Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, October 15, 2009

when i was just a lil boy...

jom geng...nyanyi sama2... "when i was just a lil boy, i asked my ummi what shud i be? shud i be an engineer, shud i be a doctor...n my ummi said, u can be anybody as long as ur happy... quesera seera...what ever wud be wud be..." hehee
.
haaa, masa kita kecik2 mesti kita ada macam nak jadi kan? klu bebudak lelaki dulu2 mesti nak jadik askar, doctor or cikgu. bebudak pompuan lak mesti nak jadi cikgu, nurse or macam mak dia (tak tau la mak dia keje apa tah?) so, same goes to me. ikot dulu nak jadi scientist, then vet n arkitek...tapi last2 jadi graphic designer jer. memandangkan tak jadik arkitek, so i tekad nak carik calon boyfren yang sekaligus merangkap laki engineer or arkitek. alhamdullillah tercapai gak. bak kata pepatah "klu kita nak berkawin ngan golongan tertentu, kita mesti la berkawan golongan tue gak kan" {nie pepatah diri sendiri punyer, jadi hati tak mau bagi kat golongan designers pon kehkehkeh :P}.
.
sooo, klu kita tengok ammar nie ngan muka kerut setibu macam segala hal dunia ditanggung dia... dia ada muka tak macam seorang engineer. mana la tau menurun career abahnya? seriusss tuuu...nie muka garang ammar.
nie la kisah ammar nak mengenal kerjaya abah dia. abah dia bawak balik keje kat umah. sebab takmo dok lama sangat kat office la tue. jadi mungkin dgn harapan dapat siapkan keje cepat kot. mana la tau, klu ada ammar mana kan bole nak siap kan keje dengan aman kan. mula2 en suami kata bawak ammar g makan dinner. okay, tapi sbb ammar dah setel makan n makin melasak mmg tak ley lama2 dok kat bawah. tak terkejar. jadik ummi pon bawak balik masuk bilik. sini area terhad, bole control ammar.
.
nampak abah buat keje, ceehhhh dok tgk dari jauh dulu... mesti dalam hati, haaa...nie yang ammar nak tolong nih...confom bah, keje mesti siap cepat nyer...
tunggu lagi sket, ammar dah dapat pemadam. tapi sebab tak tau guna jadi dia dok genggam jer kat tangan. tak la ada keje memadam jer. sebaikkkk... selamat lagi buat masa nie.

lepas tue ammar tak bole tahan dah. nampak pen. hampir2 nak conteng drawing abah. sib baik selamat...dia konon2 tiru per abah dia buat la...

dah lama tue dia bosan sebab itu tak bole, ini tak boleh...haaa, babai la abah...nah ammar bawak lari drawing2 tue. caboootttt! tergendala bah nak buat keje. alamatnya kena simpan la sume kerja2 tue. kuikuikui (+_+)'

>>moral of the story, jgn la bawak balik keje. confom tak ley setel punyer. lagi2 anak klu dah bole berjalan. sah kemek2 or kena berebut pensel, pemadam, liquid n pembaris nyer.

5 comments:

alyyani said...

hahahah cute sume action tu. serious betul muka ammar, mmg mcm tgh pk problem kat ofis je. kitorg kalau bawak balik keje, sorg kena jaga nia. kalau tak, sampai sudah keje tak jadi gak.. :)

elani makrai said...

hehee tue la ammar. orang sibuk, dia pon sama tumpang sibuk. tue blom time dia nak tolong nurin sidai baju dia. habis dia punggah n bawak ke hulu ke hilir baju dia yang dah berhanger.

tue nurin tolong jaga gak, tp mmg tak dapat kontrol. kehkehkeh, umi dia lagi sibuk nak tangkap gambar, tue pasal hahaaa....

ROZANA said...

huhu sian en daffo erk konon2nya nak siapkan keje awal tak leh tergendala gak erk...
ye la kan lakau an ak dah mula berjalan n aktif tak leh nak kontrol. sib la kan bertambah slim la dek kan kejar ammar.

ps: tak pe dek tak yah susah2 nak menghabiskan duit nak pegi slim2 kan badan....

elani makrai said...

hahahaa nana, masalah nyer dik ngah plan nak gemok sket tapi hancus plan nampak nyer. nk gemok pon susah, nk kurus...layan ammar lari sana sini...trus slim habis hehee...

tue la, hal keje jgn sesekali dibawa balik umah huhu

fndrocka said...

ammar lagi kacak dari bapaknya..huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails