Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Friday, July 31, 2009

project 001 - mashed potato

hahahaa...ketawa kan diri sendiri dulu. en suami xcited suh i masak sampai la beli kan blender baru {1st keperluan dapur yang dibeli. periuk nasi dh dpt sbgi wedding gift}. ammar demam lagi ari rabu sampai la pagi semalam. apa lagi, kita orang dua pon amik cuti la sbb xmo susah kan mama jaga ammar {yer la, bila anak demam dia mesti nak lebih attention kan}.
.
kisah ammar demam dulu...
-selasa malam ammar dh menunjukkn tanda nk demam sebab badan dia rasa panas drpd biasa. lagi pon mama kata dia dok poo poo dr pagi...hmmm conform badan dh panas.
-kita orang pon bagi la ammar ubat demam n dia tdo. tp bila tengah2 malam ammar bangun n menggigil. cian tgk ammar, bagi lagi ubat n pk perlu ker bawak g clinic skng? tp ammar last2 lena i dodoikn mcm masa baby dulu.
- then dkt kul 6am rabu ammar bangun n nangis. hari ni lebih panas dr semalam. bagi ammar ubat n then siap2 tok bawak ammar g clinic. mula2 gie klinik pakar kanak2 shanaliza, setiawangsa...tutup. then trus g naluri yang sederet dgn clinic td. dr xder kata misi tue. nti kul 9 dr ader ronda, dtg blek time tue. tp bila chck suhu ammar 35.9 jer. kata nya x demam, sbb dh bagi ubat kn. dh cool off la tue. then cuba pulak pegi medi'zen kt area ampang point tue. kata 24hours, tp tutup gak.... time dh 7++am. balik laaa i kata, tgu dr kt naluri jer. {hubby takot nk g hospital pusrawi takot ammar kn tahan n masuk wad}.
- then kul 8++ - 9am kita org g balik tp decide jumper dr shanaliza jer coz dh bukak. ammar active jer n siap jerit2 macam biasa. nurse pon heran tgk ok jer {ooo yer, ammar weights 7.2kg}
n suspek MFHD, adoiii tolong la jgn...alhamdullilah by tgh hari semalam {khamis} ammar dh ok. lega... tue yg dpt g beli barang dapur n sbgi nya....
.
ok tamat citer ammar sakit...back tue project 101.
i failed buat mashed potato hahahahaha...
tooo creamy n berlemak. ammar siap buat muka lagi n siap buat nak termuntah tau... big time failure tue...heheehee yg en suami mula2 compius..last2 ckp kt dia naper mashed potato i x jadi mcm kfc punyer br dia tau rupe2 nyer bini dia ni nk wat mashed potato...laaa...
komen mama, ammar x pandai makan western food la mcm abah dia hehee...

2 comments:

alyyani said...

ammar demam ye. patut la ummi off blogging 2 hari yek. alhamdulillah da ok, sebab jarang sgt dgr ammar demam kan?

tapi skinny nye ammar. da nak ikut mcm nurin je nih.

mashed potato tak jd? jd lembik sgt ke? tp ade rasa tak? ammar biasa makan mashed potato tak nurin? kalau tak biasa, try bg yg kfc punye dulu. mesti dia suka.

tak western ke ammar? tebalik dgn nia la ni. hehe..

Anonymous said...

to alya :
tue la nie nak off blogging lagi. hehee ada hal kat bank nk di settle kn. so probably tomorrow la blogging balik k.

yup, demam lagi alya...ammar mmg jarang demam, tp bila demam tue mmg trus jer susut. tp bila sihat makan mcm non stop...sume nyer dia nak. pantang nampak orang makan. hehhee

a'ah la, lembik sgt. salah nurin kot sebab pegi blend. dia kata lecek tp sbb xcited dpt blender baru tue pasal la...ada rasa tp over powered by mentega... macam meloyakan ammar jer. hmmm ok gak, nanti nk try bagi dia dl kn.

x langsung tau, tp ahad buat gak western breakfast kt ammar. scramble egg n hotdog. makan pulak heheehee....dia macam abah dia hehee :P sphagetti pon x makan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails