Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Friday, July 17, 2009

hampir ke situ part 2


YOUR RESULT
Candidate Number : 2159
Listening : 7
Reading : 6
Writing : 6
Speaking : 6
Overall Band : 6.5

alhamdullillah, akhirnya penantian selama 2 minggu selepas tarikh exam IELTS. inilah hasil result nya. punyer la takot daripada semalam. pagi nie try2 x dpt {rupe2nya salah cara key in personal data...ic nk sengkang dan sbginya} pastu member, niterk kata dia dh bole chck, trus check. ya allah, x dpt di bayang kan jantung nie laju berdegup...tgk2, waaaahhh x percaya langsung. yeayyyy...berbunga2 hati nie sampai kn dah terbayang pintu UiTM tue dh makin dekat depan mata.
.
tau x kenapa yang nak sangat TPM nie? oke, sebab utama mmg la sbb dpt mengembangkan kerjaya. tp sebab utama ialah i nak tgk sejauh mana i bole pergi, kemampuan diri nie sampai mana dia bole pergi. ternyata bole pergi lebih jauh dari takuk lama cuma dulu bukan xmo keluar dr takuk nie tp sbb xder yang best bila offer tue datang. plus kepercayaan pada Allah yang akan ada tawaran lebih hebat cuma masa yang tentukan. tue yang tunggu selama nie...
..
sooo, sbb tue la happy sampai ke tlinge dgn pencapaian terbaru nie. i janji dgn diri i tok be the best among them. i bukan stakat nampak macam budak kecik hingusan {sbb i pilih tok berpakaian bersahaja n x penting kn barang mahal tok nampak mcm mak datin} yang x tau pape...tp i akan maintain diam n u tgk la sendiri nanti. lebih baik diam2 berisi daripada nampak gah kat luar tp sebenarnya isinya kosong...
tamat~
p/s : luahan hati jap...baru puas n lega...heheee nti menyesal sebab tulis n rasa berdosa hahahaha...pape laaa.

10 comments:

kakngah said...

wat ever it is, kene tabah.

wish u all d bes sis...

elani makrai said...

to kak ngah:

tq for ur advice n support...

luv u kak ngah :D ngeeeheee

Ein Auzai'y said...

Dedek....

Good luck....Tabahkan diri yer...For your in laws sabar2 kan diri anda...aku pun pernah melalui...tapi sekarang alhamdulillah...

peah @ peps said...

wow..tu first respond aku..

for 'tujuan' no 1..i do agree..

tujuan no 2...aku harap ko don't get overstressed with this family issue..everyone is experiencing the same thing..but only in different ways..

but if u have time..slightly a bit of time..just think deeply..very deep...is it necessary to proof ourselves to the others? especially those yg suke tgk kite nangis...for me..I don't think so..if u ask me..i'll just tell myself -'she|he is an ass'...with a big smile..and sometimes..aku akan imagine kat situ jugak..aku belasah that person..

so..aku rasa..aku kena recap how u were masa dulu2.. utk boost up ur confidence..'adek' yg aku kenal..very matured..very tak kesah..not to forget very kedekut with her stuffs..dan sampai skarang..aku ingat lagi..masa aku kat 'bbgs' yg so-not-friendly with me..ko paling byk..be at my side..dan time tu..ko ada bunch of good friends...that really made u happy at that time...u were a happy2 kid..in return..u had the best 'BUTT' of all..okay...

but somehow along the way..this untouchable creature..tetiba turned out to be so damn soft hearted...see what these sickening epidemic turn u into...ko become unhappy..and u really2 get skinnier day by day..

the last para..u were saying being the best among them..go spirit!...i know its something necessary for u at the moment of time..tapi again..think deeply.." being-the-best is an endless war..u might be fighting all the way to be on top..but without u realizing it..u might be losing a lot"...so...again..just do it for yourself and your family...

:)..everyone being brought up in different ways..tapi so far..being happy is unbeatable..happy to see our family..happy to have dinner together..happy to sit down and chit chat/watch tv together...happy..happy.. happy...when ur happy..other good things in life will somehow tag along..

..wahhh..terasa mcm buat karangan pulak...ngeh...

anyway sorry if my standard 5 composition annoys you...but i really want to see that 'BUTT' arise again!!..and good luck dek!...

Blueberry Nights said...

link la blog aku..freshbakemuffins.blogspot.com

kakak2 yg rajin memberi comment di sini...visit la my blog..n ure welcome to place as many orders as u want..

ini bukan publisiti murahan sbb saya adik nurin..

hehe..tumpang eh kak dek..
-tee

Blueberry Nights said...

omg...sorry...my comment x kna langsung with ur entry..=p

anyway,congratulations on ur result!!Alhamdulillah..good for u..u deserved it..work hard n tawakal selallu..insyaAlllah mesti berjaya... =)

nor said...

sabar lah.. ada hikmah nya.

meh la dtg umah bwk satu family yg rmi-kakak2-suka-byk-cerita-and-comel2-ceria.. hehehe :D

elani makrai said...

to ein:
tenkiu sooo much...hrmmm, mayb ur time wif the in laws have passed. that's why i can see that ur happy being wif them...go girl n continue the happiness kay :D

to peps:
hehee banyak nyer ko tulis haaah nyah, tp i like what u wrote. ermmm, i do agree wif u. i used to be the HAPPY IN MY OWN WORLD GAL... n i do miss that gal n my butt! uhuuuhhuuu, mayb ur right. i'm pushing myself too hard for the sake of others. why care about them kn? whats importante is that me being happy kn?

tapi btul laaa, makin kurus day by day n i'm hating it. but x tau nak buat macam mana dh, even dalam tdo pon bole terpk2 all the probs. huhuhh i'm actually eating myself up in a very dangerous way laa...

ok, from today onwards aku nk relax n lantak ar ngan diorg tue n just be my-old-happy-silly-gal self back. mmg aku pon rasa happy bila terkenang zaman dulu tue... huhuuu...

btw, ur essay mmg bagus...cuba la amik ielts mesti dpt band 8-9 hehee :D

to tee:
okey, nti aku link ko blek kay nyah.

to nor:
uhuuuu tq nor.

yer la, per jadi kat family gathering plan kta tue? nmpk gaya tunggu raya la nok heheehee...

alyyani said...

peps : u mmg buat karangan la. heheh...

btw nurin, happy sgt tuk nurin. sebab 1, mmg kite nak upgrade diri kita camne2 pun kan? ade education lebih, ade la added value tok diri sendiri. bia org lain tak bangga, tp kite bangga. oh, papa mama nurin mesti bangga! hehe.. mcm along alya tlh membanggakan mak ayah alya.

sebab 2, fuyoo....mmg panas hati kalau org berfikiran mcm tu, hello, u dah jd suami, tanggujawab u ok. kire beruntung dapat menantu yg x menyusahkan anak diorg. mcm alya pulak, on financial, 1 sen mmg kalau bole taknak kaco duit husband. sebab nanti kene cap macam nurin tuh. but, belakang kite, tak tau la ape diorg kata kan. ntah2 dia tgk kite make up, dressing cantik, dia ingat kite kopak kan duit laki kite. kalau dapat tau smpi kat depan mata ni, mmg cari nahas la.

p/s : alya pun nak jd yg terbaik dari org keliling alya. bukan nak belagak, tp nak buktikan yg kite pun bole.

p/s 2 : nape org bank ni mostly perasan bagus? no offense kat sape keje bank. papa nurin keje bank kan? manager pun tak belagak mcm officer2. ye tak?

panjang peps punye ke alya punye? peps kot. ;)

elani makrai said...

to alya:
p/s 1: alya kalah la buat karangan. nmpk nyer peps menang dlm essay kali nie hehee...

tq alya, tue la rindu sgt klu x blogging nih sbb kt sini la bole nk share per yg terbuku kt hati nie kn? tq aqain for being proud of me. ermmm, rasa nyer bukan just parents nurin kn? mesti ammar n hubby wlupon diam2 kn.

hmmm, tue la. bukan stakat panas hati rasa nak jauhkn diri jer sbb klu org pon dh macam ignore kita then why shud kta mengedik lagi kn? tue la rasa nyer mmg patut pon kta jgn pki duit diorg klu nk shopping nie kn. biar duit kita puas hati kn. untuk anak kita xper la pki duit dia kn...dh anak, sama2 punyer kn.

yer, sgt stuju...bukan tujuan berlagak tp kita akan rasa menang sket la. wlu pon tah diorg tau or tak kn.

haaa, itu satu lagi. mmg org keje bank {sori sapa keje bank} agak berlagak. mayb diorg prasan bank tue bapak dia punyer kot. sedangkan jaga kn duit kita jer. huhuuu melampau kadang2 x bertempat. x patttooootttt~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails