Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Monday, October 19, 2009

dreams come true (^_^)~

dalam semua sisterhood i, bole kata nurin sorang jer yang tak penah g oversea. naik kapal terbang pernah la sebab g sabah n paling jauh pon sabah & sarawak la. sarawak pon kat airport jer sebab ada passenger turun kat situ.
.
ikot kan masa umur lebey kurang 20 mama ada offer g ker australia. tapi sebab dek takot kan result semester tak begitu bagus jadik talot la nak amik offer yang for me besar tue. last2 mama hantar tee sorang2 pegi. mana tau, tup2x...result time tue paling the best tok the past 3 sems. arggghhh melepas...takper, tahan lagi. kira takder rezeki la tue kan?
.
then 2006, i baru masuk keje kat kitkard nie. mama lagi sekali offer nak g ireland n london tengok baby nak konvo. arggghhhh, hati nie meronta-ronta nak pegi tapi sebab kan baru masuk keje n i takot la nanti banyak papa n mama kena tanggung. last2 dgn hati berat keluarkan keputusan takmo g ngan diorang. ikot hati menangis2 kat dalam sebab sangat nak pegi. tapi apakan daya. sampai time tue keny, kak ima, choi wan pun kata kenapa tak pegi aja. pandai2 la cakap kat boss ticket dah booked. mana la tau, budak baru...kan...hmmm...sedihhhh sangat. jadik last2 mama bawak ein n echa. uuuu (+_+)"
.
pastu mama ada ajak lagi nak pegi sidney next year tapi i macam dah agak tak kan dapat pegi nyer. sedih gak, sampai terbawak2 kat mimpi. tak dapat pegi n nangis2. siap cerita kat mama n en suami. mana nak tau, tue la orang kata rezeki dari Allah nie kita mmg tak kan jangka. khamis malam jumaat en suami ada tanya, u nak g australia tak? klu taknak i g sorang...amboi, per lagi time tue, nak la...i nak pegi. banyak offer i dah tolak. not this time.
.
so next morning trus g buat passport. yippeeeee... thanx tue en suami sbb sanggup korban kan bonus dia n en azman sbb nak belanja kami n all our stuff to gold coast, australia. yeaaaayyyy. sangat2 happy sampai tak dapat tido pikir nak siap kan barang sume. tapi nak pegi nyer end december hehehee...i mmg xcited tahap kambing gurun gobi nih....

nanti nak g sea world nak tgk dolphin heheee...jakun btul kan? suka hati laaa...


p/s : dalam happy tue...cuak gak sbb akan ada next interview lak tok proposal thesis. aduhhhh sakit jantung laaa...tak carik pape lagi tuk tajuk thesis pon...ya allah, tolong la hambamu ini.

7 comments:

ROZANA said...

waaa...beshnye dapat g australia. bawak ammar sekali la erk.. nana dari kawen sampai la dapat dania lum g honeymoon lagik.. bila la nak dapat g jenjalan oversea...

P/S: jgn lupa bawak balik buahtangan dari sana erk.. hehehe

ROZANA said...

oooppsss lupe nak wish gud luck for the interview

Sarah Makrai said...

weeeee....best nye!!!!sydney...here kak dek comes!!!! =p

thesis???aku nye thesis da settle....omg!!bersedia la ko aku nk buat ko tension next week...aku da boleh reeeeeeeeeeeellllaaxx!!!!

sila tension sekarang ye! =p

elani makrai said...

TO NANA : A'AH, BAWAK AMMAR SKLI LA HARUS. BUAH HATI TUE MANA LEY DITINGGALKAN. NANTI KITA ORANG KERINDUAN PLAK. HEHEE...

SAMA LA TAK PENAH G HONEYMOON PON. NIE PON KIRA NAK HONEYMOON TAK PASTI SBB MESTI BZ LAYAN AMMAR.

P/S : INSYAALLAH, NIE KENA KMPL DUIT NIH...SBB SUPRISE KAN... HUHU

P/S 2 : THANX NANA...SANGAT MENGHARAPKAN...BANYAK BTUL INTERVIEW UITM NIH...

TO TEE : BUKAN, GOLD COAST. LEY G SEAWORLD YEAAYYYY...
HAAA, MMG NAK START TENSI DAH PON... PK TAJUK TESIS PON AKU DAH KEJANG TAU...ARGGHHHH...OK TARIK NAFAS...WUUUSHAAAA...

alyyani said...

wow, somebody is jealous. sape tuh? sayala org itu. hehehe.. betul la, even da keje & bujang lagi, mmg segan nak ikut mak ayah walau diorg offer ikhlas. sudah nya, nganga je la. alya buat passport setakat ni baru 2 muka surat je di cop. ade lg 3 tahun nak expired. gaknye 2 tu je la kot bercop. hehehe...

tp bestla, korang sekeluarga nak gi aussie tuh. aaa jeles & tertekan sebab penah 2 kali dpt offer tp terpaksa tolak. takpela, ape2 pun happy for you finally your dreams come true.

p/s : oh, gudluck tuk jumaat ni. :)

Anonymous said...

Goldcoast? Errrr, can i say that im jealous of u at this point...Hehehe....
Syoknyer, nk ikot bole? I jadk babysitter Ammar pls.... ;p

Kak dek pegi bile? End of december for how long?

p/s: Good luck for ur thesis proposal!!! =)

Baby~

elani makrai said...

to alya : alamak, saya sudah bikin orang jeles. payah nie, nak ajak sekali kita pon menumpang orang hehee... takper, lain kali alya dapat la g. n mana tau nanti penuh la page yang tak bercop tue. hehee kn buat request kat en wan nie alya. tapi kn tgu dh deliver ley ar g 4 beranak hehee...

yer la, mmg segan pon. tapi hati tue kata ya ya ya jer kan. hehee.
nway thanx alya n mintak perjalanan kita orang nanti selamat n berjalan lancar kay.

p/s: ohya, tenkiu. i do need dat. takot sampai pening pala pk tajuk thesis. :(

to bee : ala bee, ko lagi dah g macam2 tempat tau. ausie nie bagi setengah orang biasa jer tapi bagi aku wow! sbb tak penah g oversea kan...heheehehee.

bole, tapi kn hafal dulu lagu mickey clubhouse n tarian dia baru ammar nak ko jadi babysitter dia. :P

oohhh, ko balik 26th eh? aku g 30th. 5 days 3 nights trip jer. so balik nanti bole la kita borak2 lama2 n ko ley main puas2 ngan ammar. n don foget, pd trip... yeayyy!

tq bee, doa la aku ley buat the best for the interview yaaa...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails