Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, December 28, 2010

bila tahun 2010 menuju endingnya...

everi year, each time dh nak masuk new year...sure sume orang akan pasang niat for next year. tapi current year nyer resolutions tak la habis setel kan. same goes to me. konon nyer asyik la nak rajin stadi & takmo last minit. tapi dok buat jugak, ulang lah setiap tahun. memang susah nak ubah tau. for i am known for being delay deli (btul ker eja ni? lantak la asal faham keh) sejak dari sekolah dulu.

so this year mmg plan nak dpt rumah jadi. syukur sangat. tapi bab nak g wedding mmg slalu jer melepas. ada jer obstacles nyer. smpi berhabuk2 hadiah yg nak bagi kat pengantin. sadis kan? mmg pon. kadang2 dah siap dh tp pastu nanti sesat jalan la, smpi time kenduri habis la, ujan  la macam kereta xder bumbung kan??, segala alasan lah menyumbang kepada ketidak hadiran jemputan tue. tapi this coming new year, 01 01 11 ada dapat jemputan dari member smbg Master nie, Syed & Amy. mesti pegi kali nie. dh banyak kali frust...this time mmg tekad la. 
pastu satu lagi, tiap kali datang nyer new year mesti tringin nak berimej baru kan? kalau dulu free hair, mesti nak cari trend paling latest tok fashion rambut. takmo kalah lah ngan kawan2 konon. tapi sejak dah bertudung nie, kalau bole pon nak gak cari tudung yang paling orang tak penah pakai la konon...heheee tak dapat la. tapi sebenarnya nak cari style tudung yang paling masuk ngan style kita kan...tapi tue la, tudung pon kos jugak. yang cantik2. kain sejuk2 n kaler cantik2 sume nyer bole tahan la regenya kan. macam mana nie? bukak lemari, tgk baju lak...uuu mcm rasa nak beli baju baru banyak2...kos jugak.
macam mana tue?
kalau ikot kan, handfon nak baru.
tudung nak baru...baju pon nak tambah.
planner nak yang paling bole sumbat banyak2 resit n paling senang nak tulis sume reminder. pen bole attach skali n lagi bagus kalau ada calculator bagai.
kasut nak matching almost everi attire. kasut heels yang tok pakai g kenduri n bole nak tahan nak dukung Ammar skli...
ishhhh, mmg banyak la plan n perubahan nak buat kan...
tapi...jadik ker?

hahahaaa jgn lupa thesis jugak yer cik nurin...kena setel by this april. omg, tidak!!! scary sangat. so, bila dah takut ngan thesis. nak melawa g kelas pon tak jadi. sbb takot nanti orang kata, baju jer lawa...tapi habuk tak dak. malu kan???

so apa lak cerita korang for this coming new year??
sume resolution yang lepas setel??


5 comments:

alyyani said...

TERTARIK PART NAK GI WEDDING TU. MMG BANYAK JE HALANGAN EH. HEHEH.. HOPEFULLY YG 1/1 NI BOLE ATTEND. YG RUMAH TU PALING UTAMA KAN? BEST2! PART TUDUNG TU HARGA PUN MACAM2 TU SETUJU SANGAT. TU YG MALAS NAK TUKAR2 STYLE. PAKAI JE LA APA YG ADA KANG SEKALI NAK TUKA STYLE NAK TAMBAH KOLEKSI LAK. KANG WAN DOK JELING2 PULAK. HUHU...

peah @ peps said...

dedek kan ala-ala crafty...kena rugged sket dek..baru la..wow!

ade je..yg low cost..

New Topic: "Coupling" Trend

elani makrai said...

alya : doakan la yer...harap2nyer dapat la attend. xmo frust2 lagi wlupon en suami kata ada byk lagi wedding...tp wedding org tue skli jer kan???

tue la, klu dh nak stick to one style harus la ada collection kan sbb nak buat identity kan? so, pki jer apa ada then mix n match from there kan. =)

peps : alaaaa...susah jugak la... i noticed u have many new things...ting ting ting...kikiii

p/s: shopping kurang, jadi nak cari yg low cost n high end pon susah...hmmmm

hushuss said...

adik, huspa takdak resolution thn lepas dan thn2 sebelumnya. tahun ni ada resolution, tp dendiam je. klu dpt, baru nak buat entry, klu tak dapat, duduk dendiam jugak. tp bab kasut baru, tudung baru, baju baru, tu bukan resolution, tu habit tiap2 bulan habiskan duit...kekek..tudung tiap2 bulan tak beli mmg tak sah..arghhhh...

anyways, happy new year dik. semoga kita sentiasa berusaha utk menjadi lebih baik! nak ikut adik sambung master jugak!

elani makrai said...

huspa : hahaa btul! resolution nie atau nak niat pape kn dendiam jer. orang kata nanti setan dgr and akan spoil kan niat baek kita. better dendiam n cb fulfill.

hahaa, btul tue...saja x bole tgk duit ada kan???

orait, happy new year 2 u too huspa!
jom la...smbg belajar...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails