.
soo, bila ammar dh ready tok bangun turun bawah n bekfes. hmmm, nie la cite sebenar...semalam sgt mengantuk sampai x makan n kecian mama dh masak. sooo, pasal xmo membazir jadi masak la sardin roll {1st time cuba nie} n ok la pada pandangan i. cuma x tau mcm mana nak hold dia bagi x terbukak. i punyer cara pakai penyepit tue pegang roti tue sampai la dia agak masa n rasa x kn terbukak... u all punyer cara macam mana yer? nex time nak buat lagi. nak bagi impress sama en suami wlupon kira tahap buat sardin roll nie mcm kacang jer tp tok orang mcm i yang tangan bangku nie kira terer la hehee... so, sapa ada cara yang lebih efektif share la yer...tenkiu...
7 comments:
dek.. ko bancuh 1 sudu tepung gandum + sedikit air. pastu wat gam. agak2 la.. jgn ko bancuh 1 kilo.. blh buat cekodok tuh...
to kak ngah:
ooo, gitu yehhh...
time kasih cekgu!
p/s : uuuu, kak ngah nie mesti terer masak kn? ngeeeheee...
wow, sempat buat bfast? mmg la en suami sayang nih. hhehe.. kalau alya, masing jenis tak bfast. tp sejak pregnant, baru nak bfast. bad habit kan?
hehee tok diri sendiri jer alya... hehee tue en suami kadang2 komplen sbb dulu masa mula kawen smpi la pregnant kn ammar mmg slalu msk bfast kat dia. tp pas ada ammar mmg susah just kdg2 sabtu or ahad br dpt buatkn.
kn la bfast alya sbb klu x lapar sgt. nurin penah nk pengsan sbb miss bfast 1 ari jer...hehee cacing perot nie kelaparan jer tue pasal hahaaaa...
I buat sardin roll pun selalu jer terbukak...sampai dah fed up pun ader...tapi ader brilliant idea from 1 of your commenter...bleh lah cuba lepas nih...
by the way : Salam Perkenalan
re : terima kasih banyak-banyak....
itu dress beli kat pasar malam aje...tapi tak nafikan sangat lawa...hehehehehe
kak dek, nor tgk cikgu buat guna putih telur.
mcm gam jgk kat tepi die je.
just 4 sharing.
Post a Comment