Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, June 18, 2009

tag 8 - BAG KERJA ANDA!



hehee, tag nie saya "cipta" untuk mengisi masa lapang plus menambahkan post tok arini.

tajuk tag : BAG KERJA ANDA!


diharap kawan2 akan membuat tag ini yer. Oleh itew, ini soklan2 cepu mas tok kawan2 sume:

1. sila ambil gambar beg yang anda bawa ke kerja (kalau ada 2-3 pon masukkan sekali).

hehee malas nak bawak handbag. jadik beg tesco nie yang dilenjan kan. lagipon banyak barang bawak ari2. klu bole satu rumah pon nk bawak heeheee (~_~)'

2. kemudian, sila ceritakan sedikit apa yang terkandung dalam beg anda itew. sila sertakan gambar sekali...(x payah la kemas beg tue semata-mata nk go public... :D)


kemudian terangkan secara detail isi beg anda. macam2 ada dalam beg nih...

  • beg light coklat 4 segi tue tempat letak camera+cabel camera+cabel fon+kunci pendua kereta. kat depan tue mcm2 resit diselitkan. x yah la elaborate lebey2...huhuu.
  • tupperware purple (mmg jenama tupperware kay) tue ada biskot chips ahoy! kt dalam. bekalan tok masa2 mengantok kt ofis. jadi bila kunyah dengan harapan akan segar bugar la konon...tsk.
  • sebelah dia adalah botol air (rembat tee, my sis nyer). dulu ada botol air sendiri, tp x tau saper lak rembat. cukup ker air tok satu hari tue? ikot jugak, kadang2 x cukop...kecik sgt.
  • 4 segi kaler biru tua tue ialah cd bag. ada cd2 kerja + gambar2 personal.
  • beg itam yg panjang sket tue lak tugasnya simpan pad, kotak brooch, sikat n macam2 lagi. kira macam beg toileteries laaa..(btul ke heje tue...hantam laaa).
  • pastu beg coins yang ada gambar p*g, mila member uitm dulu bagi.
  • beg kecik itam wif stripes tue la purse guna skng. senang sumbat kt poket sluar.
  • tepi tue lak pen kuning. i suker kaler yang bold n vibrant tue...
  • gula2 beli kt petronas tok hari2 mengantok gak.
  • kunci kereta, handfon makcik yang sudah dibaiki.
  • planner kecik (IET, rembat tee nyer gak tp dgn permission okay) tok journal harian.
  • planner kecik kitkard tok tulis order kueh mueh.
  • surat dr rhb bank, reminder suh bayar insurans saya yg akan xpired 16 august 09. kena bawak hari2 tok ingat. dapat gaji baru ley setel.
  • magazine ttg scrapbook yg x hbs menelaah lagi.



3. nyatakan sebab-sebab anda suka beg kerja anda itew.

suker gak...sebab dia besar n spacious habis. macam2 bole campak dlm tue. stakat nie ketahanan beg mmg diyakini. dek kerana sayang kn handbag jadi beg nie la jadik mangsa. plus harga dia rm 6.99 jer. huhuu...wlupon kain mcm or bole kata kain guni, tp design dia yg buat beg nie nampak best.

4. sila nyatakan kenangan manis atau apa yang istemewa nya beg itu pada anda.

xder kenangan manis, tp dalam ofis nie jer..3 orang pki beg yang sama. hehee satu studio lak tue. tp nk senang cam...sorang letak badge...for me, i letak keychain bentuk itik cr2 yang my nenek a.k.a uwan bagi. hehee uwan segan nk letak kt handbag dia :D

5. sila tag 10 orang yang lain.

  • alya
  • ein
  • peps
  • kak nieza
  • kak oli
  • dzul
  • lydia
  • jack
  • yaya
  • keny

p/s: kawan, sila lah buat homework kay...tenkiu sooo much.

4 comments:

~ FaizalZahidah ~ said...

boleh kew pakai brg2 yg ade gmbr p*g??? hmmm... :/

elani makrai said...

to zack:
heheee klu daffo sure x bagi nyer.
tp aku bantai jer. bg aku yg penting purpose nyer. heheee...

alyyani said...

bag keje nurin ni mmg la sgt penuh dgn barang2. sesuai la dgn saiz dia. hehehe.... mmg mcm2 gadget la dlm bag itu.

p/s : tag nurin, ondway....

elani makrai said...

to alya:
hehee tue la. lu bawak handbag mmg bocor la nti. jadik handbag kita tinggal kan kt umah tok time2 g kenduri dsb nyer jer...

heheee tue sbnr nyer dh kurang kn barang tue, klu x ngan jacket sume ader...pening pala tgk hahaa...

orait...tenkiu! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails