Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, June 9, 2009

{AHAD 070609} masak-masak

sabtu lepas memang bole kata la berkobar-kobar semangat nk masak tok ammar n hubby. plus mama is away (balik langkawi). jadi dat very morning pas breakfast, pegi pasar n beli barang dapur n then buat 1 lagi pit stop ke giant permata. beli heinz pasta for kids. tue yang buat lagi berkobar2 nak masak {thanx to kak nieza coz bagi resepi} jasa mu dikenang. tp nurin ada render sket resepi sbb saya x pandai (ke malas :D) nak blender. heee heee jadi epal diganti dgn carrot. n x blend kesemua bahan2 tue pon.

nie la bahan2 yang digunakan tok masak pasta Alphabets tok ammar. wlupon ammar x tau pape lagi tp umi sgt la xcited ok. heheee apa kata ammar? ammar sgt suka. tp bila dia ketawa2 sambil makan sume abc tue jatuh hahaaa. ini lah hasil masakan umi yang abah kata kena tunggu berjam2. hahaaa yang penting masak tok ammar dulu sementara ammar tdo. tue la dia, tp tok pengetahuan sume...carrot tue x bagi pon ammar. org yang makan tok dia...
muka budak tgh syiook makan. hari sabtu pon masak yang sama tp x dpt nk tgkp gambar...lupe. jd ahad nyer gambar la nih. ammar siap jeling kt acu yaya sbb dia dpt makan pasta. heheee nk tangkap gambar ammar ketawa2 tp x dpt.

yang ni plak masak hari sabtu...tok umi n abah. ayam masak belada, udang goreng tepung n sawi masak air ker aper tah. hentam jer masak nie. bukan pandai sgt masak. tp yang penting bila ada masa memang masak. klu tidak laki lariii wooo...takkkooottt~



2 comments:

alyyani said...

nurin, ammar da leh makan makanan kalo tak blend ek? besnye... alya try bg kat nia tp dia mcm tecekik je. huhu...

nak resepi pasta abc itu... nanti bg eh ;)

elani makrai said...

boley la tp kena xtra lembut. n mesti kecik2 hehee. xper, klu nia xley lagi jgn paksa tau. klu tercekik lagi susah kang huhu.

okey, sok nurin bagi resepi tok alya. siap rekemen pasta tue k.

tp ada satu time tau alya ammar makan epal satu slice diam2 siap pegang bowl plastik mama nurin potong tok echa cousin dia. last2 dia capai siap relax jer mkn smbl tgk tv. tau2 satu slice dh lesap. terkejut mama nurin. hehee sib baik x tercekik tau. bebudak nie, klu diam jer kn check. mesti ada jer keje nyer. heheee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails