Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, October 7, 2009

berperang sehingga mata lebam

gambar credits to flickr...tenkiu

entry sebelum-sebelum ni ada orang cerita pasal ammar yang suke mengigit nenen i kan? haaa, malam tadi n malam2 sebelum nyer mmg dah start pon acara mengigit nie. tapi yang paling sakit semalam n kelmarin sebabnya pagi semalam masa nak mandi tok pegi office terasa perit. jadi buat la check up sendiri kat n*ppl* tue, mana tau rupenya ada 2 "cut" kat side. uuuu, sampai terkoyak n*ppl* i dikerjakan ammar.

.

so takper, nak dipendekkan cerita, petang tue time nak mandi check balik...hmmm, syukur dah tutup luka tue. tapi semalam masa menenen ada gak rasa perit2 tapi tahan kan aja selagi dia tak menggigit. tapi dah jadik trend kat ammar. time ke 3-4 dia nenen n nak tetido mesti dia melepaskan satu gigitan maut. adooooiiii, jerit dalam hati je la yang mampu. ammar, per lagi pusing n tido.

.

tapi masa pukul 3am tengah2 malam tadi. ammar ada terjaga2. sebenarnya ikot kan nurin mmg dari tetido time kul 9 lebih sampai la kul 3 tue mmg tak lena tido sebab satu : tau ammar akan nak menenen n rasa sakit tue masih ada. kedua plak : mesti ammar nak gigit nyer. jadi tido pon macam tido-tido ayam jer. sampai la kat kul 3 tue ammar nak, mula2 bagi..tapi lepas dia gigit mesti nurin bagi rest n*ppl* tue dulu jadi ammar pon sebab tak layan dia menangis kow2 la. sampai kan en suami pon terjaga. dah tue terpaksa dodoi dia tapi dia dok layan nangis gak mayb kecik hati sebab ummi dia tak bagi menenen. last2 ammar tetido balik. time tue en suami tanya, sakit sangat ker? klu camtue u g bawak botol susu, air panas n susu dia naik atas. klu dia terjaga tok nenen bagi dia isap botol. okay, tunggu punyer tunggu last2 ammar terjaga lagi then bagi dia susu botol. uiiihhh, punyer la garang ammar dia siap tepis lagi. then cuba bagi lagi sampai last2 dia fedup nangis lagi...hmmm, sedih gak tgk ammar nangis2 tapi mmg tak tau nak buat cmna.

.

last2 terpaksa gak bagi nenen nie nak kasi dia diam n tido balik. mana tau kena gigit lagi, time tue cubit la pipi dia...ammar pon terus stop tapi nangis sekuat hati. ya allah, mmg mati kutu time tue. terpaksa la pujuk2 dia balik sbb kecian kan en suami la kacau dia tido. plus tau, dia tak suke bising2 tue. hmmm jadik nyer last2 buat2 tido dgn harapan ammar akan join sama...mana tau dia panggil "...maaa...nenen...". adoooiiii, nie yang sedih nie, dah separa give up semalam. tapi tgk ammar tue jadi bagi kan la jugak tapi siap pegang n*ppl* tue takot dia gigit lagi. nasib baik time tue dia mmg dah ngantuk sangat n dalam hati nie dok berdoa n berzikir jer mintak ammar faham maksud sakit tue. alhamdullillah ammar tido dari kul 5.30am tue sampai la terlewat subuh sebab dia takmo let go nenen nie...jadi akhirnya kita orang 3 terbangun lewat sebab ammar berperang ngan i dari kul 3 ke 5 lebih...

.

cut yang terbuka tue mmg sah2 terbuka balik, siap ada 2 tue. pagi nie nak mandi tgk ada satu lagi darah beku kat bahagian atas n*ppl*. apa nak buat, ikot kan nak jer stop kan. tapi tak sampai hati lagi. argghhhh, kompius makcik.


p/s : nasib la dok bz kat office ni tak terasa la ngantuk...selamattt tapi sampai office jangan harap la kul 9 kn?

4 comments:

alyyani said...

nurin, sakit tu both side ke? kalo mcm alya dulu sebelah je. tp mmg rasanya sama la ape kite rasa dulu masa alya b/f kan nia. mmg tak tido sebab teramat sakit & berdenyut2 smpi takleh nak tido or begaul dgn org pun.

cmne nak buat eh? mati kutu gak tuh...banyak sabar ok, cari jalan terbaik utk nurin & ammar..

Nieza Ishak said...

alahai ciannya ...

sapu balik dgn air susu tue utk cepat2 recover.

sabar sket lagik nurin, insyaallah ammar paheeem.

elani makrai said...

to alya : tak alya coz ammar mmg 1 side jer sbb mslh inverted nipple. soo, dia mmg layan yang sebelah jer. hmmm tue la...mmg mcm trauma, jadi nurin kat office tok nak full kn boobs nie mk sure minum byk air n makan byk2 sbb nak prepare tok bf ammar. klu penuh kurang can dia nak gigit.

tue la, dok kat office nie berharap luka tue cpt smbh jer. huhuu. bkn jer alya, nurin lagi mati kutu...

to kak nieza : laaa, yer ker? haa, jadi karang bole buat la...dok pk gak nak sapu cream apa, tapi takot beracun tok ammar. tue yang biar jer. nak letak ubat gamat takot ammar tak suka bau tue nti trus stop bf lak. btul x?

uuuu, doa kan tok nurin ammar cepat2 faham eh kak bole la happy2 bf macam masa dulu2. huhuuu aminnn~

fndrocka said...

benda2 macam ni kadang2 lelaki terlepas pndang...pengorbanan isteri kan.hope ur husband bley support apa yang perlu.anyway..jom exchange link

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails