Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, November 24, 2009

my confession...finale

beberapa minggu or bulan lepas ada post satu cerita pasal habit ammar menggigit n*pple me kan. mula-mula dah start stop n boleh kawal attitude n tau nak agak timing gigit tue. baru2 nie dia gigit sampai seminggu pon tak heal2 lagi luka tue. dah macam2 ubat tepek kat situ. dari air susu, minyak gamat n last cream tok crack n*pple. mmg almost baik dah time tue.
.
tapi semalam ammar mmg btul2 bertindak ganas sebab dia gigit, takmo bagi lepas n siap tarik lagi macam nak bawak lari, walaupon dah jerit. memang sangat...sangat sakit sebab dekat 4-5 kali dia gigit tempat yang lama luka tak heal tue lagi. sampai berdarah tau (walaupon bukan la sebaldi berdarah tapi kira dah teruk kay). warning pon dia tak makan, tutup hidung dia, dia ketawa2. adoooyaaaiii macam mana lagi nak buat.
.
pagi tadi masa nak mandi tgk la luka tue. dah ada nanah okay...nie mesti sebab luka tue dah makin besar n air liur ammar kan. hmmm, mmg perit tau rasa dia. lepas siap mandi tepek cream n msg en suami. "i dah memberi kata putus untuk stop kan bf ammar". tau, mmg sedih tgk dia merengek2 nak nenen tapi tak tahan lagi plus klu dah sampai ada infection kat n*pple tue kan dah tak elok tok bagi ammar nenen. nanti dia lak dapat germs or bacteria kan? hmmm...terpaksa. tue jer bole kata sekarang. faham, mmg ammar ngah gatal gusi. tapi klu nak layan teething dia sampai bila. bayang2 gigi baru mmg tak nampak lagi. yer, ada yang kata bila gigi dah start penuh dia takkan gigit lagi. tapi, nak tunggu gigi penuh mungkin lama lagi. hmmm sebab tue nekad mmg nak stop kan.
.
tadi dah pesan kat mama beli benda pahit bagi ammar stop. kita tgk jer la nanti apa hasil nya. ikot tadi macam tak nak pegi keje sebab perot sakit. tapi klu duduk rumah mesti ammar nak menenen jer. jadi baik bagi time off kat nenen nie. kecian kat dia, luka dan sakit. bagi dia ruang tok heal sebelum petang datang lagi karang. sebab pastinya ammar akan gigit lagi nanti. huhuuu...ouchhh!

2 comments:

alyyani said...

wooo...alya baca pun rasa ngilu ok. sebab pnh rasa gitu gak. mmg bengkak teruk & berdarah. tu time tak tumbuh gigi lg. kalau ade gigi, bole tercabut kot. ammar, sian kat ummi. tapi dia bukan tau ape kan. skang dah nanah, no point gak dia nak nenen. kang dpt lain lak. huhu..

susah kan nak buat keputusan berat ni. rasa cam selfish. tp utk kebaikan 2 2 pihak, i think it is the right time. semua akan ok ye.. :)

elani makrai said...

mmg ngilu alya. last2 sbb tak tahan nurin nangis gak sbb 1. sakit 2. sebab sedih nanti nak kn stop bf ammar.

tue la, gigi 4 tapi mmg keras n kuat tau. even dia gigit tangan nurin pon bole rasa kebas. apatah lagi nenen tue kan yg sensitif n lembut huhu... tue la dia tak tau pape, jadi susah gak la. hmmm, mmg. sbb takot dia lak kn pape infection baik la toksah kan.

mmg. stuju sangat. bukan nak jadi selfish tapi mmg rasa nyer dah time. biar ammar nangis2 sekarang, tapi insyaallah dapat bendung dia dari kn pape. hopefully sume akan ok :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails