Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, December 17, 2009

arrival :: day 1

sorry la sebab hampir seminggu nurin tak update blog. mmg sangat bz ngan personal matters. sampai keje pon tak g. nasib baik la dah mmg selasa depan last day. klu tak...mesti boss hantuk kepala dia kat dinding hari2 hehe. so nana n the rest, nie la gambar yang dihutang. banyak gak gambar tapi tak dapat nak upload sume sebab bukan pakai digi cam, jadi penat gak la nak scan gegambar nih kay. enjoy the pics (sure korang rasa nak termuntah darah sebab banyak hehe)

upon arrival kat coolangatta airport, 7.30++am (time sana...2 jam awal dari kita)

ammar yang macam dah biasa lak kat sana. dia sket pon tak rasa pape, rindu katil pon tidak. selamba dia jer...then lepas dah setel sume kat airport. bas sampai, kita orang gerak ker Paradise Country. kat sana lah kitaorang lunch. kat sini, aktivitinya :
  • tgk show diorng baling boomerang
  • sheep dog dia yg terer kejar sheep sekawan
  • cara2 perah lembu
  • jumper ngan australia's famous trademark kanggaroo & koala
  • cara2 membogelkan kambing biri yang gebu...uuuu
  • the rest, cowboys' life la mostly...

sampai jer kat Paradise Country, naik tram ker dalam.

orang sibuk tgk show, ammar lak sibuk main pasir dalam kayu nie. mmg penat nak melayan ammar nie. cuaca, mmg sangat hot & sunny tapi tak berpeluh coz sangat windy. syiookkk laaa...


lepas selesai kat sana n lepas lunch, kita orang pon berangkat ke hotel. mmg sangat2 penat. ammar sampai tetido n pampers pon dah berat. basah seluar ammar (punyer la tak sempat tukar punyer pasal). sampai2 plak bilik tak dapat lagi, jadi jawabnyer dok kat lobby la. yang dah dapat bilik trus kat bilik yang kami tak dapat ada yang dah start merayau kat situ. since ammar tido, jadi layan la lobby. en suami lak sibuk dok cari rokok...cehhhh.

tapi after the loooonnnggg wait, it was worth it coz bilik mmg kelas youuu. ada kitchen, balkoni (tempat membakar duit), bath tub, flat screen tv n superb view. walllaaahhhh.

model of the tiring day, en suami haha

:: ok la, for today...sekejap lagi bila sempat i upload lagi kay kengkawan...diminta bersabar yeee hehee...tenkiu in advanced ::

7 comments:

ROZANA said...

dik bestnyer. penat pun berbaloi bila lagi nak jalan negeri org..
dah semakin menbuak2 ke'jeles'an ni... huhuhu

elani makrai said...

hehe mmg best nana. klu nana ada pluang jgn tak pegi. nie kompeni daffo belanja...tue pasal dapat pegi. hehee nak tunggu sendiri ada duit gamaknyer lama lagi hahaaa...


hahaaa kn pasang niat tue klu dah jeles. mana tau ada rezki dapat lak nana g, dik lak jeles ngan nana hahaa.. :D

peah @ peps said...

best..best...

elani makrai said...

heheee...next time ko lak...uuuu

alyyani said...

ammar tak rindu katil pun? yela, teruja mcm ummi dia gak sampai kat negara org. nak2 bawak tgk koala kangaroo seme mesti lg excited kan?

lmbt gak nak check in ye. ye la, smpi nurin kata sampai berat pampers ammar tuh. nasib dia tak poo poo, kalo tak, haru gak tuh.

tu la baru nak tnya, ammar pakai long sleeve tak panas ke. sebab cuaca nmpk panas, tp since nurin cakap windy ok la tuh.

elani makrai said...

alya : tuela, ok jer dia. mmg tak rasa pape pon. hehee cuma klu dia lepas kat tingkap n sliding door dia mesti pangil mimi (kucing kat umah) hehee kucing jer dia ingat.

tue la, awat la dia tak bagi bilik kat kita orang yg ada budak dulu kan. mmg lama sangat. ammar bkn jer pampers berat, sbnr nyer dah terbocor kat sluar. tapi tue la, klu poo poo mmg nahas habis alya...

haha, tue la. tapi sbb windy jadi kay gak. tue pon sib baik pki long sleeve, sbb sana nyer panas smpi kena sunburn tau. hidung nurin habis merah2 n tukar kulit. klu tak pakai tudung, lagi mesti haru muka. tue la sib baik gak. jadi dapat la protect skin ammar. sbb sunscreen lupe beli ehhhh...

izza said...

wahh syoknyer diorg.ammar nmpknyer mcm dah familiar sgt dgn tempat tu.tak kekok pun.haii, agaknyer in the future dia ada jodoh kat situ kot.hehe.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails