Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, September 8, 2009

thirty one...

hari nie i nearly forgotten to wish en suami "HAPPY BIRTHDAY". sebab nya last sunday, i dah siap2 belikan kek tok dia. sebenarnya, i yang tringin nak makan kek...pastu dia kata suh i blanjer dia secret recipe. memandangkan baru dapat gaji so i pon stuju. tapi last2 dia suggest try beli cake kat kedai kek nearby office baru dia kat danau kota. since nie birthday en suami, i suh dia pilih kek apa nak beli. dia nak try orange cake...so nie la cake yang kita orang beli. sedap gak, mama suke, en hubby lagi suka, n me pon suka jugak. ammar bole2 jer la...
tapi sejak2 ammar dah penah celebrate birthday sekali. dia mmg x ley jumpa dah cake lepas tue. dia mesti xcited n ikot kita orang nyanyi {tapi dalam version baby talk la kan}. penat ajar ammar nak tiup lilin tapi dia blur2 pandang kita orang. last2 abah ammar gak yang tiup...tapi syukur ammar tak ngangis dah {1st time dulu jer dia nangis sbb 1st time tgk candle kot}.
.
other than that, i mmg tak bagi pape gift kat en suami {makcik a bit sengkek la...hehe}. tapi i rasa bila i mengalah n turut kata dia nak balik kampong dah cukup buat dia senang hati n happy. hmmm, yang penting kita tolak ansur kan? for me, i bersabar n what matters the most...sume happy n takde adegan tarik muka berpanjangan kan.



p/s : hfon en suami pon macam nak rosak, tapi tak dapek la nak nolong beli yang baru. budget mmg tight...jadi per yang penting jer settle kan kuikuikui :D

4 comments:

alyyani said...

oh, bilakah bday abah ammar sebenarnya? 8? 6? dekat sgt la dgn alya ni.

oh,31 ye? jauh beza gak dgn nurin ek. tetibe nak tau cmne leh jumpe. hehehe.. sibuk tak kite? hihi.. abaikan...

woo hadiah dpt beralah balik raya kat belah en suami pun da kira hadiah tau. ok la tu :)

p/s :alya pun hantu kek! :D

elani makrai said...

bday abah ammar 8hb. mmg tak caya coz alya kata 7hb kan? en suami 8hb then peps 10hb. uuu berderet gak!

hehee jumpa kat uitm, tp dia dulu main2. jadi masuk UM, masuk itm nak g jepun, pastu banyak lagi. last2 dia insaf. tue yang kira macam intake sama. tapi dia dh tua hehee...no prob, ley jer bagi tau.

a'ah...tapi stil harap nex year kt kl lak hehehe...

p/s : mmg sedap tau layan kek. tapi jgn heran tau, nurin suke sangat pandan layer. orang kata kek orang tua hehehe...

hushuss said...

oh dek, hang ada jugak adengan tarik muka utk balik beraya ka? hahaha...tu la kawin lagi org jauh..padan muka aku jugak. tapi betul like what u said, biarlah kita mengalah, asalkan semua happy.

elani makrai said...

to huspa : hmmm, tue semesti nya. stiap kali raya klu bole dia jer nak menang...mmg x aci. tapi dia kira aci sbb kata kita nie kat kl sepanjang masa...alasan x best lagi tak kukuh okay.

tapi tue la, i sanggup la berkorban asal happy kan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails