besday ammar ..
dah setahun yerk ..
semoga menjadi anak yang soleh dan menyejukkan hati umi & abah ...


psss nurin, dah boleh bg ammar adik buat kawan main ... hehehehe

Nieza Ishak said...

happy besday ammar ..
dah setahun yerk ..
semoga menjadi anak yang soleh dan menyejukkan hati umi & abah ...


psss nurin, dah boleh bg ammar adik buat kawan main ... hehehehe

elani makrai said...

to zack : tenkiu zackkk... nti i buat the real besday party i invite u kay...hopefully blom deliver lagi laaa heheee...

yup, my mum la wat. oreo cheese cake zack!

to huspa : fuyooo, mmg rock kapak la korang. nie huspa klu augustians bila lilin orang lain blow mmg hot eh? hehee
btw, tenkiu~

to kak nieza : tenkiu kak... insyaallah tolong la doa kan jugak yer.

psss kak, hekhekehek ammar boley ker? dia manja btul nih hehehee..

~ FaizalZahidah ~ said...

hm.. susah x nk wat oreo cheese cake?? nk recipe ley??? choc cheese ur mum tau tak?? adui.. dah terbayang2 secret recipe nihhh.. huhu..

kakngah said...

hepi besdey ammar..
jgn nakal2 tau..
kek tu.. yummy suggh!!

alyyani said...

happy 1st birthday ammar. tak baby dah ammar tau. da masuk kategori toddler. be a good boy. gmbr last tu sgt hensem la ammar. jarang nmpk gmbr dia senyum2. kek yg nyima buatkan tu simple je. mesti sedap. yela, home made.

nak ngadu ni, nmpk nye wan tak approve bday celebration tok nia. sgt frust. malas dah nak betego sapa dgn dia. luah perasaan kat sini je la.. :(

elani makrai said...

to zack : aku mmg x tau nak buat macam mana kek tue. hehee bole kot, nanti aku tanya mak aku n adik aku sbb dia dh merangkap tokey skng. heheee

ermmm, nnti aku tanya mak aku gak dia tau x buat choc cheese k... ermmm, aku pon slalu menapak secret recipe {mesti mak aku x best kan tgk aku beli kat sana hehee}

to kak ngah : orait auntie {wakil kan ammar} hik3x. klu ammar cakap mesti x fhm nyer kan?

heheee mmg sedap tau, bukan tolong mama angkat bakul tau. klu sesapa rasa nk oder bole jer...
p/s : promo jap hehee.

to alya : tq auntie alya...hehee tue la mmg simple jer sbb celebration mengejut, time abah dia g smyg jumaat, laju jer nurin toping kek n tulis n pasang lilin. cepat2 celebrate tok ammar. hehee cian lak kt dia. ammar mmg mmg susah senyum, mahal tue senyuman dia heheee...

ala, cian nyer. macam tue la gak ngan nurin. sbb tue buat senyap2 hehee. tapi last2 dia kata nti dpt gaji beli satu kek tok ammar gak. tp x la plak kata bole buat birthday bash. hmmm, naper diorg x bagi aaahhh? kita dulu2 masa umur 1 tahun dh stat wat party...cian lak kat diorg kn rasa x aci jer... i faham u alya...tskkk...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails