Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Monday, August 24, 2009

BUKA PUASA 1 - westerners

semalam...iaitu ahad petang kami ber5 buka puasa bersama. ada invitation dari mak long tapi dh dekat time berbuka jadi kita orang pon x mo join la. plus mama dh masak banyak sangat juadah semalam...walaupon kitaorang berlima {tolak i yang bendera jepon n ammar} jer tapi kita orang ada 2 pizza homemade, 1 lasagna, masak asam sbgi main course n dessert a.k.a appertizer puding mangga. ermmm, mmg delicious...hehee wlupon x pose tapi i control x makan k sbb kesian sama en suami {bila bulan puasa en suami akan keluar perangai darjah 1 dia...x sabar1 nak berbuka}.
bulan puasa kali nie kita orang x membazir seperti tahun2 lepas {yang selalu membazir pon en suami} sebabnya en suami dah tobat xmo membazir sbb hari jumaat sehari sebelum puasa ofis dia ada panggil ustat n bagi tazkirah sket pasal bulan ramadhan, merokok n pembaziran. kira en suami dh insaf sket la.
yang best nyer puasa kali nie sebab ammar dh ada, last puasa pon ada tapi ammar masih dalam hari. kali nie ammar pon macam puasa, bila sahur dia terjaga n mesti tido sekali jer time tengah hari. jadi bila nak petang time nak berbuka ammar pon dh x sabr nk join kt meja makan. hari sabtu mama buat cekodok ikan bilis {permintaan en suami} ammar pon rembat gak 1 wlupon dia ada nasi dia. tapi agak nya tgk sume orang dok amik satu...satu...ammar pon amik gak hahaa. jadi bila plak abah dia gi terawih, ammar pon macam susah jer nak lelap. mata x yah kata la dh berair, sepet n merah tapi klu x cukup korum kat toto tue ammar mmg susah btul nk tdo...hmmm tue jer la cite 2 hari puasa kita orang...sebelum membebel tah kemana baik stop kn? heheee sooo, enjoy the pics...uuuuhhh, jgn terliur yer sbb sahur pagi tadi kn? ammpuuun~

masak asam pedas mama
puding mangga {permintaan i} tenkiu ma~

ammar n abah yang x sabar nk berbuka

pizza yang mama n tee hasilkan {tee kata toping tue dia yang masak}
okay, mmg sedap tee...

2 comments:

alyyani said...

alahai, jeles nye dapat puasa dgn seisi keluarga. nak makan ape, order je. mmg makan besar la hari2 rasanya kan? lepas tu rasa happening je.

wah, abah ammar ni mesti jenis ngadap makanan walaupun baru kul 7 kan? heheh.. kelakar pulak..

tp nanti dpt la merasa buka puasa sama, sehari sebelum raya. tak saba nak tunggu tuh :D

elani makrai said...

tue la mmg best sgt.
hehehe dok ngoder jer sume orang. nak apa dapat.

memang pon...tue la prangai darjah satu...bila x keje mau tdo jer hehe nak tahan lapar hahaa..

ala, dapat raya ngan parents, best. nurin x dpt.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails