Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, November 4, 2009

memoir part 2 - cornetto

sunday lepas, 1 nov 09. kami 3 beranak ke aeon au2 sebab nak belikan susu ammar yang nak habis. pergi pon dekat nak maghrib lepas kena tazkirah ngan en suami. so back to story. dkt counter nak bayar dah, ammar macam membuaskan diri jadi kena la layan dia kan. so i pon kata bagi ammar tgk ice-cream tue. mana tau en suami kata u nak tak? i pon ok jer tapi mesti vanilla (nie semesti favourite i) so en suami pon amik satu. dah setel n otw nak masuk kereta i pon kata jom kita makan ice-cream ni sementara dia tak cair lagi. soo, otw kat kereta en suami dgn dokong ammar n pegang ice-cream (kan susah tue kan?) jadi bagi ammar pegang la ice-cream dia. last2...nie la hasil nyer. sedap. jadi mmg tak kan nak bagi balik la kat abah dia. layan makan sambil ketawa2 lagi. siap pandai lak kadang2 jilat ice-cream tue.

mesti ammar kata..."...heaaaavaaannnn" ;)

ermmm, almost finish. cepat2 en suami suh i makan sket takot ammar makan banyak sangat ice-cream.
makin sket, jadik kena korek ice-cream tue keluar...payaaahhhh ;p

fuhhhh, enjoy! "tue la abah, sapa suh ammar pegang. kan dah habis ammar makan. sedappp" sampai i ajar dia sebut ice-cream terus pandai. nampak gambar/visual ice-cream trus tau n cakap nak. hmmm, sapa nak jawab?

2 comments:

alyyani said...

alya mmg tak bagi nia makan aiskrim. faham la dia tu senang sgt dpt batuk dgn selsema. so pendedahan terhadap aiskrim amatla kurang. heheh... ammar tu tau lak dia nak pegang betul2 & makan betul1. comot2 tuh? aunty maafkan :D

elani makrai said...

hehe yer la kan, nia ada history. jgn bagi alya. ammar nie pon sbb abah dia dah terbagi pegang jadi nak buat mcm mana. klu rampas trus nanti mesti melalak punyer. terpaksa la nurin makan cepat ice-cream dia pegang tue. huhu...jadi tgl kan sket jer tok dia.

haaa, tue yang heran gak. macam dah biasa lak dia makan ice-cream. sedangkan ni la 1st time bagi ice-cream cone kat dia. haha dah macam santa claus sbb ada janggut putih huhu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails