Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, December 10, 2009

Gold Coast - Departure {day 1}

yeayyy, tora datang lagi (^_^)" harharhar...mesti dah bertaik lalat blog nih...
.
alhamdullillah, kami bertiga & the rest of the gang selamat sampai ke terminal LCC, 8 Dec 09, jam 3.30++petang. terima kasih tok semua yang telah mendoakan keselamatan n kelancaran perjalanan kami ke sana.
.
4th Dec 09, jam 5pm kami gerak ke LCCT. papa n mama yang menghantar kami ke airport sebab tee was in cherating...and the rest kerja. tapi pon, yang drive ke LCCT was en suami. so, sampai sana around 6pm gak la. hehe kitaorang yang the 1st arrive kot sebab masa kitaorang sampai tak nampak pon batang idung sesapa. hehee duduk la kita orang tercangguk kat tepi tue. few minutes lepas tue en azman (boss en suami) & pn normah (isteri en boss) pon sampai. ada la sket sesi berkenalan. hehee...segan jer rasa.
.
pastu dah dekat beberapa minute lagi sume pon berkumpul ngan yang lain. lagi banyak sesi berkenalan berlangsung. haha tak sangka masa kenalkan diri ngan niza & kak balqis (tak sure umur dia berapa...selamba jer panggil kakak sebab niza panggil cemtue) diorg kata diorg kenal sebab rupanya diorg nie dok layan blog makcik nie hahaha...malu sekejap. tenkiu yer sbb jadi silent reader. then kenal ngan kak ros n najla'. and ramai lagi la, kak farihan & her sis (tak sempat tanya nama tapi dia suh ammar panggil dia cek su)...which was fun (plus disebabkan i nie orang nyer muka tembok sket selamba jer bole borak ngan diorg huhu).
.
masa nak check in takot gak sebab kita orang penghutang ptptn tegar. tapi ada la bayar sket2 before g n sib baik la tak kena suh balik. klu tak, maluuuu oooo sebab beg besar lagi bawak haha. en suami siap kata lagi "u tgk sume orang bawak beg kecik, u jer yg bawak beg besar. haha maluuu" alaaa, tak kisah la, my main reason for bringing a big size bag sebab nak beli payung. mana tau payung tue yang berkenan di hati rege nyer $25.90 (wahhhh, kali 3.16 alamat nyer rm81.84) gileeerrrr...tak jadik beli tau. sediiihhh oooo.
.
so, dah setel sume n check in masuk la kitaorang tunggu. masa nie ammar dah lapar susu. kita orang lak tak bawak pon flask ammar dalam hand luggage kitaorang (sebab takot tak lepas kat australia nanti). jadinyer kena la beli air...rugi btul.


nie la ammar ngah minum susu. siap bawak 6 botol susu penuh susu sebab senang sket. my cousin kata tak leh bawak susu, klu bawak kena declare. so, en suami lak takot nanti kn fine ke apa, jadi memang tawakal jer ngan supply 6 botol susu nie. sib baik la susu cap gantung masih beroperasi...hehe.

time nie ammar dah sedap tido. 8 hours journey, apa tak nyer. mmg penat tok sesapa pon, lagi plak budak kecik macam ammar. jawabnyer layan tido jer la. abah dia pon sedap tido, ummi jer la yang jadi kusyen tok ammar, n bahu tok tahan kepala en suami. last2, pinggang kurus nie gak yang sakit. haha.
.
dekat pukul 7am time australia kitaorang sampai. kemana kitaorang seterusnya? tunggguuuuu...
next entry kay. (coz dah habis pon lunch time ni haha. nanti kena cekup lak ngan boss huhu..)

4 comments:

oli said...

ok...kita tunggu!!!
jangan kasi kita tunggu lama-lama tau!!!!
hehehehehe

alyyani said...

alya sama mcm oli, jgn bagi tunggu lama2. siap buat label gold coast mesti banyak nak share kan?

btw, welcome home! ade rasa mcm nak campak passport kat laut tak masa kat sana? selalu kalau rasa syok sgt, ade yg rasa gitu. heheh..

total rombongan bape org nurin? ammar rambut da banyak nmpk makin hensem!

8 jam beriba kan ammar? uish, lenguh tu..

elani makrai said...

kak oli: sorri semalam tak dapat update. hehee kena itu bestfren punyer penyakit. sakit sampai tak pegi keje. huhuuu...tapi takper, will update soon. sabarrr nooo :D

alya : okeh alya...hehee banyak gak. tapi ada gak gambar kat camera org lain. ngah tunggu gak nie. klu tak tak dapat full story nanti hehe.

tenkiu! ada gak, bukan jer passport. camera tue pon rasa macam nak campak ke laut. tue la...

23 orang sume nyer. hahaa tapi sian kaat dia macam panas. nak kasi potong tapi takmo botak kan. macam nie nampak jepun sket hahaa.

gilir2, tapi mostly bila ammar dah lena pas nenen mmg lenguh gak tangan tue. huhu pengorbanan ibu la katakan hahaaa :D

ROZANA said...

dik welcome back.. so cam ne journey mesti bestkan huhu ada org yang semakin jeles ni..
dik punya la lama nana tunggu entry gold coast ni tu je yg dik cerita alaaa....
cepat2 update entry lagi tk sabar nak baca.. tk dapat g at least dapat berangan cam g jadik ler... hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails