Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, November 4, 2009

memoir part 1 - splendid

sebenarnya cerita ni dah back dated tapi nak jugak post tok simpanan kenangan aktiviti kita orang. hari jumaat masa i pegi interview kat uitm tue...setel nyer agak cepat gak. jadi memandangkan hari tue tak sempat breakfast jadi perut time tue mmg berkeroncong sangat. jadi sampai2 umah jer, ajak mama g makan2. ngan mama pon macam xcited nak kuar, jadik i pon cakap kat mama, jom kita ajak uwan n mak long. hehe sebab mereka paling dekat ngan kita orang n mmg best gak ajak diorg berjalan sbb mesti nak ikot punyer lagik2 klu nak pegi makan. lama gak takder aktiviti macam nie sbb dah kureng memontengkan diri (klu dulu ponteng jer mesti nak g salvia...sbb ada kroni yang lain) best klu sume kumpul mmg sakan jadik nyer.
.
jadik kita orang pilih tempat yang paling dekat ngan umah. splendid, aeon au2. yang tak larat nyer sbb invitation mengejut, jadi uwan mmg kita tak leh nak kelam kelibut kan dia. jadinyer, takmo pegi. dah kita orang masuk kereta, dia dok lepak kat bench porch mak long. last2 kita orang pujuk dia suh ikot gak. tak kan nak tinggal kan sorang sementara kita orang bergumbira kat luar kan. jadi ammar pon dah bising2 kat nek nyang ngan bahasa jerman dia suh nek nyang ikot. jadi nek nyang pon mengalah la sebab cicit dah paksa ikot kan.
.
tu yang last2 g makan. sedap. i order chicken chop wif sauce mushroom. uwan n mak long chicken chop wif black pepper sauce. mama nasi lemak rendang. ammar tumpang i nyer fries n siap dia sorang konker i nyer vanilla milkshake. fuhhh, mmg terangat milkshake dia tapi mahai nak mamp*s. rm 9.50...uiiihhh kn gak blajar buat sendiri nie...rugi. but overall sume yang kita orang order sedap. ayam was very tender. ice-cream vanilla pon sangat sedap. uwan suh i kongsi ngan dia ;)).

(L-R) : mak long, uwan. tengah menjamu selera.
(L-R) : ammar, mama. ammar ngah makan fries while mama melayan mak long & uwan.

note for me : ambience was ok. ammar was being friendly to orang next table. lepas makan kita orang ingat nak carik perfume tok uwan tapi dia nak try tgk one drop perfume dulu. lepas setel sume lepak umah mak long as usual. penat gak but everything was splendid.

2 comments:

alyyani said...

tgk pun memasing enjoy je, bestnye bole bawak makcik2 jalan2. alya tak penah lagi buat cmtu. sebab kitorg dok jauh2 kan. ammar sorg je lelaki ke kat group tuh? hero la ammar eh. hehe...

p/s : nia tak reti minum air sejuk la. penah gak bagi ice blended muka terus ketat. try bg air milo sejuk pun tak suka gak. nak jaga suara kot. hehehe..

elani makrai said...

tue la. rasa nyer family kita orang nie mmg kaki berjalan. tue yang enjoy jer klu ada sesapa ajak berjalan. hmmm, tue la kan. family kita orang banyak gak bertapak kat keramat. tue senang nak gather. yang lain2 kt area damansara, pj n serata kl yg lain la.

a'ahhh, hero yg buas. sib baik dia sorang jer. klu ada anak kakak nurin, mak nurin kata sampai jatuh2 sume sudu garfu. 2 2 nak jadi hero. haaa ambik la...

p/s : ammar, mmg terer makan benda sedap2 nie n sejuk2. nurin yg takot dia sakit tekak or selsema. tapi so far kay la. cuma dia tak suker makan yg lembik2 macam taufufa, kuih apam. mesti mengeletik satu badan tak ley terima. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails