Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, December 1, 2010

hello december & gud bye november...


maka dalam 30 hari lagi, masuk lah tahun hadapan yang masih samar-samar lagi keadaan nye. dengan itu, bila muncul nyer tahun hadapan, ammar akan masuk 3 tahun. makin besar, makin banyak celoteh dan kerenah nyer. ada yang menghiburkan tapi ada jugak yang menggeramkan. bila dah pandai sangat berkata-kata nie mmg banyak jugak la statement2 yang bole buat kita terkedu and macam nak pengsan kaki ke atas pon ada. yer la, tengah dia syok main atau menghirup udara segar kat luar n kita suruh dia mandi...memang bermacam la alasan dia. stiap kali nak suruh mandi lately nie mmg susah.

kisah #1 (almost everiday)
ammi : dik jumpe kita cebok...
ammar : nenen dulu...
ammi : kay, kita nenen dulu lepas tue kita cebok keh...
ammar : kita nenen dl...adik nak main playgown...
ammi : ok, kita nenen pastu cebok, pastu baru playgown keh...

kisah #2 (otw balik rumah dari pasar keramat)
abah : dik, x yah pakai pampers lagi nak?
ammi : a'ahh dik, takyah pakai pampers lagi nak? dik pakai underwear keh?
ammar : nanak, adik nanak pakai underwear ammi...besar
abah & ammi : *trdiam* (-_-)"

kisah #3 (aeon au)
ammar : ammi, adik nak beli topi (birthday hat)
ammi : haa, mahal nyer rm12.
ammar : tapi adik nak...
yaya : ok, beli topi jer...yang lain takyah kay...
(dalam tangan ada pencil tekan n sticker...letak n amik topi)
ammi : haa, apa kata adik amik topi yang ni...(design katun2, x lawa dr yg dia nak)
ammar : nanak, dah lama...
ammi & yaya ketawa berdekah2....

tue la ammar...macam2 jer alasan n jawapan dia. nyima dia kata, bila dah besar n pandai cakap nie mmg susah la plak...ada jer yang dia kata...tapi ok la sbb faham kehendak dia...
tapi ammar nie kadang2 kepala angin, susah jugak nak tackle sumtimes tp klu mood ok...mmg best! mcm mana anak korang plak...pe'el tip top? tgh nak membesar kan...itew la bebudak kan...

p/s : ada member kata kena cengey (ayat org kedah) sket ngan anak...tapi klu anak lagi cengey dari parents camna? hihiii pening kepala la jawab nyer...

3 comments:

Anonymous said...

Hikhikhik....

ok,i was laughing so hard part underwear ammi besar....haihh, ammar ammar...

da tau nk tease kak dek da skrg kan....well, wat can u say, he's growin up...ure gonna haf to deal wit it....

im not sure hows he gonna react bile jumpe aunty baby die nnt? woohoo, 3 more weeks kak dek, siap la ammar, i kisssssss kissssssss hari2...hehe.. ;) cant wait!!!

Baby

Ein Auzai'y said...

Tuelah bee...adam dulu pun macam tue...menjerit bila suruh pakai "seluar Dalam"..tapi sekarang dah ada 11 pieces...banyakkan...akan beli lagi...buat collection cos COMEL....

elani makrai said...

bee : hehee tue la aku dok kata ngn mama, mesti baby dh xcited habis nak balik. pesan aku, jgn pack lambat sgt...sbb ko kn rushing g airport kn?

hahaa, tue la ammar. mcm2 gak idea dia...mn blajar pon x sure. tue la bla tanya lagi skng dia kata "underwear kichik keh...kichikkk" lol.

p/s :skng klu ko fon, xcited nak borak ngan ko kan...yer yer jer, nanti jumpa lari hahaha...

ein: jap! aku rasa ko yg xcited nie...kikii
tp klu aku pon xcited lbh dr ammar kot kikiii...sbb undies tok boys sgt comel. simple yet comel ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails