Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, August 6, 2009

tinggal kenangan...


dalam otak nie mmg banyak sangat kenangan & image yang x dapat nk di hurai dengan kata-kata. sekadar tersimpan jer dalam hard disk kt otak nie. honestly, nurin mmg suka sangat ngan kucing n dari dulu mmg slalu bawak kucing tido. cuma sekarang sebab ada ammar i dont really like him to be near to the cats sbb takot bulu-bulu itew masuk idung n all {tp en suami suka ammar manja2 ngan kucing...setahu i its ok but the cat itself has to be very sihat la}.

*****
almost a month or two kot anak2 lucy tue. n yang tinggal 2 jer. itu pon 1 dah start sakit. klu ikot kan x der anak mmg i bole jer jaga anak kucing tue, tp apakan daya {anak i pon kadang2 x dpt dijaga lagi dgn begitu baik...yer la klu x macam ne bole demam kn?}. mana tau petang semalam nampak dia dh macam nazak sgt. kecian, baring jer kat corner porch tue. dlm hati nie mmg dh kata sok nie mmg pegi heaven la kucing nie. mana tau pagi nie, mmg btul anak kucing tue dh mati. cian, dh la sejuk malam semalam n dia pon x selera nk makan, macam mana nk ada heat dlm badan kn. so mama pon tolong la tanam anak lucy tue.

*****
bila terkenang kn kucing2 dulu n how responsible i can be towards them mmg kecian kt anak kucing yang mati tue. masa drive tadik g office la teringat balik masa i ngah cuti sem nk sambung degree. banyak kucing kita orang bela n bila nk petang jer i akan bagi kucing2 tue keluar {kucing2 tue letak dlm kandang 3 tingkat lagi tau} n lepak ngan diorg kat tepi tembok. masa tue la i tringat sampai sekarang muka 1 of the cats yang pandang kat i ngan riak muka yang cakap tq sbb bagi diorg lepas n menikmati angin petang nie...{i even rasa she's smilling at me that time}. mmg syiok, hari2 bagi diorg lepas n lepak layan angin kat muka kita orang.


mmg sedey bila kucing or pets kita mati tapi bak kata peps "all cats go to heaven", and that makes me happy wlupon ada rasa sedey at times...hmmmm...

6 comments:

kakngah said...

ms kecik2 aku suke tido ngn kucen. pastu suke dgr kucen tu berdengkur. syiok la... sedpa jek layan...

alyyani said...

nurin, sayang nye nurin dengan kucing ye. ni mesti mcm kawan alya. dia kawan dgn kucing je. mmg jenis anti social. tp nurin tak la smpi gitu sekali kan? kat bilik tidur dia, dia tinggal dgn 17 ekor kucing. tiap 1 ade nama. huhu.. skang jd veteriner. sesuai sgt la tu kan. skang siap bela sekor anjing lagi. melayu tau! ade la limit dia. dia veterinar tau la.

btw, masa pregnant dulu nurin jauh kan diri dari kucing kan?

Anonymous said...

Kak Dek,

Teingat time2 kandang kucing tue penoh kan, mcm2 bende we had to go thru at that time...hehhehe...
I love cats n will always do!!
N same, baby pon asik teringat jer kat dorang sume...bile nampak kucing siamese, teringat kt Gigid yg notty....but of cos, Bososox wud always be remembered bcos of his funny name!! hahaha...

But how can i forget my Cheo..... ='((( Kalau time tue bole bawak g Dublin, mmg baby bawak....

btw, sian anak Lucy...xpe2, mmg btul,they r definitely in a better place rite now!

peah @ peps said...

hi adek...

wahh..ada credit utk aku lagi..thanks...but anyway...korang memang sangat 'cat people'..

byk2 kucing korang..yg aku tak bole lupe..dotty: sebab sangat takut ngan dia...gigid: sebab dia sangat sayangkan..cicak: dia ke..yg pervert tu..yg suke boops manusia itew??

elani makrai said...

to kak ngah : tue la, mmg best bawak kucing tdo sama kn? tp skng x ley lagi dh huhuhuu...

bkn jer bunyi dengkur, gigid kucing ktaorg suker bunyi "...purrrr" kuat2 syiok layan.

to alya : mmg syg sangat alya, pastu la klu nampak ada org langgar kucing mmg sedey n sayu jer hati nie tau... kadang2 bole bawak mimpi lagi sbb tringat kt kucing mati tue. penah kitaorg collect mayat kucing tue n tanam masa buat degree kt s.alam dl. yang klakar xder cangkul, jadik pakai dustpan la jawab nyer keh3x... ;D

tak alya, sbb tau kucing boley bawak bakteria. tp adik nurin tee masa time preggie dl dia ader kitten nama brandon mmg suker sgt nk tdo ngan nurin...siap main tendang2 ngan ammar. dia tendang, ammar pon sama tendang, hehee.

ohyer, nk gak jadik vet dulu but to cats jer so mmg x ley la kn...then change my mind. i sebenarnya tringin to own my own SPCA...(tapi too expensive la)...

to bee : tue la kan...mmg havoc gak ada kucing2 nie n we went tru so many things n we learnt so much bout cats too kn. n u know what, kittens pon bole kembong pewot tau...baru tau hehee so sometimes i do rub lucy2 kittens tummy bila sempat. hehee...

tue la gigid yang notty tapi baik hati coz dia slalu teman aku blajar n she's the one yang slalu dgr my sorrows n probs. i luv u so much gigid.

botosox mmg best, masculine tp sgt lembut hati...yang best sbb dia pandai ngurut...uuuu cheyo she was so sad the time u left her. all ur cats die bla u left them. kecian kt diorg. hmmm...kn dh sedeyyy uhhuuhuuu +_+

to peps : hehee yer la itew kn statement kan...i do helps me when i see ran over cats tau. i tink mama n papa jugak yang jadikkn kita org sgt "cat people". n now daffo lak nk jadikan ammar mcm tue.

hehee even cikgu english dulu pon takot. habis pantyhose dia rabak hahahaha...ermmm n gigid ada baby boo yang sgt comel n pandai... erm, bukan la...if i'm not mistaken tue brian, mmg suker lepak ats dada or boobs kita hehehee...

Blueberry Nights said...

anak lucy da mati???sigh~~ aku slalu terfikir..kalau kte x mampu nk bela diri kte sendiri jgn la bela kucing/other pets..nnt dorg pun terseksa..sorry i was supposed to bring them to the vets..teto pun cirit birit....bontot da mcm bontot baboon da...merah je...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails