Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Monday, November 30, 2009

update cuti raya haji...

sorry gambar tak dapat disertakan sekali sbb malas nak transfer bagai...
just nak share on what we did raya haji baru nie...
  • {khamis} en suami nyer ofis macam dah pekan koboi so, dia demand me tok cuti halfday gak. bosan katanyer. ok la...since dah dua2 kat umah. en suami plan nak g beli barang tok ammar. so, i dgn sepantas kilat mintak belikan ammar laptop. hee hee, kita orang beli yg rm 30 jer sbb tau akan hancus cepat, jadi tak la rasa terkilan sangat. kul 3 mcm tue ker area tesco ampang.
  • masuk tesco ampang beli buku tok ammar, hadiah tok anak farah (since anak dia twins tak dapat nak decide kaler baju patut sama or lain. last2 beli sama kaler. macam rugi plak. tau amik 2 kaler. ley diorg share2 kan?)
  • {jumaat/raya haji} beraya kat umah mak long sbb uwan ada sana. jadi gather sana tok meriahkan raya. statement en suamiyg tak best. "raya kat kl tak dgr pon bunyi mercun, jalan sunyi jer" kerghhh...mcm tue la kat kl kan? kan? raya aidilfitri baru meriah...
  • then kita orang ker jusco beli backpack tok ammar. sempena nak ker gold coast. haha. senang, malas nak pinjam2 orang punyer. plus bole pakai ke mana jer. ala, beg yg ramai orang pakai tue. hard case, i took kaler putih. comel gak. then ammar jatuh masa lari2 kat jj. lebam dahi sebelah kiri. nangis bagai nak rak. hahaha...
  • {sabtu} ikot kan plan nak g umah farah tok jumpa the new parents n bagi hadiah diorg. tapi tak jadi sebab farah tak der kat umah. then kita orang ker burger kings kat highway menghala gombak. serius tak tau area kl mana yg ofcos dekat ngan umah nyer burger king. so, situ jer tau. lenjan aja. tapi yg tak best tak tau nak g sana. so i dgn hodoh nyer pakai track bottom + t-shirt umah + tudung agak besar = serupa bibik tau. tension sangat. sume orang pandang. terasa sangat malu oooo...benci! en suami kata takper "ammar siap pakai seluar terbalik takper jer" ala, dia budak kecik...no problem looo...dalam hati, dok doa jgn la jumpa sesapa yg kenal. malu!
  • then g giant kt taman permata. beli dvd. beli film.
  • {ahad} pagi2 nak jumpa farah, tapi dia lak bz nak g beli groceries. so, cancel n tukar plan g tgh hari. last2 kita orang ngada2 pegi zoo. haha ammar blu2 jer tgk gajah, giraffe sume. halfway kat dalam zoo ammar tido. dengan kitaorang penat, kitaorang pon balik.
  • petang tue baru g umah farah. kira nyer setel la agenda kitaorang dalam 4 hari tue.
  • i pon dapat kemas beg. cuma baju en suami jer blom. diharap malam nie dapat.

p/s : ok gak tak dapat balik kelantan, sebab banyak nak kena setel. huhuuu...kpd keluarga en suami di kelantan jgn la sedih. cuma baru 2 raya haji jer kt kl. lain raya sume sana yg konker. aci la kan? :)

2 comments:

alyyani said...

wow, mmg penuh la schedule korang last weekend eh. macam2 buat. oo da beli laptop tuk ammar. nia kena beli gak ni. mmg wajib beli yg murah nye je. heheh...

backpack tuk ammar? nak tgk. kalau rajin upload la. hihihi... nurin gi bape lama eh nanti?

dulu niat bila nia da jalan nak bawak dia gi zoo, aquaria klcc seme. tp masih belum ade kesempatan lg sebab ade je hal la in bila time weekend. mesti seronok kan?

p/s tuh, aci jek :D

elani makrai said...

tue la alya...hehee mmg sebab selalu bz jer. jadi bila ada time pegi jer sume tempat without plan. tue yg dapat merata g. plus selalu ammar dok umah jer. bagi la dia tgk dunia luar skli skala.

haaa, mmg wajib sebab last2 dia pijak nyer laptop tue. kitaorg takot jer esok lusa dah tercabut huhu. beli la satu tok nia. nanti syok gak tgk dia ikot alphabet n spelling. hehee. lama2 dia sebut gak tanpa paksa.

tue la, gambar tak sempat nak snap pon. nak tunjuk gak laptop n backpack ammar tue. hehe insyaallah sok dapat kot upload. hari ni blek nak snap pics gak :)

lima hari. tapi 3 malam jer kat sana. jadi kn puas2 kan hati, sbb nak tunggu lain time tak tau bila lak haha...kn?

haaa, bila alya dah bg tau psl aquaria br tringat, nanti nak bawak la ammar g. yer la, zoo tue en suami yg psg niat nak bawak ammar bila dah ley jalan. tapi ammar jalan sket jer. kita orang yg sakit pinggang dokong dia.
seronok alya, tapi pastu sume pengsan. haha

p/s : hahaaa aci sangat...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails