Dates 2 remember...

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers

Saturday, February 27, 2010

sekali lagi dilanda campak...

dah lama rak jengah blog sendiri...blog member ada gak tgk bla kelapangan.... bz sangat...
cehhh, macam la orang lain tak bz kan?
sbnrnya sbb almost satu semester tapi still macam susah nak adopt n adapt environment baru nie.
susah! seksa! kelam kelibut dibuatnyer...lagi2 ngan assignment yg baru submit rabu lepas...
alkisah ammar nie klu ikotkan dah lama tak demam or sakit. tapi klu dia demam, mesti kena demam campak...heran sbb virus campak nie datang nyer dari jangkitan bak kata Dr suraya. tapi takder sapa yg kn campak pon...mayb angin la kot...sume nyer kuasa Allah kan?
sooo, hari selasa ammar dah start demam. rabu makin teruk, siap muntah2 lagi. jadi ikotkan 25-28hb nie kn g pantai kerachut penang sbb ada field work kat sana, final assignment berdasarkan trip kata sana. since ammar demam takkan la aku nak selfish kan? jadi lepas kan jer, takder rezeki. anak lebih penting kan?
sooo, tadi shoot la gambar ammar nyer campak nie. kecian kat dia, ammar lak bangsa yg tak kuat meragam jadi mmg klu sakit tue merengek2 sket la. mmg ammar nie kuat tahan sakit...
nie la dah naik satu badan, besok nak bagi minum air kelapa bagi kuar sume cepat sket. masuk nie dah 4 kali ammar kena. sampai dr pon tanyer ada tak amik vaksin campak...ada tapi dh nak kena nak buat macam mana kan?
wlupon demam, tapi macam tak demam. still aktif. cuma the 1st - 2 days demam kow2 tue jer ammar tdo jer.. penat agak nyer...

sebab kan dok bz selak baju dia, dia lak ngan sendiri nyer tolong angkat kan baju tok snap gambar... hehee

ammar yang dah bosan kn tangkap gambar...hehee pandai sorol muka dah sekarang...tanda protes!

nota kaki : next time nurin try post lagi...tue pon klu sempat, insyaallah...takmo tinggalkan dunia blog nie.

2 comments:

alyyani said...

cop, 4 kali dah ammar kena? bia betul nurin? even da amik vaksin? dugaan la ye, da la tgh busy nak buat assignment then anak demam lak. tu la dia antara cabaran nak study time dah ada anak ni kan. cmne la parents alya bole survive dulu. mmg tabik la kat nurin gak. hope ammar cepat sembuh. dah besar dah anak bujang nurin ni. muka pun da lain. makin putih la. :)

btw, u take care too. mesti makin kurus gak nye ni. eheheh...

elani makrai said...

a'ahhh...dr pon heran.
tue la, mmg mcm2 dugaan dtg tapi 50-50 gak la berjaya melalui nyer. next time time management kn baek sket...if not, bla sumthing unxpected jadi...haru biru huhu :P
tue la, mmg skng baru tau rasa nyer mcm ner mencabar nyer jadi parent n student...
hehee mmg lain dah, tue tak tgk time dia buat beberapa jelingan manja dia hehee...pandai macam2 dah ammar nie...

hahahaa...agak nyer la. ammar yg 10kg pon nurin dh tak mampu angkat, nampak sgt berat makin kurang hehehee...mcm tau jer alya.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails