Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Monday, November 23, 2009

vocabulammar

additional of what ammar can say till today...
lalat. atok. ball. nenek. bubble. ya (malaysia). ka (merdeka). un (1). empat. ten. car. bus. kakak. abang. adam. banana. mammm.

sentence...
ammar nak nenen. ammar nak ebrelflgka***Pkk (maksud nyer nak turun bawah) haha... then, ammar nak emma (nak mama nie).

sing...{semua tune btul tapi baby talk version}
aatteeeteee (sbnrnya...i luv u, u love me :barney)
yayayaaa (nyanyi lagu malaysia, malaysia)
& lots more...sepatutnya record kan...apa laaa...


note for me : sabtu, me n ammar jer kat umah berdua coz nyima balik langkawi. tee g cherating n en suami g keje. i dapat gak masak nasi kat ammar, basuh baju, kemas umah sket n cuci pinggan n sterillize sume botol susu ammar. for me, nie ok tau. coz ammar mmg sangat aktif. suke ke hulu ke hilir, tapi once dia dapat tido, makan & minum susu bila perlu mmg senang nak handle. n plus cerita fevret on tv mickey clubhouse really save my as* hehe... dia bole dok diam n sing along. n akan bontot me where ever i go in the house n tiru. hehee sbb umi sangat tak gemar lalat. n suke nak bunuh lalat. ammar sampai pandai cakap buuukkk lalat sbb ummi dok sibuk nak pukul lalat. bagi ammar aktiviti sket. mmg helpful gak. n tak bole lupe ammar siap tolong me masa angkat ampaian dia bawak masuk. dia siap tolong angkat lagi. mmg sangat sayang ammar. i can imagine nanti one day bila kitaorang dah ada umah sendiri ammar will always be wif me, teman & tolong here n there...my helpful son ;))

2 comments:

alyyani said...

tgh baca entry ni sambil imagine cmne gaya ammar bercakap tuh. mmg kalau dah be-2 je, kalau bole dia nak masuk dalam perut kite. hehehe..

yg part sterilize botol susu tu, alya buat weekend gak. mmg cuci abis sume. kadang weekdays tak sempat sgt.

merasala jd fulltime housewife jap eh :)

elani makrai said...

hahaha...klu alya tgk dia cakap mmg klakar sbb ngan muka n mulut dia nak convince kan kita yg kita faham per dia kata. kadang2 rasa macam dia penat jer cakap tapi kitaorang hampeh nak paham. dia iye2 cakap. tapi bila kita ckp dia mmg faham gak, sbb dia angguk tue mmg kita tau la dia faham.

haha jadi kita kn jadi kanggaroo la cemtue, haha.

yer la, mak nurin pon tak berani nak usik benda tue, jadi mmg weekend jer dapat. yg hari lain stakat berus n siram air panas jer la huhu...sangat la tak sempat kan.

tue la, hehe ngah praktis nanti kan akan jadi hampir2 fulltime housewife hehe ;P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails