Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, July 16, 2009

home-bake roti bun by pn aziah

ermmm, pagi2 nie dh bau harum roti bun yang mama buat. mama mmg rajin belajar buat pastry, cake n roti nie. sebenarnya dah berminggu-minggu dia kata nak buat roti sendiri sebab lebih bersih n less sugar tok bebudak 3 orang kat rumah tue. semalam mama dh buat dekat 40 biji tp bila sampai rumah petang semalam cuma tinggal 2 jer. terkulat-kulat nurin makan plak ammar nk share. heheee tp bila makan benda yang sket nie lagi sedap la rasanye kn?
.
pagi nie nurin bawak bekfest roti 3 ketul ke office. sume tgk...heheee diorg x sangka mama pandai buat roti jugak. hehee haja dh pasang niat nk oder nti. mmg sedap tau {bukan nk letak mama kt dalam bangkul n tolong dia angkat okey :D} hehee.
.
bebudak 3 orang tue mmg syiok habis makan. ammar pon iya2 makan, sambil suh teddy i makan jugak...ermmmm ada-ada jer. yang adam lak siap nangis masa bau roti tue tengah masak. dia ingat nyima xmo bagi dia makan. apaaa laaa... hehee. echa per lagi pulun jugak laaa. nie la keje diorg kat umah, makan...main...tido...n ulang sume tue tah berapa kali. ada la can ammar jadi bam bam balik lepas nie heheeheeee....


kanak-kanak ribena dgn nyima makan roti tok breakfast. ammar kn la suapkan sbb xder gigi sangat lagi tp ada hati nk pegang besar2 macam cousins dia.
enjoy the pics yaaa~
ermmm...burrrpppp~
kenyang, alhamdullillahhhh :D


5 comments:

Ein Auzai'y said...

Wah....Wah...anak2 mama makan sedapnyer....confirm balik dah habis...kempunan lah lagi....lagi2 echa and adam tue pelahap org nyer....

PenagihAyamGoreng said...

nampak seksi bun tu...tu kalo inti kacang merah ke....ayam ke...kan..kan...

elani makrai said...

to ein:
tue la, aku pon harap balik kang ada lagi ker tak...

yang semalam mama masak mana pegi? aku x nampak pon masa nak g keje tadi...x sempat rasa gak tue...
doa jer la balik kang ada ein huhuu

to P.A.G:
heheee menyentuh hati kn?
tue baru kosong jer tue, ada orang gak tanya bole ker ada inti kacang merah or kelapa ker?

tp aku suker idea inti ayam tue... uuuu mesti kenyang habis.
akan ku usulkan idea itu kepada mrs bakers k.
tq jack :D

peah @ peps said...

penagihayamgoreng 
..makk..1st time org kata..roti sexy.haha..

wuuhuu..bile next mama buat..mau rasaa..

alyyani said...

ha, tu mama nurin? baru tau mane gen slim2 ni datang. hehehe.. mmg slim la. maintain je.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails