Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, November 11, 2009

the idea of story telling...

purpose dia tak lain tak bukan nak anak kita tertido. (yer la, sbb klu baca buku jer mesti rasa ngantok kan...lagi baca buku history, haram tak faham ;))
for girls mungkin boleh la kan, sebab girls nie full of imagination.
jadi mesti diorng paling layan cerita2 fairy tale n princess kan...
.
for boys lak, based on ammar. dia masa baby2 dulu suker dgr tapi my sis, tee kata my way of story telling agak kelakar. haha tapi i need to attract him kan...
tapi skang dia lebih gemar nak baca newspaper ngan abah dia n ofcoz layan pa & ma n mami ngan ummi lak. so apa jadi kat buku cerita yang i belikan dia semalam.
.
nie sebab abah dia balik lambat sangat semalam. jadi no choice, ummi kena gunakan segala idea yang ada tok distract ammar dari panjat lemari sume. bagi dia buku. baru mula baca 1 page dia nak pegang sendiri. dapat buku dia tiru nurin dok kata daddy bear = abah, little bear = ammar. turn next page jer dia dah wat kelakar dia.

rajin la konon...tapi sebenarnya kat last page tue hahaha...
main cak2 lak ngan ummi. sayang, ummi beli kan ammar buku bukan tok nyorok2 kay...


last2, dia lebih suke main cak2 ngan buku tue. ajak la macam mana pon takmo baca, ammar... what happens to uuuu? nampak nyer dah quarter way tru tapi ammar lak macam nak punah kan rancangan nie. takper...sabar sabar...nanti ammar dah kenal abc mesti dia nak baca banyak2 kan. tue la boys, lebih kepada membuaskan diri n ada2 jer idea dia. hmmm~

2 comments:

alyyani said...

heheh..ammar main2kan ummi dia. kea la sabar layan kerenah dia kan. dah buku tu sgt attractive, takkan la nak tgk je kan, rugila kan. wajib la pegang & main cak2. heheh.. cute la, ammar membuli nurin. tu pasal la korg ni nmpk cam adik beradik je tau.

elani makrai said...

tue la, berani dia tau hehee...
mmg pon, ngan ammar nie kena slow talk klu tak mmg dia lagi naik angin lak.

hahaha tue la, dia dh jumpa satu lagi purpose tok buku tue. tempat nak sorok hahahaha...
hahaaha...nanti ammar dh besar mesti dia tension klu orang dok ingat kitaorg adik beradik hahaa. takper, klu cam tue bole ikot dia g dating heheheee...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails