Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Monday, September 28, 2009

alkisah hari raya - part 1

before tue, nurin nak ucapkan selamat hari raya kepada semua yang telah wish nurin. maaf klu lama sangat blog nie menyawangkan diri dia...hehee
jumaat maghrib kami selamat sampai ke kampung halaman en suami...tumpat, kelantan. mmg penat tapi syiok sebab perjalanan kita orang tak ikot gua musang yang berbengkang bengkok dan bumpy tue. jauh sket tapi jauh lebih selesa. so, memandangkan en suami nak sedap kan hati puan isteri yang kadang2 terlepas cerita betapa syiok nyer beraya di KL...sabtu jer, kita orang pagi2 dah siap n melenjankan diri ke tesco kota bharu cari pelita. jawapannya, mmg la hampeh kan sebab nyer dh tinggal 1 hari lagi nak raya. so, pas tue kita orang cari lak kat merata tempat. yang kelakarnya en suami singgah kat satu supermarket nie...dia dah grab banyak n nak q gi bayar. mana tau ada satu pakcik tegur dia..."nie sumbu sume takder nie...nak ker?" {cuba baca dalam versi kelantan eh} heheee...dia pon malu n blah...kita orang g lak kat wakaf che' yeh... yeaaa, berjaya dapat. siap beli tujuh lagi tue. heheee so, malam raya kita orang pon pasang ar sume pelita tue. tapi jap jer pon sebab en suami punyer la kedekot letak sket jer minyak tanah... hmmm, per lagi. pas 5min, padam terus laaa... :P.
yang tak best satu lagi...nie dah masuk 2 kali raya tak pn sempat nak bersalam n mintak ampun kat en suami. adoooiiiyaaaiiii... macam mana nie? siap malam ke2 raya bagi tau la dia...dia pon kata besok pagi jer la...sudah nyer sampai ke hari nie takder ner bersalam-salaman. hmmm, kena gak nie sbb malam before balik tue kita orang ada bertegang leher jap {kisah balik kampung laaa}. hmmmm dah malas nak pikir yang tue kan. sooo, nie la ammar n ummi di pagi raya. abah mana? kebanyakkan gambar kat camera SLR satu lagi. digi camera nie kan berproblem nak shoot day time, jadi kn tunggu gie cuci dulu la yer... mintak maap yer... hehe


tapi pape pon, raya kita orang okay sbb en suami cuba sedaya upaya tok memenuhi permintaan puan isteri yang lama nak g ke rantau panjang. dapat gak, beli apa kat sana? haaa, tue citer tok next entry kay... for the time being nie la citer di pagi raya...

2 comments:

alyyani said...

hmm ramai gak dgr tak dpt nak bersalaman dgn suami bila di pagi raya. yela, org tgh ramai, sampai terlupe. ade kisah sentap dihari raya gak ke? takpe, yang penting, ammar nmpk hensem dgn baju melayu tu, tambah pulak da pandai jalan kan? jeles nye. heheh.. bila nia nye turn lak ni.

p/s : tudung pun match kaler grey, nak tgk baju lak.. :D

elani makrai said...

TUE LA ALYA, SIBUK2 SAMPAI LUPER KAN? PLAK2 SUME TERKOCOH-KOCOH JER. MANDI PON DAH AWAL TP X GAK SEMPAT...

PAGI RAYA TAKDER ADEGAN SENTAP. KHAMIS MALAM YANG ADER ADEGAN SENTAP...HUISHHH, MMG TENSI TIME TUE. DH AR NGAH DRIVE JEM2 TP DIA G KUARKAN SOKLAN2 PANAS. PER LAGI NAIK HANTU LA HEHEE

OKEH, TGUUU TAU.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails