Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, October 28, 2009

hello again...

gambar ammar sajer jer takder kena mengena ngan cerita nie...gambar hiasan :)
rasa nyer mmg lama dah tak update blog ni. penuh dah sawang n labah2 merata2 tempat. kira sesuai la ngan bulan nie yang dikira halloween. heheheeee...


jadihari nie nak update pon tak tau nak start mana.

mmg banyak hal sepanjang minggu lepas.

dengan wedding yang dinanti2 n nak gathering, at last plan lari n tak dapat attend wedding tue. mmg sangat kecewa n sedih tapi dah kata tak der rezki nak kumpul n jumpa member2 sume.

tue la, yang tak larat pasal terlampau kecewa i jadi depressed n nangis tau. mmg klakar n en suami kata i ni tak mature tapi apa kan daya. sebab kita nie punyer xcited n dah janji nak datang kan. yang best nyer, tue la 1st time ammar tgk umi dia live nangis. ammar siap datang n cangkung dpn i n pgg tangan i. i think in his own way, trying to console me. heheee pastu ammar trus dudk kat lap i. mmg touching jugak. bukan la i nak salahkan sesapa sebab tak dapat wedding tue. tapi i kalau bole nak la kenal kan my beloved son kepada kengkawan sume. sapa tak bangga ngan anak sendiri kan? hampehhhh sume punah. siap hadiah ada lagi dalam playpan ammar. dah msg pengantin n katanya nanti kita jumpa la...huhu :(


p/s : sebab i terlampau depressed, en suami cadang nanti buat la pot luck or open house n gather kawan2. dia suh lepak kat umah jer. tapi jgn la sampai malam. hehee...dia kata nak sponsor...ok la...stuju.

4 comments:

ROZANA said...

cam ner ngan intrvw aritu k ker. hope sumer berjalan lancar...
huhu sal tak dapat g lak? sedeykan bila time yg ditunggu2 tak dapat g kan. lagi2 nak jumpa kengkawan yg lama tak jumpa. kalau nana pun mesti nangis n tarik muka berjela2.
tapi k la atleast en suami sporting nak adaka gathering kat umah leh gak ler berkumpul kengkawan sume..

alyyani said...

hehehe... mmg susah hati en suami tgk nurin depressed habis siap pujuk tu. best la pujukan dia tuh. tak matured? alya pun selalu kena mark gitu dgn wan. tp nak buat cmne. naluri wanita mmg gitu kan. heheh..

hushuss said...

adik...ni 1st time ke jadi? huspa dah bertime-time dah jadi gini..selalu plan lari, tambah2 lepas ada anak..hahah..takpe...klu ada usaha, nanti misti leh jumpa kawan2 balik kan?

ammar pandai pujuk ummi dia..hari tu hazrat pon pujuk huspa sambil peluk sbb huspa marah dia bagi tumpah nasi satu pinggan....sian lak kena marah..pastu peluk taknak lepas lak tu...kids these days kan...sgt2 cerdik!

elani makrai said...

to nana : oke la nana. yer2 jer takot n prepare topic tok thesis. pikir sampai serabut. mana tau interview macam main2 jer. cis tertipuuu tau. tp syukur la setel dah. tgu bln 11 nti result dapat smbg dis ne tak stadi.

hmm, sbnrnye plan dah cantik. tapi tiba2 pagi tue daffo dpt cal dr kakak dia suh d tgk gak anak buah dia yg buat operation sbb cist, fibroid. sooo dok kt sana kat kul 12. then balik g pasar n ammar dah ngantuk. sampai umah dia tdo. pastu kt 3 lbh dia bangun, dh siap. ujan lebat lak. jadi tak jadi la g. pastu daffo g nk beli lauk tok lunch, mana tau dia lepak ngan member dia smpi last2 tak jadik g la....tensi tau.

tue la, dia bg idea best tapi pastu pegi jumper member dia makan n biarkan dek starving kat umah... tak best!

to alya : ala, sblm pujuk tue kn la tak mature n dia siap kata nie yg marah nie nak nangis over small matter. cis, smpt kn kutuk dulu tue...haha salah ker kdg2 jer nangis. bukan slalu. nie kira nak cuci mata gak laaa hehee :))

to huspa : tak gak. masa wedding dek rmi dtg. tapi bila orang lain nyer wedding xpcially member2 mmg bole kira bp kali g. klu dpt g pon masa dah hbs kenduri. ngan daffo susah nak ikot plan. klu dia g meeting n time tue ada wedding n pegi ngan parents mmg sempat jer. tue la org kata, susah nak berjanji ngan orang ada anak. time, anak yg control.

tue la, sib baik ammar pujuk. baru la sejuk sket rasa. nasib baik dia faham tiem tue mmg dek btul2 sedih. klu buat2 nangis mmg kena pukul ngan dia...siap kata "bok" lagi.

ala, cianyer bobot kn marah sbb tumpah nasi. tapi klu tak marah nanti dia tak faham kan. mesti time tue huspa penat dah masak kan? fahammm...hehee tapi klu termarah anak mesti pastu nyesal kan... so true :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails