Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Friday, November 6, 2009

hide & seek...cakkk!

permainan nyorok-nyorok nie main slalu sebab ammar susah nak pakai pampers. jadi terpaksa create satu game yang motif nyer buat dia lost concentration bab nak lari kan diri jer...
sejak dua menjak nie dah clear sket ammar nyer baby talk. kira bole faham apa yang nak disampaikan kat kita orang. cume ada time gak yang dia bebel baby talk mmg tak ley faham. berbelit-belit. so dulu main nyorok2 ngan ammar disebalik kain, towel or bantal. and kita yang tukang cakap "cakkk". tapi sejak dia dah terer main cak2 nie. dia dah bole main cak ngan tutup mata jer sambil cakap..."maaa...maaa...cakkkk!" ( sebenarnya dia ikot nurin yang dok time dulu main ngan dia...dah kita nie sebenarnya panggil nama dia, last2 dia pon dok ikot...ma...maa...)
jadi sekarang ammar lagi advanced. dia main nyorok-nyorok mesti kat dalam timbunan bantal. n klu nak tido sekarang pon nak kena hempap ngan bantal peluk dia. bolster size orang besar tau. tue yang kena ada 2 sebab kalau tak habis berebut ngan abah dia. nak buat macam mana, dua dua nak tido berpelok kan bantal. nie la kerenah ammar skng. tapi best layan ammar main nie. gelagat dia mmg mencuit hati...


2 comments:

alyyani said...

BETUL LA, SEKSA NAK PAKAI KAN PAMPERS SKANG NI. BERPERANG. PENAT KENA KEJAR. TAKUT2 TELEPAS JE KAN.

RASANYA AMMAR MESTI CEPAT CAKAP. NIA MCM LAMBAT. NAK SEBUT MAMA PUN TAK LEPAS. PANGGIL ALYA MI..MI..MI.. PAPA JE TERROR.

P/S : TERINGAT2 SUARA NURIN LAGI NI. HEHEHE..

elani makrai said...

tue la...nak belikan dia pants nyer style tapi abah dia kata maintain style lama tue. adoiiii, tapi tue la penat ngejar dia jer. yer la, kang klu terkucil kecik takper. klu dah yg besar nyer tak naya? heheee

hahaa...mayb la sbb dia ngikot jer per dia dengar, tapi ada gak kdg2 dia amik masa few days tk nurin ajar banyak kali baru dapat. macam tiru bunyi kucing. semalam baru dia dapat wat. klakar, sebijik dia tiru macam nurin wat. klakar ammar nie. haha ammar abah mmg pas tapi klu ummi. mmg dpt dgr aaammiii jer. hehehe...

p/s: bukan jer alya, nurin pon sama. suara alya manja jer bunyik. mcm tak caya jer hehehehee...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails