Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Monday, October 5, 2009

blocks

blocks nie baru dibeli tok ammar.
konon2 nak bagi otak ammar lagi ligat berpusing sementara menyusun blok-blok nie.
mana tau, hari sabtu lepas...ada orang lain yang lebih teringin main bloks nie...
.
kejut la satu hamba allah nie. dia kata jap lagi dia bangun, bangun-bangun jer trus mencangkung tepi toyo n mula susun blok-blok nie. siap sambil tangan laju menyusun, cakap yang dia kena pegi office. pastu tanya lagi kat dia, habis tue apa tunggu lagi... pegi la mandi cepat sbb janji nyer pukul 9am. mana tau jawapan dia "jap, lepas i dah habis susun sume nie i g mandi kay..." time nie, i n ammar pandang jer en daffo. dalam hati i, nie mesti masa kecik2 tak dapat main, tue skng lepaskan ketagih. ammar lak mesti dalam hati cakap, apa la abah nie...karang2 kan bole main lagi... heheee

kesimpulan cerita, bila tee masuk bilik kita orang petang tue.
dia pon dok layan main gak bloks nie.
cakap kat dia, "ko pon dah jadi macam daffo. tak puas main masa kecik eh?"
hehee tee senyum jer n cakap "best la main nie"...
suke ati korang la...
klu aku tau 1 biji ilang, keje korang dua la maknanya.

2 comments:

alyyani said...

heh, nurin kira ke ade bape biji blocks tuh? hehehe...

kalau alya, alya lalu je kot. main pun bila dgn nia je kot. tp tu la, ade org besar ni layan benda2 tu. mcm2 idea la dtg.

p/s : ni kalau bg kat nia, sume dia masuk dlm mulut dulu baru dia susun kot. heheh.

elani makrai said...

to alya : mayb klu dah nampak kurang...hehee tapi kat beg tue ada tulis 84pcs. agak2 la nampak banyak lagi kira ok laaa tue. :) sbb every morning or tgh malam mesti nurin kemas balik bilik. jadi slalu nyer per mainan yang ada beg dia, mesti susun macam masa 1st time beli. sng detect klu ilang hehee... nurin sbnrnya orang yang syg barang. dulu kedekot habis nak bagi orang pinjam barang sbb takot rosak, skng ok sket la. hehehee ni bad habit i.

tue la, klu tee main buat kete.
nurin mesti buat animal, en daffo lak buat building jer la.

p/s : haha tak kot, besar tue alya. plg best, ammar buang kat balkoni bilik. pastu paksa nurin kutip balik sbb dia ada tgk nurin julur kaki keluar kat grill tue. dia cb buat tapi kaki pendek, mana sampai kan?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails