Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, November 20, 2008

Wanita, Perempuan & ...

Sumting nk share ngan korg sume..enjoy reading! :)

Tahukah anda? - Wanita

Korg rasa korg arif tentang rakan wanita korg? korg rasa korg betol-betol memahami gf korg?atau,btolkah anda mengerti teantang fakta-fakta berkenaan mana-manawanita, ibu, makcik jiran, atau anak dara ketua kampung anda? Dibawah di listkan beberapa fakta-fakta menarik ttg wanita.

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.
2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakitihatinya,lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semulasebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.
3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yangpaling dia sayang(sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubunganitu putus di tengah jalan).
4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki,lelaki ituakan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluardengan lelaki lain.
5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalammatanya,dia akan cair seperti coklat!!
6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nakmenerima pujian.
7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuhmati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satusemangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buatkeputusan,dia akan lakukan apa saja.
8. Sekiranya seorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamutolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih inginmenganggap dia seorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.
9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi, lukisan dantulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.
10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni langsung takberguna.
11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.
12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikanrespon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akanbersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik sajaganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluhminit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.
13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangansenyum sebarangan.
14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan denganpersahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.
15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamuajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.
16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggupanggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.
17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya. Tanya diasendiri!!
18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanyakenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.
19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untukmemikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.
20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicarioleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudianbarulah dirinya sendiri.
21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelakiyang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu dihatinya!!
22. Satu ucapan ‘Hi’ sahaja sudah cukup menceriakan harinya.
23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.
24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.
25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaantanpa sebarang kompromi.
26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuhhati..
27. Senjata wanita adalah airmata!!
28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakansurprise buatnya(hadiah, bunga atau sekadar kad ucapanromantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinyadicintai setulus hati.Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.
29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentangmereka dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah. ..
30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahuhanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa
wowww...thanx 4 spending some time reading.. :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails