Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Monday, June 22, 2009

a day CDing

entry khas buat : alya

sabtu lepas ammar berCD. so, memandangkan alya nk tau psl cd...n rasanya dh lama pon. sori la yer...tp sbb cycle nk cuci liner nie smpi 3x mmg wat tergendala jadi nyer. {almaklumlah, bukan selalu nurin dpt nak guna washing machine...hehee}. ok alya, liner yg waner putih nie kena dulu dicuci 3x tok nk make sure dia dpt absorb segala moisture di hari kelak. yang CD nyer just basuh sekali jer sebelum pki cukup. jadik next, liner tue disumbat ke dalam poket cd. mengikut kak nieza, klu x nti montot anak sakit plak sbb kasar sket kain dia. ok, jadi dh setel trus pki kn n adjust button mengikot keselesaan anak yg pakai. lagi bam2 budak nyer, lagi jauh la button nyer huhuu. cd nie adjustable so, tok new born pon bole guna.




ammar di pagi hari pki cd baby blue...baru nak mandi nie...

dh siap mandi tukar ke kaler bright orange nie. tp jap tetiba jer poo poo lak...uhuhhu

trus tukar ker kaler belang2 nie...sib baik ader 3 cd...
bagi pendapat nurin, cd nie ok. senang n bergaya tok ammar. tp klu x cukup tue mmg naya gak. rasanyer sapa2 nak fully menCD kn anak kn ada banyak supply nih. sbb sekali jer dh pee pee n poo poo kn basuh {macam pki napkin dulu2}. tp jimat memang jimat cuma masa awal2 nk beli mmg mahal sket. n tok mak2 yg cd kn kan anak kena rajin membasuh sket la. hehee tok yg ammar pki 3x nie nurin basuh tangan jer. senang...




6 comments:

alyyani said...

soalan :

1 : kalo basuh cd, basuh dalam dia jeke or sume sekali?

2 : kalo diorg da poo poo, kena terus basuh ke or siram dgn air je dulu then stain dia leh ilang nak tunggu basuh kemudian? sebab kadang2 tak sempat nak basuh terus kan.

3 : kalo diorg tak poo poo, bape jam bole tahan? kering macam pampers tak?

p/s:tp mmg stylo la. tak yah pakai sua pun kan. kalo mcm nia pakai skirt tak yah pakai panties pun..

elani makrai said...

to alya:
haaa..soklan satu tue. nurin pon tertanya2 lagi. klu nurin aritue basuh sbb yg insert tue ltk kt bahagian dlm sooo yg surface cd tue mmg kn dh kencing n poo poo.

2. nurin basuh dulu. tp klu siram n hilang kn poo poo dulu n basuh kemudian pon bole. sental2 sket then basuh bila sume dh pakai. tp kn ader byk supply cd. klu x kn trus basuh bila dh terjejas. yg best stain kt cd x lekat pon. yg insert bila sidai bawah mathari terik mmg ilang stain tue.

3. lama dkt 5 jam lebey boley. tp cian lak nmpk berat semacam. heheee.yup, x bocor pon.

p/s: tue la. klu girls pki skirt ley jer mcm nie siap ada macam2 kaler boley matching tau. hehee tue ammar biar pki cd jer. nmpk cute sbb mcm bontot besar hehee...

alyyani said...

ok, sy berpuas hati dgn semua jawapan. cd ni memenuhi keperluan kite. bole la diusulkan kepada en wan. tq nurin! hehehe...

oli said...

beli dengan siapa? boleh kasi link? mahal tak?
ada niat nak tambah stok...heheheheh

elani makrai said...

to alya :
hehee tq. yup! bole aja, pasni nurin pon nk tambah stok gak... harussss...tok kepentingan belanjawan semasa n akan datang heheee...

to oli :
beli dgn kak nieza. ok, bole nego punyer kak oli.
http://nieza-online-shop.blogspot.com/

oli said...

oooo...
nieza...
nurin memang rancang nak bagi ammar fully CDing ke?[bagus]
nurin ada ym tak?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails