Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, September 8, 2009

persiapan raya II

sabtu lepas kita orang rajin gerak g jusco wangsa maju tok menunaikan hajat i tok beli baju raya ammar sepasang lagi. tak aci la klu abah jer yang spent tok ammar kn? umi nak nyibuk gak. mmg ada sale tapi tak la hebat sgt sale dia pon. okay la...tapi, bila balik petang tue yayi papa ada bawak 1 gift tok ammar. 1 pasang baju melayu yang mmg sangat ngam ngan ammar. kaler nie kira bole geng ngan baju kurung umi tok raya ke-2. yayi siap suh ammar try coz malam tue nak balik langkawi dah n raya pon tak celebrate sama jadi diwajibkan la tayang dulu kan. {yayi kata nyima n tee dok sibuk carik baju raya aunty baby n mama, so papa plak carik baju cucu 3 orang lagi best}. tenkiu paaa~

yang nie lak hasil yang kita orang redah jusco...mmg ramai tapi pedulikan...cari gak sampai dapat. so, dari umi...ammar dapat overall anakku, 1 t-shirt dari MIKI n 1 baju mickey mouse. nie yang paling susah nak carik coz yang lain ada tapi macam tak capai taste umi hehehe. hari tue mmg dah janji ngan ammar nak belikan dia gak baju mickey. dah dapat baru puas hati umi {ammar takyah kata la kan}. tapi punyer nak carik satu baju mickey nie, tawaf tmpt tue tah baper kali sampai en suami pon kata "baper kali u nak pusing sini?" jawabnya pusing tempat lain la kan ngan harapan cepat2 la jumpe. klu tak mmg suh balik jer.

pastu beli gak satu pasang kasut kat ammar. masuk kasut yang nurin beli, kira nya ammar ada 3 pasang kasut dah {jangan ammar jadi perangai umi sudah...kasut klu tak ada 2 pasang dalam kete tak sah}. ha, jadi suke ammar la nak pakai yang mana. asal selesa n lebey best klu ammar dah ley jalan, sbb kasut yang nurin beli tue ada bunyik hehe...comel jer tapi lama2 mesti rasa bingit huhu...lantak laaa.

p/s : tue jer la tok raya kali nie. tahun depan beli lagi kan...

6 comments:

alyyani said...

alamak, latest entry alya pun tajuk persiapan raya. kembar sgt la kite ni kan?

btw, masa gi shopping tu banyak sgt baju melayu tuk baby. rasa cam bengang sebab takde baju kurung tuk baby. ade pun size agak besar utk nia.

barang yg nak cari tuk nia, kasut dgn overall. kat sogo aritu takde overall yg cun la.

elani makrai said...

to alya : haaa, ye ker? hehee tak sempat jengah lagi alya nyer page. nie baru pas siap keje. bz oooo hehe. mmg sah kembar! :D

yer la, mmg most tmpt pegi mmg banyak baju melayu jer. tapi papa nurin kata kat ampang point banyak gak baju kurung kecik2 tau. cuba la tgk tp jauh la kan?

huyooo, kira alya la salah sorang yang memenuhkan sogo semalam ehhh... heheehee sesak kn? hmm, tue kn carik tmpt lain lak. jalan, jgn x jalan alya.

hushuss said...

alamak dek...kasut anak kita sama..hahaha...bubblegummers tu, huspa beli size 3. hahaha..leh pakai buat lawan lari dgn ammar nanti.

elani makrai said...

to huspa : aiseyyy tak per la. dah kasut tue jer yang menarik kan? lagi pon nampak pon selesa, siap ada bunyik lagi bila jalan. hehee sama la plak size 3 gak. hahaa nie klu nak g open house tak ley sama umah nie hehehee :P

p/s : jalan pon macam robot, lari jauh lagi huspa hehee.

peah @ peps said...

pergh..kasut ammar 3 pasang!!..byk tuuu..rania tak beli ape pun lagi ni..

kakngah said...

alamak... cute la siper ben1o tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails