Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Monday, November 23, 2009

bila sudah panjang akal...

ini budak ammar sangat la banyak idea. bila dah masuk 1 tahun 3 bulan ammar lebih cenderung tok xplore medium yang bole dipanjat. tak kisah la pape pon dia rasa nak jadi "kong". nasib baik takder tower kat umah nie...klu tak mesti dia sampai atas dulu hehee macam king kong.
.
semalam masa abah dia ngah mandi tok solat maghrib, ammar dok bertemankan ummi. macam2 cara nak pancing ammar nie soh duk diam2 tapi tak berhasil. jadi, mula2 pandang dia...dia ngah main ngan bakul baju dia. baru jer 2minit pandang tempat lain, tau2 bila pandang balik dia ngah halfway panjat bakul tue. zuppp berdesup pergi tampong blakang dia. ya allah, boleh sakit jantung sebab terkejut. eeee takot btul kalau dia tergolek ke belakang. mesti terhantuk kepala nanti...trus warning ammar. tapi sebab dia ngah syiok nak mengxplore jadi teman kan la dia jap melayan kan mengidam nak memanjat. pastu tue yang sempat tangkap gambar dia. tapi bila kita nie sebok2 nak tangkap gambar dia takmo plak dok atas bakul tue dah. hmmm, dasar nak hilangkan bukti btol ;p
pape pon mmg sapa2 rasa nak kurus bole datang sini layan ammar nak mengxplore rumah. semua ceruk dia pegi. siap merata2 dia pandang nak cari per lagi yang dia bole main n korek.
.
satu lagi yang tak dapat dibendung ngan ammar nie ialah dia sangat garang n ganas gak. jangan la korang nak nakal2. klu tak memang dia belasah jer nanti. nie la sebab nyima dah bagi authority kat dia sebagai cikgu disiplin kat umah tue. kira merangkap penolong kanan nyima selaku guru besar. nyima bagi dia lastik adam (tapi sebenarnya bukan dia pandai lastik pon...dia just tepek getah tue je...tapi sebab adam mmg takot kn lastik, menjerit2 dia). n satu lagi pantang dapat hanger or bendera malaysia...mesti dia katok orang nyer. yang tak best sambil dia pukul dia kata gak adoooiii...tapi keep on pukul orang. penat nak ajar dia jangan belasah orang tapi tak lut lagi dalam sistem dia. kn slow2 ajar gak nie, klu tak takot nanti dah besar jadi kaki gaduh la huhuuu...naya nanti...hmmm~

3 comments:

Ein Auzai'y said...

Dedek,

Tuelah pasal....memang ammar nie garanglah sangat...selalu jadi mangsanya cousin brother "Adam"...garangnyer dah macam mama long...tapi takpa budak2....tak lama pun dah adam ngan ammar..insyallah next adam dah masauk daycare...

alyyani said...

yaAllah, ammar, nakal nye kamu! ammar garang? takut nye nia nak face to face dgn ammar nih. hehehe...

elani makrai said...

ein : tue la, cian kat adam n echa kn gigit n kn pukul. huhu aku mintak maaf on behalf of ammar. huhu...tue la, pasni adam dah macam budak besar la sbb ada aktiviti n more frens kat daycare..
jom kita mengarabkan adam hahaha...

alya : tau pon, nakal la jugak. mmg pon! hehee jadi bila jumpa ngan nia make sure takder hanger, getah n bendera malaysia. hehehee...

tapi tru dia punyer xprience ngan raisha, dia tak berani nak cium2 budak sgt sbb takot kn ngap kat pipi hehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails