Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Monday, October 5, 2009

it hurts...

lately nie ammar suka sangat mengigit bila menenen.
dah la gigi dah 4 batang. 2 atas & 2 bawah.
agaknya syiok kot dia dok test kekuatan cengkaman gigi dia tue.
yang jadi mangsa, n*ppl* i...uuuu perit nyer rasa tau.
pedih sampai nak sakit jantung bila dia gigit.
rasa macam nak putus jer.
kadang2 berlanjutan sehari dua.
siap penah luka lagi.
.
skarang, stiap kali ammar nak nenen jer mesti nak kena warning or remind dia jgn gigit. respond ammar harus la "aaaahhh...ahhh...".tak tau la dia faham ker tak. sbb sumtimes dia akan tak gigit, tapi most of the time dia akan gigit. siap ketawa lagi nanti. sampai berbekas n*ppl* nie ngan bentuk gigi dia. JADI CUBA LA BAYANGKAN...SAKITTT OOOO ~
.
ada mintak pendapat kak nieza. tapi kak, sebelum nurin sempat cubit pipi ammar... punyer la tak tahan, sempat tarik dulu jer n*ppl* tue or replace ngan jari. hmmm, belakon marah pon dia ketawa2. dia tau nurin mmg tak marah dia.
.
sedey sbb ramai suruh stopkan bf sbb ammar dah makin mengganas. tapi sedih bila dia nangis2 mintak nak nenen or siap buat aksi comel mintak nenen. lagi worst bila dia nak tido mesti nak pekena nenen. nanti dia bagi satu sayu nyer looks, mmg tak sanggup la nak tenung. hmmm, bila bagi dia gigit, kita yang sakit...tapi bila kita stopkan kecian plak.
jadi nyer, mmg "it hurts for the both of us..."

sapa2 ada petua lagi? meh ar kongsi sama...tenkiu in advanced.

6 comments:

alyyani said...

errr...siap ade bekas gigi dia? mmg sakit tu. alya dulu nia takde gigi pun mmg jenis nipple bengkak. makan 2 3 hari gak nak surut. berdenyut2 penah 1 time menangis pun. time tu mcm give up gak. sebab wan pun kesian gile tgk. apsl tah. sebab nipple jenis super sensitif kot. kalau ade gigi, mau masuk hospital kot alya ni.hehehe...

advice? tak tau sebenarnya ye la ammar mesti da makin cerdik so dia pun purposely nak bermanja / bergurau2 dengan kite tanpa tau kita sakit or tak.

stop b/f? jgn la stop. sayang la kalau stop. kagum + jeles sebab nurin ade susu lg dengan badan yg super kurus tu tau. heheh...

Nieza Ishak said...

ammar belum 2years nurin, sayang kalo berenti ... kecuali la kalo nurin pegnant lagik. Kalo ammar tak bf .. sure nurin rindu bfkan ammar

semua org mengalami masalah yang sama nurin, kalo baby dah start menggegt, bukan nurin sorang mengalami masalah yang sama. Sakit mmg sakit ... kita kena jugak ajar la apa yang dia buat itu sakit.

akak dulu sama macam nurin, tak pandai nak marah .. tp lama2 kita kena tunjukkan jugak apa yang dia buat itu salah. Yerk la baby pun derang ni ... kita kena cakap 100kali baru derang boleh paham dan ingat tauuu. soo take it easy nurin, dan eonjoy ... itu mmg cabarannya kalo anak2 kita sudah bergigi banyak ...hahahahah

akk still lucky, zulaikha dah nak setahun masih tarak gigi tumbuh .. ku masih selamat lagik masa ni hihihihi.

sabar nurin ...
kesabaran seorang ibu yang menyusukan anak mmg tiada tandingan ... seronok tau kena geget hahahaha tp berentikan bf bukan penyelesaiannya .. good luck.

elani makrai said...

to alya : hehee ada...tue yang tak larat kn? fuyooo, mmg super sensitive la nipple alya sbb bole bengkak. hehee nie klu nia time ada gigi gigit alya nya sure alya menjerit sakan. hehehee klakar lak rasanya.

tue la, rasanya cr cm tue jer dia jadik close ngan nurin. siap klu dh sakit sngt, rest kn nipple jap. tapi dia lak baring2 atas dada nurin. cian tgk ammar klu tak dpt nenen.

tue ka, klu bole nak la dia sndr yang quit menenen ngan sendri kn. watper paksa kn? mmg nurin pon rs sgt lucky plus bangga sbb dpt bf ammar. mmg tak ternilai xperiance dia. hmmm...ok la, kn kental nie ngan ammar.

to kak nieza : mmg pon, tgk muka ammar yg sedih dah terkenang, nnti ammar dh tak nenen tak best gak. time nie la ammar nak berkepit n takmo kt orang lain, jadi bondong tue sgt kuat kan?

hmmm, tue la kn kak. banyak kali pikir. bila sakit rs mcm nak give up. tapi bila diorg dok suh stop kn ammar bf, nurin lak cakap kat mulut ok. tapi kat hati takmo lagi. tue la, tahan kan jer la. nanti nurin cube blakon lagi. harap2 la ammar faham. hmmmm...

hahahahaaa...selamat lagi yer? hehee time blom sampai lagi nak kena dera eh...haha tapi akak dh kena dl kira orait ar tue, zulaikha bagi can kat akak jap ;P

okeh kak nieza, akan ku sahut nasihat n cabaran bf nie. doakan kan ammar cpt2 faham eh...hehee tenkiu.

PenagihAyamGoreng said...

budak2 around that age mmg camtu la nurin..takleh buat pe....

elani makrai said...

to PAG : ayooo, tak dapek nak nolong eh? hehee

kakngah said...

bila dia ggit jek.. ko picit hidung dia. bila xblh benafas.. otomatik dia lepaskan ggitan ittew...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails