Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Friday, July 17, 2009

bekalan roti part 2

hari nie mama bekal kan roti lagi tok bekfes kt office. satu roti bun n satu lagi nama nyer chelsea ker apa la {lebih kurang la bunyik nyer tue} hehe. mama x cited siap suh tangkap gambar lagi. satu lagi fakta yang best tentang homebake roti nie, mrs baker kita buat adunan sume masa pagi {x pasti mama bangun kul berapa, tp penah tgk dia buat oder tok fruit tartlet dia bangun kul 5 pagi} n dalam pukul 8 am tue dah siap la dia bakar kt oven. jadi by the time nak g keje, mmg hot from the oven tau roti2 nie...ermmm wangi bau dia.
.
kenapa mama buat roti nie sume?
sebabnya klu beli roti gardenia keping yg medium size, x salah 1-2 hari bole habis. kali la 1 pek dlm rm2++...jadi dh berapa tue kn? sooo, bila buat sendiri, mmg sangat save okay.


yang chelsea nie, berlayer kn strawberi jem. sesuai la tok yang suke makan manis2 sket.

4 comments:

oli said...

pandainya mama nurin buat roti...
bagi saya, roti hanya boleh dibeli di kedai...sangat kagum...

PenagihAyamGoreng said...

ko saje la nurin.....

elani makrai said...

to oli:

ermmm, tue la hasil dia rajin pergi belajar buat kueh sume dl...
nurin pon x mintak lagi ilmu membaking kat dia lagi...suatu hari nanti...

to P.A.G:
hehee ko jgn jeles...tue la klu ko dekat bole gak aku suh mama aku tumpangkn bekfes kt ko pepagi hehee

alyyani said...

nak belajar buat bun......................................................

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails