Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, October 1, 2009

6th SYAWAL - KL

5th raya, around 10pm kitaorang dah selamat sampai ke my vey own hometown, KL...yeah! :) uuu sangat happy wooo~ mereka2 as in ibu & family, ein & family, maksu & family sudah tunggu kita orang untuk sambung beraya di KL. plan nyer en suami kata takyah la coz penat sampai malam semalam. tapi klu ikotkan en suami nyer penat mmg takder dah beraya nanti. lagi pon i mmg nak sangat n tak sabar dah nak beraya kat kl.
.
the next morning which was 6th raya, kita orang sume plan nak g umah toksu di pj. plan cina 11.30am. tapi as usual, jadik plan melayu jadi after zuhur baru kita orang bertolak coz ammar sambung tido balik. klu dah ammar sambung tido, abah nyer pon join sekaki la. i n tee diam2 bersiap n hoping ammar bangun cepat tanpa meragam. elok2 jer nak solat zuhur, ammar pon bangun. solat2 trus tukar baju raya ammar n gerak trus. 1st we went to hantar kereta en suami pulang ke bengkel kt ss4. jadi rumah toksu pon dah kat ss5, trus aja. sume pon dah tunggu dekat 2 jam kot. hehee maap yer bapak2 & ibuk2...peace!
.
then salam2, kenal2 kan ammar n berkenalan dgn rizq. en suami pon mingle2 jap kita orang di suruh makan. selessai sudah, next plan {diorg nyer plan, kita orang follow jer} g ker rumah nek teh.
.
alkisah, tee selaku driver of the day {sebab nak sangat kita orang join beraya sanggup offer diri} yang confident potong kereta paksu, ayah, ein n follow closely kereta mr shan yang follow pulaks kereta pak long. konon2 tee nak jadi yang terawal lak sampai next stop la. mana tau, pak long rupa2 nyer nak blek au4. cisss, dah jadik nyer follow kereta shan without knowing yang diorg dah salah ikot kereta. bila sampai kat jln kuching, paksu n a.ain dah tanyer, mana kitaorg. diorg, kereta2 yang tee telah potong sampai dulu tuuu...tak larat, tee mmg bikin maluuu oooo...
.
pas dah selesai beraya kat umah nek teh, kita orang gerak lak ker rumah mak long. kali nie tee buat pasal gak lagi. lagi best potong sume kereta n end up sesat kat pasar borong lama. hahaha ketawa sakan jer kitaorang...carik2 jalan, kita orang terpaksa berpatah balik ke arah gombak. mmg funny gak time tue tapi walaupon kita orang 2kali sesat, tapi kita orang managed sampai umah mak long 2nd. beraya jap, solat asar n gerak ker rumah ateh which is 5mins jer dari situ. time nie kita orang joke2 gak kat tee, klu dh dekat cmni ko sesat gak aku tak tau nak kata per lagi. hehee...ateh served KFC sbb umah ngah renovate. sooo, makan jer sbb perut masing2 pon kelaparan time tue. after solat maghrib, kita orang gerak ker kg nahkoda plak. diorg kata kt sana bole makan kow2 sbb diorg btul buat buffet. hehee {diorg nie keje nak beraya sbb nak makan jer n ofcoz ang pow...} hehee.
.
sampai sana after sesat 3x...akhirnya sampai gak. ammar dr nak tido sampai jadik tak tido sbb pusing 2 banyak kali dah. haha kali nie kereta tee lead tp pak long as the driver. sume tail baik punyer tapi last2 menyesat kan sume. heheheee.
.
sampai sana tgu dekat kul 9 lebey coz nek tehtak sampai lagi. after sume dah gather n baca doa. baru la start makan2. sedap, we were served nasi mentega, mee kari {nie jer sempat makan}, fruits n macam2 lagi laa. it was sumbody's birthday tapi tak perasan sapa punyer huhu.
.
we end up makan2 n sampai rumah dekat pukul 12-1am. gila la beraya. en suami's comments : u n family mmg beraya sampai lewat2 malam macam nie ker? papa okey ker? biar betul korang nih... hahaaa en suami family tak besar jadik tak penah merasa beraya sakan cam nie. dia tak caya bila i citer kenikmatan beraya ngan family kita orang nie...skng, baru dia tau...
.
my comment : gila happening okay klu beraya ngan family kitaorang. ramai btul sedara mara. tue baru sket jer, klu nak visit sume mmg makan masa seminggu kot n berlanjutan sampai the whole day... en suami, ada berani? hahaha
innocent tak? sume nyer mak orang, tee jer masih gadis kuakuakua...
kat rumah auntie ijan. far behind : fadzli {btul kan nor?}, left front : jaja, tee & of coz my lil darling ammar uzair.
masih sempat bergambar dgn host : from left : me n ammar, fiza, nor & fadzli.

p/s : to all the hosts yang telah menyajikan kami makanan. kami ucapkan berbanyak terima kasih. without ur effort, mmg kita orang kebulur la jawapnya plus tak kan ader la gathering macam nie if tak der sapa yang start. hope we can continue wif this "FAMILY GATHERING" thingy wlupon bukan hari raya k. luv uoals.

3 comments:

alyyani said...

ammar is smiling! bukan senyum dah tu, siap sengih lagi.

cop! smpi raya ke-5 dok kelantan? lama nye!!! next year pendek kan skit ye..;)

waa tee tu excited sgt nak beraya sampai tak tahan gi potong seme org last2 end up sesat. mmg kelakar. hahaha... nasib tak tension kan? kalau wan tu, tension kot.

eh, en daffo tak biasa ke beraya smpi lewat malam? hmmm..boring gak tu. hehehe... kitorg mcm u all la, beraya smpi lebam mata. kul 1 pagi dok nguap2 pun still nak sembang. mmg happening kat family kita? hihihi...

elani makrai said...

haaa, dapat gak. time dpt capture ammar smiled tue mmg rasa puas hati. hehee...

yup! huhu nak wat cemne alya. kang klu short kan sket macam2 bunyik n drama kang kuar. ikot kan jer la. tapi sbnrnya mmg berharap next year short sket...ley menyakan kat kl. hehee jahat2.

tau pon, dia mmg macam tue. papa kitaorang ckp tee tue crack sket. hehee dah kata yang bongsu kan, masih keribena sket at times. tapi tue la, sib baik sbb kita orang sume ngah happy mappy jadik tak la tensi ker. ketawa2 lagi ada.

tak alya, raya dia first day pon smpi tak sampai petang. dah masuk petang, melangok jer la. dia pon malas nak beraya. tak best tau, mcm tak der sedara mara kan? haaa, tau pon, sama la. perasan tak, slalu nyer side pompuan dlm marriage mmg lebey happening... naper eh? ada saper2 nak research pasal nie? dipersilakan...

nor said...

hehe betol ejaan tu. && SAMA2 KASIH! :DD
*terasa bahagia jap :P

anyway, it was mak long's sabah bday.
sian korang SESAT SMPI 3 KALI PUSING.
hahahaha enjoy bebenor namanya.



nanti buat lg ajak en suami tau! kita tmbh2kan lg sdare yg xde time hari tu. ngeh3

p/s : xde gmbr baby2 dan baby2 ke? kan cumil2 mereka.. huhu kesian en bateri kehabisan kudrat :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails