Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Friday, October 2, 2009

A.M.M.A.R U.Z.A.I.R

at the age of 1 year 1 month & 2 weeks old... ammar has succesfully achieves
{drum roll please} :

vocab
  1. hotdog
  2. bear
  3. clock
  4. mamam
  5. nenen
  6. babap
  7. nak
  8. bak
  9. tak
  10. dah
  11. mimi
  12. car
  13. ball
  14. bird {dikategorikan kepada 2 : bird@burung or bird@lizard}
  15. babai
  16. baby
  17. last but not least... selamat hari raya aidilfitri dalam version baby talk :) haha

tunjuk-tunjuk {klu kita cakap dia bole tunjuk la maksud nyer}

  1. ear
  2. nose
  3. fan
  4. cat
  5. bird (bole tunjuk sambil cakap)
  6. lizard
  7. logo 1 malaysia
  8. ball (bole tunjuk sambil cakap)
expressions
  1. muka terkejut akan diikuti dengan bunyi "haaa haaa haaa"
  2. muka garang
  3. tutup mata {konon2 dah tido or main cak-cak}
  4. tutup mata dengan tangan sambil cakap ma..maa.. {nie aktiviti mother & son}
  5. ketawa terbahak-bahak
  6. paling muka kalau tak setuju atau menidakkan sesuatu
  7. merengus bila orang bebel kat dia {mama long dia kena sebab mama long suh dia stop nenen} hehee
  8. tengok muka kita depan2 sebab nak tgk reactions kita
one more thing ammar cepat belajar. senario kat sini : ummi nak pasang kan bateri so that hon dia akan ada muzik. time ngah keje kan bateri tue, dia pon sibuk nak tolong & end up sejak dari ari tue keje nyer terbalik kan kete tgk apa dia bole buat plak. hmmm...

semangat ingin tahu tue pon kuat gak. kipas nie sebenarnya dari dulu nak beli kira ada dalam wish list diam2 la. hari tue balik raya trus belanja ammar kereta merah nie, kipas, blocks {sbb pegi umah ajeera dia dok syok main...jd en suami suggest beli la} & 2 more pants. dia punyer la tak takot. blasah jer kipas tue kat muka, rambut, mulut. apa2 yang dia rasa bole la. best kot rasa langgar kat muka kot. entahhh try gak tapi ada gak rasa sakit sket. hehee ammar okay jer...ok la kot tue.


p/s : nie update pon tok simpanan di hari tua...mana tau satu hari ammar pandai dah baca bole la godek-godek blog ummi nie k.

5 comments:

oli said...

semakin banyak akal!!!

alyyani said...

tengah diorg kecik ni la kita serap sebanyak mungkin knowledge. diorg fast leaner. sekali tgk, da bole ikut. lps tu tak kenal putus asa. harap smpai ke tua la anak2 kita gitu.

banyak nye ammar nye achievement. nia mcm jauh gak ketinggalan ni ;)

karipapsayur said...

jom join "MANGSA BULI CONTEST"!! Tarikh tamat 19th Oct 09 http://karipapsayur.blogspot.com

Anonymous said...

AMMAR UZAIR = COMEL SGT SGT SGT!!!

Ammar's growing up so fast!!! X aci x dapat spend time ngan Ammar...So So So cute...my lil darling.....everyday i'll log on to ur blog Kak Dek, hoping ada la entry baru.....so i can see more of Ammar n u n my dear family that i miss so so so much!!!

Ammar's a big boy already....Da siap bole nak tegolek2 kan kereta da...Smart boy!!!

Cant wait, balik nnt nak cium2 Ammar sampai die xleh tahan ngan aunty baby die...I dont care!!! Hehee....Ammar is such a darling....

Ammar, wait for aunty baby ok...
Kak Dek, u have to read my comment to Ammar ok....

Lotssss of love for Ammar Uzair n u Kak Dek.....

Muahhhh Muahhh Muahhhh!!!

Aunty Baby~

elani makrai said...

to oli : heheeee makin banyak umur makin banyak la akal diorg kan... wait n see heheee...

to alya : tue la mmg pon, dats why la bahaya klu cakap yang bukan2 seperti s*hit ker...f**k ker... :D bahayaaa oooo...

erm, harap2 la. lagipon skng diorg ngah problem free. baik jgn tension kan diorg. wlupon diorg tue anak kita, tapi kita kn respect gak dia kn? baru la dia respect kita tak gitu?

p/s : alya kn muda ammar 2 bulan, sabar jer alya...nti kuar la sume kebolehan tue...its only a matter of time :)

to karipapsayur : orait, nti akan diterjah blog kamu itew ya...thanx for dropping by.

to baby : hmmm, tue la its been a year now. n ko langsung tak dapat kenal ammar personally. takper, bulan 12 kan? mesti main2 slalu ngan ammar kay. ammar manja orang nyer, klu slalu sayang2 dia mesti dia lekat ngan ko nanti.

hmm, aku yang pening lak dia dok tergolek kan kete. takot himpap dia jer. hehe siap nak angkat lagi kadg2...aku rasa ammar rasa dia ada kuasa superboy! hehee

orait bee, thnx sbb slalu follow ammar's developments. klu macam nie aku ada alasan tok jadik blogger tegar hehee. tgu la aku ada notebook sendiri. hahaaa, nti sampai tak larat ko baca. hehehe

orait, luv n miss u too bee. tgl lagi 2 months jer tok ko smpi kat sini....weeeee :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails