Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, September 3, 2009

belated birthday for TWO

sebelum kejadian di hari sabtu, en suami mmg ada niat {kira list things to do dat day} nak belikan ammar birthday cake sbb masa birthday ammar on the 14th jus dapat kek dari nyima jer. so memandangkan sabtu kita orang ditimpa kejadian yang mengerikan, jadi ahad secara rasminya i menjadi driver. kita orang pon sempat ke ampang point {cite nie nex entry la kay}, kedai letrik & secret recipe. sume nyer 1 hari sampai penat jalan. tapi memandangkan birthday mama jatuh a day after ammar, 15th august...kita orang xder celebrate pon sbb mama balik langkawi {papa hadiahkan mama coffee set noritake (sorry klu salah eja) lagi}. mmg happy la mama. so, i decide beli cake tok both of them. sapa belanja? en suamiku, yer tenkiu! jadi nie la belated birthday boy n granma. plus time nie mmg ramai ada. ein, abg ain, efi, tee, echa & adam, papa, en suami & ammar. mmg havoc gak berbuka ramai-ramai nie. kira rasa la penangan hari raya yang x dapat celebrate kat kl nanti.


papa dokong ammar sebab umi dress x proper hehe. nyima siap pki tudung tok bergambar n ofcoz echa yang tak bole nampak camera.

this is the cake. hehee sume tulisan n lilin kena cramp in :D...sedap kek nie chocolate chip walnut x salah nya. kek mmg sangat lembut n banyak cream. tapi x pon rasa tebal tekak okay.


me n ammar dapat minum air soya. hehe sebenarnya ammar per air yang umi or abah minum mesti dia nak rasa gak. dats why la susah klu pegang dia n ada cawan. mau ditarik nya. lagi best lepas dah minum, mesti nak cecah air kt dalam cawan. konon2 basuh tangan la. pastu nak minum balik...uuuu, dirty ammar! hehee

1 bundle gambar time berbuka puasa...enjoy da pics~

p/s : skng i la driver en suami. sib baik dia dah tukau koje dekat umah. jadi, mula2 hantar dia g keje then i cabut gi office lak. macam tue la jugak balik kang. tapi dia kena sabau banyak2 la sbb my office habis keje time cam biasa n dia kena la tunggu 1 1/2 hrs...sakitt ooo. ohya, naper tak en suami yang x hantar i g keje...hehee i drive manual car, en suami kurang cekap jadi better i drive jer la...faham kan? kih3x ;p

2 comments:

alyyani said...

ala, bday granma dgn ammar sebelah2 je rupenye. happy belated bday tu mama nurin ok! alahai, nape tak makan kek itu? rugi2... alya mmg suka kek nak2 secret recipe nye kek. tak kembang la tekak mkn kek tuh. waa papa nurin siap bg present kat mama eh? so romantic! mcm mak alya mintak duit (mintak tau. heheh) kt ayah utk bershopping. kalau tak mintak, dpt dinner + cake jela.

ammar pun suka masuk tgn dlm cawan? ish2 sebijik mcm nia. kes suka main air. suka tgk air tu terpercik2..

baru nak tanya napekah bukan en suami yg jd driver? gitu rupenye cite dia. tu la kena start expert kan manual baru leh bawak auto ;)

elani makrai said...

TO ALYA : a'ah, sebenarnya tok bulan 8. 3 orang nyer birthday, 13hb, peps's hubby. 14hb ammar, 15hb mama nurin. hehee elok plak tue berderet kn.

ermmm, makan alya. tapi 1 piece jer. pastu dah lupe. bole tak. yang habis kan kek tue last2 en suami n parents nurin. tapi papa tak ley makan banyak2 la coz dai diabetic. mesti mau kontrol temptation hehe.

tue la, papa nurin mmg garang gak sumtimes kat mama nurin {mmg dah perwatakan dia}. tapi diorg dua faham each other sgt. n dua2 kenal kawan2 masing2. syok gak tgk diorg. mmg still lagi romantik together, tue la dia tau mama nurin suke tea set te. jadi dia siap galak lagi kat mama. hehee

hmm, suker sangat. klu bole nak suap sendiri makan gak {kes makan sendiri eskrim}.

hmm, itew la kisah nyer. alkisah dapat lesen trus lenjan auto. masak laa mmg x dapek nak tolong ngan manual hehe.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails