Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Monday, December 21, 2009

HARBOUR TOWN : day 2


lepas berseronok kat Sea World n lunch, kita orang gerak ker harbour town. time nie kita orang cume tinggal 1 1/2 hour jer lagi before 5pm ( kat sana 5-6pm kedai dah tutup). so kelam kabut la kita orang nak shopping. masa sampai2 jer i dah terpandang luggage yang okay la price dia $30 (kenapa lak beli luggage baru? ada ke i cite pasal beg kita orang ranap masa sampai kat airport...handle 2 2 dah tercabut n kat side body ada retak sket...sib baik tak termuntah sume baju...klu tak maluuu oooo :P) tapi pastu ingat nak jalan2 dulu then baru ambik, mana tau masa pusing balik kedai dah tutup... trukkk!
:
tapi dapat la gak 2 baju/blous dari esprit. mmg cantik & affordable. lega dapat gak menunaikan wishlist. then nak beli handbag satu tapi tak sempat nak carik. dah tue cari baju ammar lagi, en suami lagi. ngan ammar nak berjalan sendiri, nak nenen la...hehee mmg macam2 ragam jadi agak membantutkan percarian tue la. n en suami lak macam nak shopping tapi susah btul nak jumpe apa yang dia nak. hmmm...
:
but at end of the day, dapat gak 1 2 helai baju dari esprit. 1 pasang sandal, 1 pasang selipar jepun. en suami dapat 1 pasang sandal. ammar lak paling banyak la ofcoz. 3 helai baju dari esprit. n not to forget masa kat sea world ada shopping sket dah. tapi kita orang tak bawak belanja yang besar so agak tensi sket tapi still okay. jadi since budget tak banyak, ammar didulukan, then baru me n en suami & last baru la souvenir tok family hehe...
moral of the story : klu nak shopping bila g vacation, make sure la bawak duit lebih dari cukup. incase la nak beli lebih kan? then jangan pikir sangat kali berapa ngan duit rm kita. buat takot nak shopping nanti. hehee

4 comments:

peah @ peps said...

best la...dek..nanti boleh tuliskan itenarary kat gold coast tu tak..

elani makrai said...

peps : no prob, mmg ada niat nak tulis tapi syik luper jer bawak the real itenarary copy tue. bole bagi idea kat sesapa yang interested nak g kan?

korang mesti pegi tau...
n bawak duit banyak2 hehe

alyyani said...

yela, bila dah gi jauh2 ni, macam2 la barang lain dr lain yg nmpk kan. lepas tu kalau nak fikir convert to RM jadi bape, sudah nye tak jadi beli. so bak kata nurin bia bajet tu cukup lepas tu dulu kan anak2,. heheh.. tp tu la, selalu kena standby lebih on souvenir kan sebab ramai dah tau nak gi jauh. ehehehe... style org melayu kita.

elani makrai said...

alya : tue la, macam sume barang jumpe kat sana takder kat malaysia. hehee mayb ada, tapi mahal la kot kan?

btul tue, budget mesti cukup...plus duit souviner and emergency for shopping mesti ada, baru best jalan n shopping. klu tak, sudah dah sampai kl nyesal tak sudah huhuuu...

p/s : mmg, tue la style orang mlayu. hahaa sangat btul!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails