Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Monday, November 16, 2009

love bite by raisha


last saturday, mama planned nak pegi rumah her niece, J. so, mama ajak tee to drove her to their house in PJ sek 16. so, plannyer mama n tee jer g. tapi sebab en suami mmg sangat bz ngan keje. workaholic habis (i siap ejek dia nak jadi staff of the month lagi hehe). so since i tau dia akan balik lambat n for sure i'll have trouble tok jaga ammar sorang2 (bukan malas nak jaga ammar, tapi bila ber-2 nanti dia nak berkepit jer. nak buat keje apa pon tak boleh. nanti nak masak pon tak lepas). jadi cal2 en suami, tanyer pukul berapa dia nak balik rumah. dia kata dalam 1 jam tapi hakikatnyer satu jam tue macam 5 jam lagi. dia orang berdua dah hampir siap. pastu cal lagi en suami, kali nie mintak permission tok ikot mama, akhirnya ikot la kita orang 2 branak.
.
sampai2 ok. pastu, masa kat situ diorg asyik sebut nama raisha...dia kata raisha suke baby. mesti happy nampak ammar. okey, so tunggu la raisha or lebih tepat lagi my cucu tau. kira mommy dia ialah my niece. n mum kpd mummy dia ialah my cousin, kak j. so story cut short. ammar last2 jumper gak raisha. masa mula2 jumper dua 2 berpelukan & berciuman. n tetiba i sedar ammar nyer kepala dah start ke belakang2 macam mengelak sumting. rupa2nyer pipi dia ngah kena baham ngan raisha. hahaa ammar gebu sangat kot hehee tue yg raisha geram. per lagi. reaction ammar lepas i dah set him free from raisha...jerit n nangis sekuat hati. sampai bertukar tangan i ke tee n tee ke mama mintak didukung. hehee klakar k kesian gak tgk ammar. merah n berbekas pipi ammar.
.
so, lepas tue ammar mmg trauma. bila raisha datang dekat ammar automatik akan go few steps backwards n ngelak dia. hehee klu btul2 raisha datang dekat mcm face to face. ammar bantai nangis trus. kira mintak diselamatkan. hehee...sedangkan raisha is a girl n 1 month older than ammar. tapi lagi tinggi sket la. so ammar mesti rasa kecik ngan dia kan...tapi disebabkan dah sapu minyak kursyani...mmg ptg jer trus ok dah. next day dah back to normal pipi ammar. so tee kata kat ammar...karma ammar...(i pon sambung, tue la gigit lagi nenen ummi...haaa kan kena gigit dah. baru tau sakit kan?) hehe..

3 comments:

alyyani said...

wooo...bape umo raisha tuh? kesian nye ammar kena gigit. siap ade kesan tuh. tp tu la, budak2 ni kite tau yg diorg suka, tp cara tu mcm tak kena.

macam adik2 ipar alya, kalau nak sentap nia tu mmg sampai tersungkur budak tuh. kite tau diorg niat nak main2 tp bila kite tgk mcm tergeram sebab buat dia nangis. hehe...

dah ade cucu rupenye dia. heheh..

alyyani said...

lagi satu, gaknye sebab kat umah alya kitorg be3 je, so setiap kali papa nia takde, buat nia jd mengada nak bekepit je eh? sebab nurin cite ammar pun cmtu. hmmm noe i know...

elani makrai said...

alya : sebulan tua jer dari ammar. kira nya 1 thn 4bln. tapi dia lagi tinggi dari ammar. kira dia bole grab ammar senagn2 la..tue la, mak dia dok banyak kali mintak maaf. hmm, tapi tue pon dah bawah pengawasan nurin pon tak dapat elak.

tue la, kadang2 diorg tak faham yg nia or ammar tue jalan pon tak berapa stabil. mmg takley ganas2 ngan diorg. kadang2 naik suara gak ngan bebudak yg kasar sangat ngan ammar. bukan la over protective tapi takot gak klu tersungkur ker, tercucuk mata ker, tertolak ker kan?

hehee tue la, ada 3 orang klu tak salah dah. takdapat pikir nickname nak jadik nenek nie. hehe tak payah tunggu ammar kawin pon :P

mayb gak. sbb ammar mmg cemtue la. klu dapat kluar bilik plak berkepit ngan mama nurin jer. smpi nak vacum pon berdukung bagai. kadang2 penah gak tanya ammar, ummi nak kencing pon ammar nak tgk ker? hahahaha jawapannyer tak boleh laaa ofcoz.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails