Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, October 13, 2009

MICKEY'S DIE HARD FAN...

klu korang nak tau, ammar nie mmg obses dgn mickey mouse. sejak2 mula tengok mickey clubhouse, astro masa dia still lagi dalam walker...sampai dah bole jalan mmg still die hard fan mickey. yang lagi best, klu acu yaya bagi dia tgk lagu mickey clubhouse nie kat u-tube, bukan jer berjoget2...menyanyi sekali pon bole jugak. pasal dah repeat banyak kali sangat, ammar sampai dah tau time mana nak masuk nyanyi n sebut hotdog.
.
terbaru nie, malam semalam ammar dah bole nyanyi kat ummi.
~ hotdog...hotdog hotdog...hotdog...hotdoggggg~ {nyanyi macam umi nyanyi kat dia}
mmg impressive habis rasa. sebab dia dah bole tangkap, memorize n ulang balik apa yang dia dengar, tengok n ajar.

so last ahad, kita orang 3 beranak ke aeon au2 (blakang umah jer, dekat gila tau) sebab nak beli pampers ammar n gift tok anak z yang baru jer lahir. sooo, memandangkan kita kena buang masa sket sbb z nak bawak anak dia g klinik...bagi la ammar tawaf jusco tue. tup3x dia jumper belon mickey n siap nak nangis masa amik dr dia sbb nak bayar. setel bayar suh ammar jalan sendiri. mana la tau ternampak patung kertas mickey (sebab ada department mickey kat situ). ammar trus campak belon dia n jalan cepat kat situ (macam la nampak mickey live or mcm jumpa sumbody important kan?). pastu dia stop n toleh blakang, baru sedar dia dh tinggalkan belon dia. i pon cepat bagi kat dia n dia continue g kat mickey.
.
sampai jer siap pegang2 n jerit "hotdog" kat patung mickey tue. i tink he wants mickey to sing kot. sbb dia dah start berjoget kat situ. hehee mmg klakar sangat, nak tangkap gambar tapi pantang ammar nie kuar camera mesti lari. sooo,tgk kan jer la sampai susah la nak tarik dia dari section tue. even tag brand logo mickey pon dia dok tunjuk2 kat baju tue. mmg sayang habis la kat mickey dia tue.

tgk, even nama mickey kat board tue pon dia pegang2. rasa nya ammar tak pandai baca lagi, tapi macam mana dia kenal ejaan tue mickey pon tak pasti...heran, mmg xfile habis hehe :P

nie lak last sabtu lepas ammar kn vaccin kat pusrawi, g giant tok beli barang sket. n end up ummi ternampak beg nie kat gerai2 luar di kaki lima tue. trus g tanpa pikir n beli kat ammar. rupa2 nya lunch bag tue. lantak la, asal ammar sangat suke...jangan tak tau, sebenanrnya t-shirt yang dia pakai hari tue pon mickey jugak...
.
kesimpulannya...ammar really loves mickey. y? i osso donno...
{kuat jugak pengaruh mickey nie kan?}
jom kita renung sejenak...

6 comments:

ROZANA said...

Kuat tul pengaruh mickey kat ammar erk. Mesti ammar sayang sangat mickey tu sampai campak habis belon tu kan dik heheh
Dania tak minat tengok tv or cartoon dia hnya akan tengok tv bila ada iklan yang dia berkenan sure lari bedesup masuk tengok tv heheh..

alyyani said...

yup2, mmg budak obses mickey. ramai yg akan melopong dpn tv bila time cite mickey dah start. haa..lepas ni ammar nak brand mickey je ke? kopak la ummi nak kena beli seme brand mickey. brand mickey mahal. tp mana dia tau yg murah ke mahal kan? heheh.. bag nurin beli tuh, mcm bag tuk girl je. tak eh? hehe..

Anonymous said...

Kak Dek,

Nnt i usha2 brg2 mickey kat sini ok. Mane la tau ade yg best2 n time winter sale,bole borong for Ammar.......

huhuhuuh, so nnt lagi la die Hotdog Hotdog kat aunty baby die. Hehehe....

Baby~

elani makrai said...

TO NANA : mmg pon nana, sah kan sbb dia sanggup campak belon tue ingat macam mickey ada datang jusco hahahaahaaa...klakar la.

ohyerker? k la tue klu tak tgk cartoon. sonang sket nak control nanti dr tgk tv. haa, tau tak iklan barangan malaysia yang lelaki jd talent dia tue. fevret ammar tue sbb ada lagu sket hehe. n satu lagi klu lagu satu malaysia mmg trus tgl pe dia buat n pacak dpn tv. semangat patriotik plak. nie jadi keje sbb masa merdeka suh dia tgk. hehee

TO ALYA : tu la pasal alya, rata2 parents akan kata anak diorg minat ngan mickey. haaa, mmg kopak alya, mickey nyer brand mahal tau. nurin ada 1 kasut mickey. klu masuk kedai tue tgk jer la sbb t-shirt pon rm49.90 kay... pengsan ooo.
haaa, smtra tgh kecik nie k lay tak faham lagi ori ker tak. takder la kita orang beli topi mickey kat rantau panjang. mmg nmpk pon sah thai made kan. tapi dia kenal gak bentuk mickey tue. oke jer...tgu dah besar sket, mesti reject. :)

haa, yer ker mcm budak pompuan nyer? hahahaha ketawa besar sket.

TO BABY : huyooo, auntie baby nak blanja ammar barang mickey? ish3x susah jer. oke, tapi tgu sale jer tau. klu tak jgn beli, mahal mickey nie. kay bee...anyway tenkiu in advanced.

aku rasa bukan jer hotdog ngan ko. mesti dia paksa ko nyanyi n menari sampai ko pengsan hehee... mata pon gambar mickey jer nanti...

Sarah Makrai said...

kak dek...gmbr ammar yg first tu comel gle!!!!!!handsome!!!!eeeeee.....nk blk cium2...peluk2...ammar!!!!

elani makrai said...

to acu yaya : budak dah besar hehee :) punyer muka.

nanti setel sume tesis ko lepak ar umah. bole teman mama n ammar.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails