Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Saturday, December 19, 2009

Sea World - day 2

it's a must go place kalau ke gold coast. sebenarnya dalam plan hari ni kitaorang ker movie world, tapi once naik bus jer...en jamil (our tourist guide) kata we're off to sea world. then after lunch ker harbour town (shopping heaven kat sana).
.
nie pagi nie. sebab takmo tertinggal tour bus, i woke up 4am (that means 2am kat kl tau). kul 5am jer ammar dah mandi. then bfast n tunggu bus datang. since it was early lagi, so me + ammar + en suami pon ke pantai...surfers paradise. tapi sebab awal n bawak stroller tak g kat pantai dia. maleh nak hangkut stroller plus takmo kasut penuh pasir. heheee...about 9.15am kita orang blek ke hotel n tgk bus pon dah sampai. off we go to Sea World.
.
ammar beraksi sementara tunggu nak turun breakfast.
us at the beach...posing2 dulu kat luar dulu...harusss!
while waiting for the bus...ada ker bagi tau. kita orang stay kat MANTRA LEGENDS HOTEL. dekat sangat nak ke pantai...mmg best!
upon arrival...mesti kena tangkap gambar kan...kenangannn~ :D
the PAOR gang...i took this pic so sbb tue not in the pic huhu.
.

sampai jer nie yang jumper dulu...ahoiii captain! ingat ada show kat sini tapi takder pon or we missed it...entah, mokcik tak tau plak.
crystal clear air tue kan? macam tringin nak swim sama ngan dolphin hehe (bole kalau nak tapi kn charge...hehe mahai!)
nengok polar bear...hudson or nelson? me donno...ada kisah nie...(ada beli buku nyer). ammar yang xcited tgk bear...sampai tak mo gerak dari situ...
nie tgk ikan pari...bole pegang tapi i dare not hehe...takuuut kn electric nanti kejung lak haha.

from left to right : balqis + ammar (son), me + ammar, kak ros + najla', niza...a bunch of great people...i did have fun wif them...mmg sangat sporting n happy go lucky.najla' + ammar = member kamceng...

gift shop sesame street. pening pala masuk sbb sume benda nak beli tapi kn budget huhuu sedih.show from the sesame street gang. sampai2 jer duduk tak sampai 5min show habis. cisss terlepas. ammar baru start nak berjoget dah habis...next time? bila la plak huhu
nie plak show sea lion. hehe attractive ngan setting backdrop bagai. wish zoo negara have sumthing like this to offer to the kids...enjoy tau.

before lunch. naik cabel car tgk the most of sea world nie. time nie ammar tido n en suami jaga ammar. i pon enjoy2 ngan diorg hehe..bak kata en jamil, klu tak naik nie tah bila lagi nak merasa..so, dia suh en suami jaga ammar. hehe



note : pape pon, i rekemen orang2 di luar sana tok pegi Sea World nie. mmg worth it! tapi kena la satu hari. kita orang cume dapat berseronok kata sana for half day so mmg tak sempat macam2 nak buat & macam2 nak tengok. n the worst part is, film habis lak time tue. cissss mmg tak patut.

moral of the story : i mmg akan kumpul duit tok grab 1 digi cam. pakai slr camera mmg ok, tapi film lak kn beli banyak2 n bateri kn check slalu n plus tak dapat tgk gambar trus n lastly, time nak cuci sume film tue mmg costly. tapi what my lecturer always remind us, film tahan sampai bila2...true!

5 comments:

peah @ peps said...

best jugak..best jugak..

elani makrai said...

peps : mmg best ja, kata nyer ko nak g gold coast gak kan? mesti g tempat nie tau... :D

alyyani said...

woo syok nye. tgh bayang kalau bawak nia gi sana (bayang je la, nak pegi tah bila kan, huhu..) mesti nia excited tgk bear dgn elmo tuh.

kena amik masa 1 hari nak gi sea world tuh? maknanye mmg banyak benda & aktiviti la yg nak dilawat dlm tu eh.

korang dok dekat pantai, pantai tu bole mandi la eh?

moral of the story : yup, agree! kalau pakai digicam ni, gmbr2 terperuk dlm harddisk je la smpi ke sudah.

elani makrai said...

alya : ok la tue, klu dah start bayang, insyaallah ada harapan sampai tue hehe :D

btul, sbb besar sangat. mmg tak smpt kita orang jalan smpi ujung. plus klu ikut schedule show, mmg best tapi kn cepat2 la. klu tak mcm kita orang dapat tgk 2 jer kot. yg lain sume melepas heheee..

nama pantai tue "surfers paradise". bole swim, tapi kn cautios la. ada flag tok signal kita klu ada shark hehe. sbb australian nyer coast mmg banyak shark tau.

p/s: btul, tapi ok gak la. dapat tgk pics instantly. pakai film, tunggu dah cuci baru dapat tgk... klu takdr budget nak basuh tgu la sampai bila huhu

Ayu Dayana said...

Syoknye jalan-jalan. cantiknye aussie ^_____________^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails