Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Friday, September 4, 2009

persiapan raya for AMMAR

{ammar n abah kat kedai tempah baju nurin, ampang point}

tahun lepas masa sambut syawal, ammar baru betul2 habis pantang. hari yang ke-45 ammar dah gerak jauh ke kelantan. jadi masa ammar baby lagi time tue takder la berbaju melayu bagai, tapi adalah jugak baju raya dari aunty baby 3 pasang, nek long 1 helai n umi & abah x dapat pon prepare pape. tapi tahun nie, sebab ammar dah masok satu tahun jadi wajib la meriah sket.
.
tahun nie, umi ada 2 pasang baju kurung cotton {nie sebenarnya ada sale 3 bulan lepas kat butik kat ampang point...xpegi pon, main pakai peps nyer size. kaler pon diorg tolong pilih kan}. tapi takyah la nak enterframe baju kurung i kan {yang best duit tempah abah yang bayar yeayyy~ sayang gak dia kat umi hehe}. abah ammar sepasang jer baju melayu n yang paling banyak ofcoz la ammar. 1 pasang baju melayu sedondon ngan abah, 2 helai kemeja n polo t & 2 pasang sluar & 2 pasang kasut. nie sume abah yang belanja. umi nak gak, tapi blum gaji lagi {tapi pon just nak beli kan ammar 1 pasang lagi jer baju}. yang baju melayu kita orang beli hari ahad 30hb. carik kat ampang point, tapi punyer la ramai manusia jadi cancel la...

oleh itu, secara official nyer theme raya kitaorang tahun nie kaler grey. mula2 nak cream, tapi en suami lak takder size...jadi grey pon orait gak tok 2 jejaka dalam idup i yang mmg putih dari i nie. jadi diorg kaler aper pon xper. masukkk jer.

yang nie plak baju tok g jalan-jalan. yang kelakar nya, sluar tue sebenarnya sluar pendek, tapi disebabkan ammar agak petite size nyer i pon compius...nak kata sluar panjang, tak cecah buku lali. nak kata pendek, lebih dari lutut. kira kesimpulannya, i rasa 3/4 la tok ammar hehe. haa, klu korang nak tau, lepas beli baju raya nie la kita orang accident. kasut tue la yang dok ngah try kat ammar masa kejadian. jadi tue jer la persiapan kita orang anak beranak.
.
dalam kepala sebenarnya nak kasut raya tapi haritue masa en suami nak belanja xder yang sesuai. nie nak g sendiri la beli jawabnya. pastu tudung lagiii...uissshhh banyak lak masuk list nie. hehee orang pompuan, biasa la kan ;D



p/s : duit raya tok family tak prepare lagi. last raya x dapat bagi sesapa coz boss x masuk kan gaji maternity leave. tahun nie lak gaji dah dapat awal dr raya. kompeni cayanunalip mana bagi bonus time raya. hmmm, tgk jer la nanti...kuiiii3x.

4 comments:

alyyani said...

sgt jeles ok tgk barang ammar tu. sebab nia punye 1 hape pun tak beli lg. isnin ni baru nak gi start beli. waa..comel je baju melayu tu. ade size ek? nia nya mak alya jahit kan. sepasang lg da tempah. baju jalan je tak beli lg. kasut lg.

baju alya lak da tmph sepasang. kena cari lg. kita jalan2 raya kan at least seminggu tu so nak la melaram. bestnye semua en suai sponsor, mcm this yr banyak on me kot sebab wan resign ngam2 bulan 9 kan so takut tak dpt festival allowance.

p/s : nasib baik la bonus banyak tahun ni. ammar nak duit raya? datang raya umah aunty k! ;)

elani makrai said...

TO ALYA : hmmm, nurin bukan jer jeles tapi teringat time kanak-kanak ribena dulu. best nyer jadik budak kecik. raya la paling meriah. ada, sepatutnya size ammar 14, tapi sbb nak kaler grey gak..jadi terpaksa amik besar sket. perasan tak kat tangan tue nurin lipat. hehee nanti sluar nak adjust sket. bagi pendek hehee.

haaa, mama nurin pon bole jahit, tapi klu dia jahit mesti lagi 2 tahun baru siap. kitaorang penah pagi raya mama nurin dok jahit lagi. hahahaha. mula nak tempah gak tapi pastu dh jadik macam2, jadi beli siap jer.

tue la, emak ngan anak mesti kn melaram kan, bila lagi nak melaram sakan. hehe. hmmm, wlupon dia sedih ngan kereta dia tapi sbb niat dia nak sponsor kita orang jadi dia blanjer gak.

alya, hubby nurin pon 1hb start keje tmpt lain. aiiihhh, diorg nie komplot ker? haha

uuuu, ada orang kaya baru hehee. nie nak g bawak ammar kutip duit raya nie hehee :D

peah @ peps said...

'yang mmg putih dari i nie'

waaaaaaa..sama la kite..

elani makrai said...

kahkahkah...kita serupa...kita serupa...

p/s : baca sambil nyanyi tau :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails