Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, January 28, 2010

being Mrs.

or puan really makes a different in your life as student.
dulu, kalau habis kelas rasa macam nak g tgk wayang mmg boleh sempat kan aja.
nak g lepak2 with classmates yang gents pon tak risau.
nak beronggeng sana sini pon mostly akan on jer.
:
:
tapi once u dah ada title pn n ummi...the world, changed.


ada one time bila classmate "lelaki" tanya nama n the other "lelaki" friend tau my status. dia siap warning lagi, "oit, dia bini orang la"...see!


n off coz la diorg akan ada "jaw dropping moments" bila i claim i'm a mommy. heehee, untung gak size S nie. hehee bak kata apek kedai jam tadi "ini, anak u ka?" bila i cakap yes, respon sama akan dapat n pastu dia bagi statement best "badan kecik tak makan tua" (maksudnya lambat la nampak macam dah tua, i'm 28 n he thinks i'm still in secondary school) har har har.... mmg kelakar. tue yang cincin nie mmg klu ingat tue, mesti pakai. tapi tak sapa perasan pon. anyway, bukan i nak yap about my size or anything tp mmg lain la...bak kata klu nak car pool ngan the guys tok g kedai minum pon pikir banyak kali. kang ada sesapa yg kenal nampak n i tak perasaan dah jadik isu...so, i better take a step down n kn pikir bebaik la, klu tak nanti i bole di cap mencemarkan maruah suami. btul tak?

2 comments:

alyyani said...

aaa rasa lain kan? bab car pool tu pun setuju. kalau dulu redah je. on je. tp nak join or kasi tumpang pun kena pk org keliling.

mmg big advantage berbadan kurus & kecik mcm nurin ni. tak makan dek usia. mcm wan tuh, tapi kalau alya yg tgh big size ni, org ckp kite ni kakak wan pulak. geram! terus berkobar2 nak pasang badan balik. eceh!

elani makrai said...

alya : mmg pon, betul sangat. mmg tak bole sesuka hati la kan. tue la, nak bagi tumpang pon lagi pikir memacam. tapi nie thoughts sang isteri, agak2 kaum suami ada tak pikir macam kita? yer la, diorg kan suka takmo pikir yg bukan2 la konon :P

haaa, yer ker? ada orang kata alya kakak wan? mmg tak best punyer statement. takper, alya pon bukan besar mana, time pregnant jer berisi, nanti bole la pasang badan...baru la bole jadi model jamu mak dara hehehehe :):):)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails