Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, September 29, 2009

2nd Syawal - KELANTAN part 3

me n ammar lepas balik rumah SIL. penat ammar sebab sume nak main ngan dia. this day sepatutnya nak pakaikan ammar baju melayu yayi beli, tapi boleh luper. takper, i plan tok pki kan ammar this weekend for family potrait since papa balik this week. {tee, balik la k}.
nie kat rumah SIL, kedai lalat, kota bharu. nie jer cara nak bagi ammar dekat dengan sume orang.
ammar cuma akan nak pergi main wif bebudak jer. sooo, dgn kak ena dia...orait jer, siap dia sendiri nak dok atas lap orang tue.
sampai2 jer kat situ ammar dok pelik2. tapi pas 5 minint, dia jumper berus habus trus tanpa segan silu lap sana sini. ringan tulang tue tolong tuan rumah kemas umah. nie la satu lagi pe'el ammar. klu jumpa penyapu lagi laaa...tgk, ummi kena dok dekat2, klu tak muka sedey n start la mengaum satu rumah. sabar jer la sume yang nak pegang dia.

kak eisha pon stakat dapat pegang sket2 jer. lebih2 nanti ammar ingat diorg nak larikan dia. yang tak larat nya diorang ada bela satu kucing persian. ammar siap grab muka kucing tue nak tgk btul2 muka kucing tue. kucing tue yang bernama alif, per lagi lari lintang pukang. takot btul dia ngan ammar. n ammar siap amik lagi bola kucing tue, orang suh dia bagi kucing tue, dia lak bawak lari bola tue.

p/s : jgn tanya nape takder gambar kami bertiga. ada, tapi kat camera orang lain. hehe

2 comments:

alyyani said...

suka tgk gmbr2 ammar kat entry ni. sebab muka tak masam. hehehe... baju ammar pun cantik mcm da besar sgt je gayanye... ok la, at least ammar tak nangis kan? nia memula nak warm up tu nangis gak. cari2 gak gmbr ummi dia, takde la pulak ye. :)

kucing takut ammar? nia skang menjerit2 bila tgk kucing. tp bila dktkan dia jd stone. nak kedepan taknak, nak pegang pun taknak. dia tgk je. hehehe...

elani makrai said...

TO ALYA : tue kira nasib la dapat gambar ammar yang muka senyum2 paksa. klu tak mmg identiti masam n berkedut jer. pandai dah buat muka garang ammar nie. tiru muka abah dia bila ngah naik angin hik3 :D tue nasib sbb ummi dpn mata klu tak, meleleh gak air mata. hehee umi dia tak nyompek posing la...

a'ah, klu kucing adik nurin kat umah hari tue...siap dia baring2 atas perut teto, kucing tu. sib baik kucng tu tak ngap. kucing2 yang takot ngan ammar sbb dia telebey brani lak. haha, nia baru kenal kucing tue. ammar dr kecik even dalam perot dah kenal kucing hehe...

p/s : mesti nia heran...apakah? berbulu? :) hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails